Ερυθρός Αστέρας - Ζενίτ 76-80: Θέλημα του απίθανου Τζόρνταν Λόιντ (vid)

Ερυθρός Αστέρας - Ζενίτ 76-80: Θέλημα του απίθανου Τζόρνταν Λόιντ (vid)
Η Ζενίτ (12-6) με την απίθανη εμφάνιση του Μπίλι Μπάρον και τα μεγάλα καλάθια του Τζόρνταν Λόιντ πήρε τη νίκη στο Βελιγράδι κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα (7-11), με σκορ 80-76, στην παράταση.

Ο Τζόρνταν Λόιντ «πλήγωσε» την πρώην ομάδα του. Η εμφάνισή του δεν ήταν εντυπωσιακή, όπως άλλες φορές. Μα όλοι οι πόντοι του (μόλις 8 με 3/6 δίποντα, 0/4 τρίποντα, 9 ριμπ.) μέτρησαν... διπλοί για τη νίκη της Ζενίτ στο Βελιγράδι (80-76), στην παράταση, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα!

Το πρώτο καλάθι του ήρθε 37 δεύτερα πριν το τέλος της κανονικής περιόδου (για το «τελικό» 69-69), ενώ στην παράταση «κουβάλησε» το σκορ με κρίσιμους πόντους. Ο Αστέρας βρέθηκε μπροστά με 7 πόντους στο ξεκίνημα της 4ης και παρά την καλή άμυνά του, δεν άντεξε μέχρι το τέλος.

Το ματς

Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ δεν εκμεταλλεύτηκε το απίθανο (από πλευράς στατιστικής) πρώτο ημίχρονο, όπου μέτρησε 8/10 δίποντα και 9/16 τρίποντα και κατάφερε να προηγηθεί μόλις με ένα καλάθι (44-42).

Οι Ρώσοι πλήρωσαν τα 10 λάθη (έναντι μόλις 2 του Αστέρα) στα πρώτα 20 λεπτά. Διέθεταν έναν απίθανο Μπίλι Μπάρον, σκόρερ 25 πόντων, έναν λιγότερο από το ρεκόρ καριέρας στη EuroLeague.

Όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο, οι παίκτες της Ζενίτ παγιδεύτηκαν στην άμυνα των Σέρβων και σκόραραν μόλις 6 πόντους! Κάπως έτσι βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 57-50 στο τέλος της 3ης περιόδου. Την ίδια στιγμή, οι γηπεδούχοι έβρισκαν λύσεις τόσο από τον Νέιτ Ουόλτερς (21π.), όσο και οι Κάλινιτς και Χόλινς (15π.).

Στην τελευταία περίοδο, ο Αστέρας έμοιαζε να ελέγχει το ματς. Προηγήθηκε με διαφορά εννιά πόντων, ενώ τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ξέφυγε με πέντε πόντους (65-60) χάρη σε ένα καλάθι του Νίκολα Κάλινιτς.

Η Ζενίτ φρόντισε να ισοφαρίσει με καλάθι και φάουλ του Άλεξ Πόιθρες και δίποντο του Κόνερ Φράνκαμπ (65-65). Ο Λούκα Μίτροβιτς μέτρησε 2/2 βολές για το 67-65, με 1:59 στο ρολόι.

Μα ο Φράνκαμπ ισοφάρισε ξανά, με λέι απ. Με τα δύο καλάθια του άλλοτε γκαρντ του Ρεθύμνου να είναι και τα μοναδικά (μα τόσο κρίσιμα) στην αναμέτρηση.

Στο 1:19 ο Μίτροβιτς κέρδισε νέο φάουλ, το οποίο δόθηκε σωστά αντιαθλητικό, αφού ο Πόιθρες κυνήγησε να πιάσει ό,τι βρει απ' τον παίκτη του Αστέρα, αρπάζοντας τελικά το χέρι του. Δύο βολές και 69-67!

Ο Ουόλτερς (με 21 πόντους και 9/15 διπ., 1/5 τριπ., 6 ασίστ, κλεψ.) αστόχησε στην έξτρα επίθεση, όχι όμως και ο Τζόρνταν Λόιντ, ο οποίος με το πρώτο καλάθι της βραδιάς (1/7) κατάφερε να ισοφαρίσει εκ νέου στα 37 δευτερόλεπτα.

Ο Αστέρας είχε στα χέρια του το ματς, όμως πρώτα ο Κάλινιτς και μετά ο Ουόλτερς αστόχησαν. Παράταση!

Ο Λόιντ πήρε μπροστά στο έξτρα πεντάλεπτο (69-71), όμως ο Κάλινιτς απάντησε με τρίποντο για το προσπέρασμα (72-71). Ο Μίκι έδωσε εκ νέου προβάδισμα στους Ρώσους (72-73). Και μία τάπα του Αμερικανού σέντερ (στον Ουόλτερς) έδωσε την ευκαιρία στη Ζενίτ να αυξήσει τη διαφορά.

Ο Μίκι οδηγήθηκε στις βολές και έγραψε το 72-75 με 2/2. Η Ζενίτ μπορούσε να ξεφύγει και άλλο, όμως ο Λόιντ έκανε λάθος και ο Κάλινιτς με κάρφωμα στον αιφνιδιασμό μείωσε στον πόντο (74-75).

Ο Λόιντ, μολονότι εξαφανισμένος στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, πέτυχε και άλλο δίποντο, για το 74-77. Και στη συνέχεια βρέθηκε στη γραμμή των βολών, με 25.6 δεύτερα στο ρολόι για το 74-79.

Ο Ουόλτερς μείωσε στο τρίποντο, με 11 δεύτερα (76-79), αλλά ο Άστέρας δεν είχε άλλα καύσιμα.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα clutch καλάθια του Λόιντ στην παράταση, με τον Αστέρα να... απαντάει με κακές επιλογές.

Ο ΜVP: Ο Μπίλι Μπάρον έκανε μία απίθανη εμφάνιση, έχασε για ένα πόντο στην ισοφάριση του ρεκόρ καριέρας του (το οποίο είχε ως μέλος του Αστέρα απέναντι στη Ζενίτ!) με 25 πόντους (4/4 διπ., 5/9 τριπ., 2/3 βολές), όμως ο Τζόρνταν Λόιντ με 8 μεγάλους πόντους στα τελευταία 5.5 λεπτά του αγώνα ήταν ο πρωταγωνιστής.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Λίγα πράγματα από τον Στέφαν Λαζάρεβιτς στα 13:25 που αγωνίστηκε (1 ριμπ., 1 κλεψ.).

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Τζόρνταν Μίκι πρωταγωνίστησε σε άμυνα και επίθεση με 13 πόντους, 1 κρίσιμο μπλοκ και 2 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 41 ριμπάουντ της Ζενίτ, έναντι των 25 του Αστέρα.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Ο υποδειγματικός αιφνιαδιασμός του Αστέρα, που κατέληξε σε ένα απίθανο κάρφωμα από τον Όστιν Χόλινς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Αστέρας στηρίχθηκε στην άμυνά του. Όταν αυτή δεν κατάφερε να περιορίσει και άλλο τον Τζόρνταν Λόιντ, παραδόθηκε. Όσο η Ζενίτ έβρισκε λύσεις μόνο από τον Μπάρον, ο Αστέρας οδηγούσε το ματς.

Τα δεκάλεπτα: 21-29, 42-44, 57-50, 69-69 (κ.α.), 76-80 (παρ.)

Red Star - Zenit

Red Star - Zenit

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.