Κρις Τζόουνς: Ο ταξιδιώτης της Ευρώπης βρήκε την... Ιθάκη του στη Βιλερμπάν (vid)

Κρις Τζόουνς: Ο ταξιδιώτης της Ευρώπης βρήκε την... Ιθάκη του στη Βιλερμπάν (vid)

Νίκος Καρφής
Κρις Τζόουνς: Ο ταξιδιώτης της Ευρώπης βρήκε την... Ιθάκη του στη Βιλερμπάν (vid)
Ο Κρις Τζόουνς αποτελεί τον... συνοδοιπόρο του ηγέτη Οκόμπο στη Βιλερμπάν και το Gazzetta γράφει για τον παίκτη που το έψαξε πολύ για να βρει το... λιμάνι του στη Γαλλία.

Πράματα και θάματα κάνει η Βιλερμπάν στο ξεκίνημα της σεζόν στη Euroleague, παρόλο που πριν γίνει το τζάμπολ στη διοργάνωση, ελάχιστοι την πίστευαν.

Η ομάδα από τη Λυών πραγματοποιεί εντυπωσιακές εμφανίσεις και αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην τρίτη θέση της βαθμολογία με ρεκόρ 6-2 μετά τη νίκη επί της Ούνικς. Αθλητικό σύνολο που δεν παρατά ποτέ καμιά μπάλα, καμιά κατοχή, ενώ όσο γράφει νίκες τόσο θα ανεβαίνει η ψυχολογία της και θα ονειρεύεται μέχρι και playoffs. Σεμνά και ταπεινά πάντα, όπως ξεκίνησε.

Στο Gazzetta αναλύσαμε το ταίριαγμα του Κώστα Αντετοκούνμπο, σταθήκαμε στο... λαβράκι Έλι Οκόμπo και ήρθε η ώρα να τα πούμε για τον έτερο γκαρντ που κάνει τα πράγματα να κινούνται στην επίθεση της ομάδας, τον Κρις Τζόουνς.

Ο... ταξιδιώτης της Ευρώπης βρήκε επιτέλους την Ιθάκη του

ι

O Kρις Τζόουνς δεν μπόρεσε να μπει στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, αφού το 2015 δεν έγινε draft από καμία ομάδα και έτσι άρχισε η περιπλάνηση. Επέλεξε να αλλάξει ήπειρο και να έρθει στην Ευρώπη για να δοκιμάσει την τύχη του. Γύρισε αρκετές χώρες, έπαιξε σε πρωταθλήματα χαμηλότερου επιπέδου μέχρι να βρει την... Ιθάκη του όπως όλα δείχνουν στην Βιλερμπάν.

Το 2016 πήγε στους Starwings της Ελβετίας, όπου είχε 20 πόντους, 5.6 ριμπάουντ και 4.5 ασίστ για να τους αφήσει την αγωνιστική περίοδο 2017-18 για τη Μονς του Βελγίου. Εκεί μέτρησε 13.6 πόντους, 3.6 ριμπάουντ και 4 ασίστ, αλλά ούτε στο Βέλγιο έμεινε πολύ. Επόμενος σταθμός η Τουρκία και η Μπουρσασπόρ με την οποία είχε 15.3 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 6.8 ασίστ, δίνοντας βάση στον δημιουργικό τομέα για πρώτη φορά.

Πέρυσι είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει την τύχη του στη Euroleague με τη Μακάμπι. Πάλεψε, έπαιξε σε 34 ματς και είχε 7 πόντους μέσο όρο με 1.8 ριμπάουντ και 2.8 ασίστ. Για άλλη μια σεζόν δεν ήταν γραφτό να παραμείνει σε ομάδα. Διάλεξε τη Βιλερμπάν για να αποδείξει πως αξίζει να βρίσκεται στη Euroleague και αυτή η επιλογή του δείχνει να είναι η κορυφαία της καριέρας του.

Πρωταγωνιστής στο υψηλότερο επίπεδο

Ο Κρις Τζόουνς κόλλησε αμέσως στο παιχνίδι των Γάλλων και τους έχει βοηθήσει πάρα πολύ να εκτοξευτούν στο 6-2 στο ξεκίνημα της Euroleague. Απογείωσε τον μέσο όρο του στο σκοράρισμα σε σχέση με τα όσα έκανε στην ομάδα του Σφαιρόπουλου και έχει 15.9 ανά ματς, ενώ σουτάρει με 46.4% τρίποντα.

Έχε 3.3 ριμπάουντ και 2.6 ασίστ, ενώ εξαιρετική δουλειά κάνει στα κλεψίματα όπου με 1.8 αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων της διοργάνωσης στον τομέα αυτό. Είναι ο δεύτερος σκόρερ των Γάλλων πίσω από τον ηγέτη Οκόμπο, ενώ μιλάμε και για τον 4ο καλύτερο σουτέρ τριών πόντων της ομάδας, αλλά και 4ο στα ριμπάουντ ανά παιχνίδι. Δεύτερος πασέρ πίσω από τον Οκόμπο και καλύτερος... κλεφτης. Ένα πολυεργαλείο στα χέρια του Πάρκερ που έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά και ζει όμορφες στιγμές, απολαμβάνοντας το μπάσκετ στη Γαλλία. Φαίνεται και στο παιχνίδι του πόσο απελευθερωμένος είναι.

Το show με την Ούνικς

Απέναντι στους Ρώσους και τον Μάριο Χεζόνια, πραγματοποίησε την κορυφαία εμφάνιση του στη διοργάνωση. Τελείωσε την αναμέτρηση με 25 πόντους, 8/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ , 1 κλέψιμο και 27 στην αξιολόγηση. Απίθανη... παράσταση που επέτρεψε στη Βιλερμπάν να συνεχίσει την ξέφρενη πορεία της στη διοργάνωση. ΟΙ Ρώσοι δεν είχαν τρόπο να σταματήσουν τον Τζόουνς όταν πλησίαζε στο καλάθι και τους... καθάρισε. Nιώθει πρωταγωνιστής, παίζει καλά και βοηθά την ομάδα του σε πάρα πολλούς τομείς. Από τις πιο... ψαγμένες επιλογές φέτος σε ομάδα της Euroleague. Ένας παίκτης με πολύ μέτριο βιογραφικό και ομάδες χαμηλής δυναμικότητας πρωταθληματών που όμως παίζει σαν σταρ στο υψηλότερο επίπεδο της Euroleague. Μάλλον στην Γαλλία βρήκε την Ιθάκη του.

@Photo credits: euroleague