Ολυμπιακός - Ιωνικός 109-65: «Κατοστάρα» ρυθμού ενόψει Μακάμπι (vid)

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απόλυτα σοβαροί κόντρα στον Ιωνικό, έπαιξαν γρήγορα και νίκησαν εύκολα 109-65. Η προσοχή στρέφεται στο επόμενο παιχνίδι με την Μακάμπι (20/01).

Ο Ολυμπιακός συνέτριψε τον Ιωνικό στο ΣΕΦ με 109-65 και εκπλήρωσε τον διπλό στόχο που είχε πριν το τζάμπολ. Ο ένας δεν ήταν άλλος από τη νίκη κι ο άλλος η προσπάθεια να ανακτήσει τον ρυθμό του ο οποίος ανακόπηκε από τον κορονοϊό στο τέλος του Δεκέμβρη. Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα από το τζάμπολ κιόλας έκοψαν τον «αέρα» των φιλοξενούμενων και δεν αντιμετώπισαν το παραμικρό πρόβλημα.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης να μην αφήσουν περιθώρια αμφισβήτησης και η αλήθεια είναι πως το κατάφεραν με σπουδαία άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση. Το 9-0 στο πρώτο δίλεπτο υποχρέωσε τον Σεγκούρα σε τάιμ άουτ και η εικόνα άλλαξε με δύο εύστοχα τρίποντα (10-8, 4’), αλλά για λίγο. Φαλ και Βεζένκοβ κυριαρχούσαν στο παρκέ, σκόραραν με ευκολία και η διαφορά πήγε γρήγορα σε διψήφιο επίπεδο πόντων (25-8, 8’).

Οι ομάδες από νωρίς μπήκαν σε διαφορετική διαδικασία. Ο Μπαρτζώκας έκανε συνέχεια αλλαγές δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε όλους ενώ ο Ιωνικός περίμενε τα πάντα από τους Τζέρμαν και Αθηναίου. Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τεράστια, η πεντάδα με Σλούκα, Λούντζη, Λαρεντζάκη, Ζαν Σαρλ και Πρίντεζη δεν είχε σταματημό (47-22, 16’).

Η διαφορά δυναμικότητας, αλλά και αυτή στο σκορ έδινε το δικαίωμα στους γηπεδούχους να χαλαρώσουν λίγο, αλλά αυτό δε συνέβη. Παρουσιάστηκαν το ίδιο σοβαροί, εμπόδισαν τους Νικαιώτες να βρουν εύκολα τον δρόμο προς το καλάθι και στην άλλη πλευρά «τάισαν» τον Φαλ (70-44, 26’). Η απόδοση του Αθηναίου ήταν η αιτία να μην ξεπεράσει η διαφορά τους 30 πόντους αφού με δικό του καλάθι έγινε το 73-48 (28’). Αυτό πάντως δεν άργησε να συμβεί με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Έισι με την ερυθρόλευκη φανέλα (80-49, 32’). Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν να σκέφτονται την επόμενη υποχρέωσή τους αρκετά νωρίς.

Ο Ιωνικός έκανε λάθη με τους παίκτες του Ολυμπιακού να τα εκμεταλλεύονται (89-56, 35’). Μοναδικό ερωτηματικό ήταν αν θα έφταναν τους 100 πόντους οι γηπεδούχοι, κάτι το οποίο απαντήθηκε από τον Έισι, 80 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της αναμέτρησης (100-62).

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Από το τζάμπολ αφού νωρίς νωρίς το σκορ ήταν 10-0. Γενικά ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτα σοβαρός και συγκεντρωμένος για παιχνίδι τέτοιας ευκολίας.

Ο MVP: Ο Βεζένκοβ τελείωσε με 16 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ ενώ ο Φαλ με την σειρά του πρόσφερε 13 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Τζος Πάρκερ με 0/5 σουτ και 3 λάθη σε 16:50'.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Κανείς δεν υστέρησε αλλά σίγουρα ικανοποίησαν οι Λαρεντζάκης (15π., 7ασ.), Λούντζης (7π., 5ασ.), Έισι (12π., 3ριμπ.) και Ζαν Σαρλ (9π., 8ριμπ.).

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 13/28 τρίποντα του Ολυμπιακού και οι 32 ασίστ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εξαιρετική απόδοση του Κούινσι Έισι ο οποίος για πρώτη φορά έδειξε μέρος των ικανοτήτων του προσφέροντας 12 πόντους και 3 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Ολυμπιακός έτρεξε αρκετά, έβγαλε ένταση κι ενέργεια στο παρκέ και κατάφερε να παίξει ρυθμό. Αν είναι αρκετό αυτό για να δείξει ένα καλύτερο πρόσωπο στο Τελ Αβίβ σε σχέση με αυτό κόντρα στη Φενέρ, θα το μάθουμε την Πέμπτη (20/01).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 30-12, 55-36, 77-49, 109-65.

2

2

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα