Ζντοβτς: «Υπάρχει μεγάλη πίεση, γιατί πρέπει να κερδίσουμε»

Ζντοβτς: «Υπάρχει μεγάλη πίεση, γιατί πρέπει να κερδίσουμε»
Ο Γιούρι Ζντοβτς μίλησε για το ματς της Ζαλγκίρις με τον Παναθηναϊκό (16/11, 20:00), μιλώντας για την πίεση που υπάρχει, αφού οι Λιθουανοί, με ρεκόρ 0-9, πρέπει να κερδίσουν.

Ο Γιούρι Ζντοβτς και η Ζαλγκίρις Κάουνας αναζητούν την πρώτη νίκη τους στη φετινή EuroLeague, μετά από εννιά αποτυχημένες προσπάθειες. Και η αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό (16/11, 20:00, Novasports Prime) είναι το ματς που «πρέπει» να σπάσει στο αρνητικό σερί των Λιθουανών.

«Ναι, είναι ένα ματς που πρέπει να κερδίσουμε. Έχουμε μεγάλη πίεση. Έχουμε βελτιωθεί σε κάποιους τομείς, αν είχαμε παίξει εξυπνότερα στη Μαδρίτη θα μπορούσαμε να είχαμε πάρει το ματς», είπε ο Ζντοβτς.

Και συνέχισε: «Κάποιες φορές σκέφτομαι τι θα γίνει αν χάσουμε ξανά (σ.σ.: 0-10), αλλά πιστεύω ότι τα πάντα είναι στα χέρια μας. Η πίεση έρχεται από παντού, από τους δημοσιογράφους, τους θεατές και μεγαλώνει. Αλλά αν δεν μπορούμε να την αντέξουμε, τότε πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε».

«Το δικό μας παιχνίδι...»

Ο Σλοβένος προπονητής εξήγησε ότι ο Τζος Νέμπο έχει πιθανότητες να αγωνιστεί απέναντι στον Παναθηναϊκό, ο οποίος ταξίδεψε στο Κάουνας χωρίς τον ασθενή Νεμάνια Νέντοβιτς, και πρόσθεσε: «Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε καλά τη σεζόν, ξέρω τους Έλληνες πολύ καλά και θα κάνουν τα πάντα για να επικρατήσουν αύριο. Εχουν πολλούς "λεγεωνάριους", γνωρίζω τον προπονητή τους, και αν θέλουμε να κερδίσουμε, θα πρέπει να δούμε πρώτα το δικό μας παιχνίδι».

Ο Ζντοβτς μίλησε για τον Ντάριλ Μέικον: «Είναι ένας σκόρερ. Εχουν 2-3 παίκτες που κρατάνε την μπάλα για μεγάλο διάστημα και είναι στη λίστα των σκόρερ. Το πιο σημαντικό είναι να μην έχουμε ένα παίκτη που θα μας βάλει πολλούς πόντους».

@Photo credits: EuroLeague