Ντόρσεϊ: «Να μη χαλαρώσουμε εντός, η Μπάγερν είναι... πεινασμένη» (vid)

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Ντόρσεϊ: «Να μη χαλαρώσουμε εντός, η Μπάγερν είναι... πεινασμένη» (vid)
Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ μίλησε για την ανάγκη της διατήρησης του αήττητου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ενόψει της αναμέτρησης με την Μπαγερν Μονάχου (15/12, 21:30).

Το αήττητο της έδρας και τα... μάτια τους, ζήτησε να προσέξουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, ο Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπάγερν Μονάχου (15/12, 21:30) για τη 15η αγωνιστική της EuroLeague, με τον γκαρντ των Πειραιωτών να ζητάει εγρήγορση, αφού το αήττητο πρέπει να διατηρηθεί απέναντι στη... πεινασμένη γερμανική ομάδα.

«Είναι ένα μεγάλο ματς για εμάς, προερχόμαστε από ήττα και επιστρέφουμε στο σπίτι μας. Θέλουμε να προστατέψουμε την έδρα μας, όπως κάνουμε συνήθως, αλλά η Μπάγερν έρχεται γεμάτη από αυτοπεποίθηση, αφού προέρχεται από ένα σερί νικών. Θα είναι έτοιμοι, αλλά το ίδιο και εμείς. Θέλουμε να αρχίσουμε το δικό μας σερί και να μείνουμε αήττητοι στην έδρα μας», είπε ο Ντόρσεϊ αναφορικά με το παιχνίδι.

Για τα συνεχόμενα εκτός έδρας ματς, μετά από μία σειρά εντός έδρας αγώνων: «Έπρεπε να βρούμε το ρυθμό μας, χάσαμε κάποια εκτός έδρας ματς στην αρχή και τελικά πήραμε δύο συνεχόμενες νίκες. Έχουμε αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε να συνεχίσουμε να κερδίζουμε μακριά από την έδρα μας και στους αγώνες του Δεκεμβρίου και σε αυτούς του Ιανουαρίου, αλλά δεν μπορείς να χαλαρώσεις όταν παίζεις εντός. Η Μπάγερν είναι "πεινασμένη" ομάδα».

Ερωτηθείς τι πρέπει να αλλάξει ο Ολυμπιακός, σε σχέση με το τελευταίο ματς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, απάντησε: «Θα πρέπει να ξεκινήσουμε καλύτερα, με περισσότερη ενέργεια, ούτως ώστε να μην παλεύουμε στην συνέχεια να επιστρέψουμε στο ματς. Να προσπαθήσουμε να πάρουμε μια καλή διαφορά… Επίσης δεν θα πρέπει να χαλαρώνουμε. Για παράδειγμα να σκεφτούμε ότι κερδίσαμε τα δύο τελευταία ματς, οπότε νιώθουμε άνετοι για το επόμενο. Θα πρέπει να το βγάζουμε αυτό από το μυαλό μας, για να γίνουμε πραγματικά καλή ομάδα και να συνεχίσουμε να βρισκόμαστε ψηλά».

Τέλος, για τον ρόλο του στην ομάδα, είπε: «Ο ρόλος μου έχει αλλάξει φέτος. Έχω περισσότερο την μπάλα στα χέρια μου, παίζω περισσότερο το pick and roll. Έχω τη δυνατότητα να το δείξω αυτό. Το είχα στο παιχνίδι μου, όμως, κάθε φορά πρέπει να παίζω τον ρόλο μου. Είναι διαφορετικές οι ευκαιρίες που σου δίνονται και εδώ μπορώ να το δείξω περισσότερο. Πολλές ομάδες θα με συμπεριλάβουν στο σκάουτινγκ τους. Αν έχω την δυνατότητα θα σκοράρω, όμως, δεν μπορώ κάθε φορά να σκοράρω, οπότε συμπεριλαμβάνω και τους συμπαίκτες μου και αυτό κάνει το παιχνίδι πιο εύκολο και για εμένα και για εκείνους».

@Photo credits: INTIME