Πρίφτης: «Να βρούμε την ψυχική δύναμη να ανατρέψουμε το κλίμα»

Πρίφτης: «Να βρούμε την ψυχική δύναμη να ανατρέψουμε το κλίμα»

Γιώργος Κούβαρης
Πρίφτης: «Να βρούμε την ψυχική δύναμη να ανατρέψουμε το κλίμα»
Μετά την ήττα στο Κάουνας, ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να... γυρίσει το «τσιπάκι» λέγοντας ότι η ομάδα του πρέπει να βρει τα πνευματικά αποθέματα προκειμένου να ανατρέψει αυτό το κλίμα.

«Περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ δυνατή ομάδα. Πρόκειται για ένα καλό και συμπαγές σύνολο. Σαφέστατα η εικόνα μας δεν είναι η κατάλληλη, δεν είναι η σωστή. Προφανώς τα αποτελέσματά μας είναι πολύ αρνητικά. Πρέπει να βρούμε την ψυχική δύναμη και τα πνευματικά αποθέματα για να μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτό το κλίμα. Υπάρχει σωματική κούραση και ψυχολογική πίεση, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε» ήταν τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Πρίφτη ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και τον Νεμάνια Νέντοβιτς που ταξίδεψε στο Μόναχο και θα δώσει κανονικά το «παρών» απέναντι στην Μπάγερν.

«Προφανώς το πρόγραμμα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν είναι εύκολο για κανέναν. Η αλληλουχία των παιχνιδιών δεν αφήνει μεγάλα περιθώρια για προπόνηση. Όπως είπα, η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει και ψυχολογική πίεση και σωματική κούραση, κυρίως πνευματικά πρέπει να εργαστούμε μεταξύ μας για να παρουσιάσουμε μία καλύτερη εικόνα» συνέχισε ο Έλληνας προπονητής.

Τέλος, σε ερώτηση για τον Νέντοβιτς, ο οποίος μεταβαίνει στο Μόναχο, σημείωσε ότι: «Θα δούμε σε τι κατάσταση είναι ο Νέντοβιτς, θα έρθει στο Μόναχο. Ελπίζουμε να είναι σε μία κατάσταση που να μπορεί να βοηθήσει την ομάδα. Προφανώς, μας έλλειψε από το παιχνίδι με την Ζάλγκιρις και ειδικά στην επίθεση. Όταν έχουμε κάποια δυστοκία και δεν είμαστε αποτελεσματικοί στην επίθεση, προφανώς είναι ένας παίκτης, στον οποίο εκ προοιμίου στηριζόμαστε στην επιθετική του ικανότητα».

@Photo credits: EuroLeague