Τζον Μπράουν: Ένας αρτίστας στα κλεψίματα (vids)

Τζον Μπράουν: Ένας αρτίστας στα κλεψίματα (vids)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Τζον Μπράουν: Ένας αρτίστας στα κλεψίματα (vids)
Ο Τζον Μπράουν αποτελεί μία ιδιαίτερη κάστα αθλητή. Το στυλ του έχει σαγηνεύσει πολλούς και διάφορους. Ασκεί την τέχνη του κλεψίματος καλύτερα από κάθε άλλον αυτή τη σεζόν. Για την ακρίβεια, την εξασκεί καλύτερα και από τον... μετρ, Μανού Τζινόμπιλι.

Ο Τζον Μπράουν ασκεί μία σχεδόν ξεχασμένη τέχνη. Στο σύγχρονο μπάσκετμπολ οι περισσότεροι λατρεύουν να σκοράρουν. Ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν, ωστόσο, ανήκει σε μία ξεχωριστή κατηγορία.

Μετά από 25 αγωνιστικές, ο Μπράουν έχει κάνει 65 κλεψίματα, σχεδόν 30 περισσότερα απ' τον δεύτερο της σχετικής λίστας, έναν άλλον παίκτη που είναι εξαιρετικός στα κλεψίματα, τον Πιέρια Χένρι της Φενέρμπαχτσε.

Ο αριθμός των κλεψιμάτων που έχει κάνει ο φόργουορντ της Ούνικς Καζάν έχει τη δική του σημειολογία. «Έσπασε» ένα καταραμένο ρεκόρ που βαστούσε από την πρώτη σεζόν της EuroLeague (2000-2001) και το κατείχε ένας θρυλικός παίκτης, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στο ΝΒΑ. Ο Μανού Τζινόμπιλι, με τη φανέλα της Κίντερ Μπολόνια.

Το απίθανο με τον Μπράουν είναι πως αυτή είναι η πρώτη σεζόν του στη EuroLeague. Και είναι βέβαιο, πως στα ματς που απομένουν θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει το δικό του άπιαστο ρεκόρ.

O 30χρονος φόργουορντ δεν το κάνει για πρώτη φορά. Την περσινή σεζόν, σε όλες τις διοργανώσεις που αγωνίστηκε, είχε 111 κλεψίματα. Ήδη τη φετινή σεζόν, εκτός από τα 65 στη EuroLeague, έχει καταγράψει συνολικά 88 κλεψίματα (17 στη VTB, 6 στο Super Cup)! Ουσιαστικά, ο Μπράουν κάνει 2.4 κλεψίματα σε κάθε ματς της Ούνικς.

Και είναι μία εξήγηση για την άνοδο της ρωσικής ομάδας.

@Photo credits: EuroLeague