Λαρεντζάκης: Επιστροφή στο γήπεδο που τον οδήγησε σταδιακά στην καθιέρωση (vid)

Λαρεντζάκης: Επιστροφή στο γήπεδο που τον οδήγησε σταδιακά στην καθιέρωση (vid)

Λαρεντζάκης: Επιστροφή στο γήπεδο που τον οδήγησε σταδιακά στην καθιέρωση (vid)
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται (20/1, 21:05) από την Μακάμπι Τελ Αβίβ, στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής της EuroLeague και το Gazzetta στέκεται στην περσινή εμφάνιση του Γιαννούλη Λαρεντζάκη στην έδρα της «ομάδας του λαού», η οποία αποδείχθηκε σημαντική ως προς την μετέπειτα καθιέρωση του στο ροτέισον των Πειραιωτών.

Είναι γεγονός πως στο πρώτο μισό της περσινής περιόδου, ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης δεν είχε καταφέρει να εδραιωθεί στο ροτέισον του Ολυμπιακού. Μέχρι το αντίστοιχο περσινό ματς στο Τελ Αβίβ με την Μακάμπι, ο διεθνής περιφερειακός μετρούσε 2.8 πόντους, 0.9 ριμπάουντ, 0.3 ασίστ και 0.1 κλεψίματα σε 8 ματς, αγωνιζόμενος για μόλις 7.5' κατά μέσο όρο.

Το καλεντάρι έστειλε τους ερυθρόλευκους στη Menora Mivtachim Arena στις 12 Ιανουαρίου του 2021, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Οι Πειραιώτες έφυγαν νικητές, σε ένα ματς... θρίλερ, με σκορ 87-89. Εκείνη την βραδιά, ο Λαρεντζάκης έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση, βοηθώντας σημαντικά την ελληνική ομάδα. Πιο συγκεκριμένα, πέτυχε 13 πόντους με 1/2 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 5/6 βολές σε 17:16 λεπτά, ενώ είχε και 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 ασίστ. Ολοκλήρωσε το ντέρμπι με 17 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, δείχνοντας πως έχει να προσφέρει πράγματα στο σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Με αφετηρία εκείνο το νικηφόρο ματς του Τελ Αβίβ, η φυσιογνωμία της σεζόν του Λαρεντζάκη άρχισε σταδιακά να αλλάζει. Στις 12 συμμετοχές του που ακολούθησαν ως το φινάλε της Regular Season, ο 28χρονος γκαρντ κατέγραφε πλέον 15.5 λεπτά συμμετοχής, στα οποία έδινε στους ερυθρόλευκους 4.9 πόντους, 2.3 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ κι 1.2 κλεψίματα. Τέσταρε τις δυνατότητες του στο κορυφαίο επίπεδο κι απέδειξε, παρά τον αποκλεισμό της ομάδας του, πως μπορεί να σταθεί αξιοπρεπώς στην διοργάνωση, κάτι που δεν θα μπορούσε να μην γίνει αισθητό από τον Γιώργο Μπαρτζώκα, ο οποίος συνεχίζει φέτος να δείχνει εμπιστοσύνη στον Λαρεντζάκη.

2

Ο έμπειρος γκαρντ επιζητά το τελευταίο διάστημα την επιστροφή στις θετικές εμφανίσεις, καθώς τόσο στο πρόσφατο ματς με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη, όσο και στο προ εορτών ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, το παιχνίδι του σημαδεύθηκε από την αστοχία από την περίμετρο (0/10 τριπ.). Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό έδειξε να ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση, σκοράροντας 15 πόντους σε 17 λεπτά με 3/5 τρίποντα.

Ο Λαρεντζάκης, λοιπόν, θα έχει την ευκαιρία να επανέλθει στις... υψηλές πτήσεις στο γήπεδο της Μακάμπι, το οποίο πέρσι του έφερε, τρόπον τινά, γούρι όσον αφορά την καθιέρωση του στους Πειραιώτες. Ο «Λάρι» έχει εξελιχθεί φέτος σε σταθερό κομμάτι του ερυθρόλευκου παζλ και με σαφώς περισσότερες πρωτοβουλίες σε σχέση με πέρσι (με 14:42' κατά μ.ο. στην Ευρώπη και 16:32' στην Basket League), έχοντας κάνει ουκ ολίγα καλά ματς, όπως στο Μιλάνο με την Αρμάνι που είχε 18 πόντους με 5/9 τρίποντα, στο Καζάν με την Ούνικς με 10 ποντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά και στο Φάληρο κόντρα στην Μπάγερν με 15 πόντους και 4/6 τρίποντα.

Μένει να δούμε αν απόψε (20/1, 21:05) ο σούτινγκ γκαρντ του Ολυμπιακού, ο οποίος εκτελούσε με 38% στο τρίποντο πριν το μίνι κακό σερί του με Παναθηναϊκό και Φενέρμπαχσε, θα ξαναμπεί στην επιθετική «εξίσωση» του Γιώργου Μπαρτζώκα, στην οποία προσφέρει φέτος 6.1 πόντους, έχοντας στο ενεργητικό του και 5 διψήφιες εμφανίσεις σε 18 συμμετοχές.

@Photo credits: INTIME