Ολυμπιακός: Ο γεμάτος Μάρτης με ντέρμπι «αιωνίων» και συνολικά 10 αγώνες

Ολυμπιακός: Ο γεμάτος Μάρτης με ντέρμπι «αιωνίων» και συνολικά 10 αγώνες

Ολυμπιακός: Ο γεμάτος Μάρτης με ντέρμπι «αιωνίων» και συνολικά 10 αγώνες
Η EuroLeague Basketball όρισε τους εξ αναβολής αγώνες του Ολυμπιακού με Ζαλγκίρις και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και το Gazzetta παρουσιάζει το πρόγραμμα των Πειραιωτών των Μάρτιο που περιλαμβάνει 10 ματς, μεταξύ αυτών το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Το πρότζεκτ του «όλοι εναντίον όλων, σε έναν μαραθώνιο κανονικής περιόδου στην EuroLeague» εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2016-17, αναδεικνύοντας το δίκαιο του πράγματος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση. Τα τελευταία δυο χρόνια, μάλιστα η αύξηση των ομάδων από 16 σε 18 συνεπάγεται πως κάθε οργανισμός δίνει τουλάχιστον 34 αγώνες στην EuroLeague, υποχρεώνοντας τους παίκτες να βάλουν στην εξίσωση τους μαζεμένους αγώνες, τις «διαβολοβδομάδες», τα συνεχή ταξίδια, το ζήτημα των τραυματισμών, την κόπωση και εσχάτως, τον κορονοϊό.

Το προηγούμενο διάστημα, λοιπόν ο Ολυμπιακός χτυπήθηκε από την Covid-19, φτάνοντας συνολικά τα 12 κρούσματα που αφορούσαν 9 παίκτες και 3 μέλη του σταφ. Ως αποτέλεσμα, αναβλήθηκαν οι αγώνες με τη Ζαλγκίρις και τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και σήμερα η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε τον ορισμό τους. Συγκεκριμένα, οι «ερυθρόλευκοι» θα ταξιδέψουν στις 15 Μαρτίου στο Κάουνας για να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς ενώ θα υποδεχτούν τη Ζενίτ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 8 Μαρτίου.

Συνολικά ο Ολυμπιακός καλείται να δώσει 10 αγώνες τον Μάρτιο, επτά στην EuroLeague και τρεις στην Basket League. Οι τέσσερις εξ αυτών θα διεξαχθούν στο ΣΕΦ και οι έξι μακριά από το Φάληρο. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρόγραμμα των «ερυθρόλευκων» περιλαμβάνει πλέον τρεις «διαβολοβδομάδες» ενώ το πρόγραμμα πιέζει... ασφυκτικά αν συνυπολογίσει κανείς τους αγώνες της Basket League.

Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού τον Μάρτιο

04 Μαρτίου: Μπάγερν Μονάχου - Ολυμπιακός
06 Μαρτίου: *Ολυμπιακός - Ηρακλής
08 Μαρτίου: Ολυμπιακός - Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
10 Μαρτίου: Άλμπα Βερολίνου - Ολυμπιακός
15 Μαρτίου: Ζαλγκίρις Κάουνας - Ολυμπιακός
17 Μαρτίου: Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
19 Μαρτίου: *Ολυμπιακός - Περιστέρι
23 Μαρτίου: Μονακό - Ολυμπιακός
25 Μαρτίου: Βιλερμπάν - Ολυμπιακός
27 Μαρτίου: *ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
* Στους αγώνες της Basket League μένει να οριστικοποιηθεί η ακριβής ημερομηνία από τον ΕΣΑΚΕ

Οι «διαβολοβδομάδες» του Μαρτίου

Τρίτη 8/3: Ζενίτ (μέσα)
Πέμπτη 10/3: Άλμπα (έξω)

Τρίτη 15/3: Ζαλγκίρις (έξω)
Πέμπτη 17/3: Παναθηναϊκός (μέσα)

Τετάρτη 23/3: Μονακό (έξω)
Παρασκευή 25/3: @Βιλερμπάν (έξω)

@Photo credits: eurokinissi