Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν 81-76: Άντεξε και της έκοψε τη φόρα (vid)

Φενέρμπαχτσε - Μπάγερν 81-76: Άντεξε και της έκοψε τη φόρα (vid)
Η Φενέρμπαχτσε άντεξε στο ξέσπασμα της Μπάγερν, πήρε το ροζ φύλλο αγώνα με 81-76 και... στέρησε προς το παρόν το δικαίωμα στους Βαυαρούς να κοιτάξουν πιο ψηλά.

Κρατώντας τους Τούρκους στους 9 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο προσθέτοντας 31 στην άλλη πλευρά, οι παίκτες του Τρινκιέρι έμοιαζαν να γυρίζουν τις ισορροπίες υπέρ τους. Παρόλα αυτά, η Φενέρ κράτησε χαρακτήρα με την εμφάνιση στο τέταρτο δεκάλεπτο (27-14) πήρε τη νίκη με 81-76, ενώ είδε τον Γκούντουριτς να τραυματίζεται λίγο πριν το ημίχρονο και να αποχωρεί από το ματς.

Ο αγώνας

Η Φενέρμπαχτσε ξεκίνησε το παιχνίδι θέλοντας να επιβάλλει τον ρυθμό της απέναντι στη Μπάγερν και το κατάφερε με κύριο εκφραστή τον Πιέρια Χένρι, ο οποίος φτάνοντας σκοράροντας από νωρίς 9 πόντους έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του με 16-4 στο 6'. Το υπόλοιπο του δεκαλέπτου ήταν πιο αποτελεσματικό επιθετικά για τους Γερμανούς, με τους γηπεδούχους να μην σταματούν να σκοράρουν και να κάνουν το 27-16 με 6 συνεχόμενους πόντους του Βέσελι και βολές του Μπαρτέλ.

Η δεύτερη περίοδος κύλησε στο ίδιο μοτίβο και στα καλάθια της Φενέρ, η Μπάγερν βρήκε κυρίως απαντήσεις με τον Ρούμπιτ που ήταν ο πιο αξιόπιστος στο πλάνο του Τρινκιέρι κρατώντας το σκορ στο 33-24 με 3'40'' για το ημίχρονο. Βέσελι, Μαχμούτογλου και Πιέρια Χένρι διαμόρφωσαν το 45-31 που ήταν και το σκορ που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια. «Πληγή» των Γερμανών στο πρώτο ημίχρονο ήταν το τρίποντο με 2/11 και περίπου 18%, αλλά και τα ριμπάουντ έχοντας...κατεβάσει τα μισά (18-9).

Η Μπάγερν μετά το τέταρτο της ανάπαυλας πάτησε πολύ δυναμικά στο παρκέ και με επιμέρους 2-14 έφτασε σε απόσταση αναπνοής με τον Λούτσιτς να κάνει το 47-45. Ενώ λίγο αργότερα πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο ματς (47-49), με την διαφορά να διευρύνεται στους 10 με σουτ του Χίλιαρντ από την περιφέρεια (52-62).

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο, Βέσελι -Χένρι-Πολονάρα έχτισαν το 8-0 για την Φενέρ που έφερε το ματς στα ίσια (62-62) με 6 λεπτά να απομένουν. Η μάχη έγινε οριακή με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια συνεχώς και τον Σταρκς να δίνει αέρα 4 πόντων στα 2μιση λεπτά (73-69). Η συνέχεια ανήκε στους γηπεδούχους που πήραν και την νίκη με 81-76.

Τα δεκάλεπτα: 27-16, 45-31, 54-62, 81-76

ΠΟΎ ΚΡΊΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στο ότι η Φενέρ έδειξε χαρακτήρα και δεν λύγισε όταν βρέθηκε στο -12 στο τρίτο δεκάλεπτο και στο τρίποντο του Σταρκς για το 73-69 που έδωσε το σύνθημα νίκης.

Ο MVP: Πιέρια Χένρι (22π., 4 ριμπ.,8 ασ. και 1 κλέψιμο) και Γιαν Βέσελι (21π. -9/11 δίποντα- 10ριμπ., 4 ασ., 1 κλέψιμο) που μίλησαν για την Φενέρ από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό.

Ο ΑΦΑΝΉΣ ΉΡΩΑΣ: Ο Πιερ με 10 πόντους και ο Σταρκς με το μοναδικό εύστοχο σουτ που ηταν και κρίσιμο.

Ο ΑΔΎΝΑΜΟΣ ΚΡΊΚΟΣ: Οι συνήθεις ύποπτοι της Μπάγερν που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν την ομάδα όσο χρειαζόταν.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΌΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο Σταρκς ευστόχησε σε 1 από τις 5 προσπάθειες σε δίποντο και τρίποντο αλλά ήταν αυτό που έκρινε το ματς στο 73-69.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΌ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 8/30 τρίποντα της Μπάγερν (2/8 ο Χίλιαρντ, 0/5 Λούτσιτς), η δαιφορά στα ριμπάουντ (34 έναντι 26) και το 72% στο δίποντο των Γερμανών.

ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μπάγερν κατάφερε να γυρίσει το ματς με τρομερό τρίτο δεκάλεπτο, ωστόσο δεν το διαχειρίστηκε και έχασε την πρώτη ευκαιρία για καλύτερο πλασάρισμα.

ι

ο

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.