Κώστας Αντετοκούνμπο: Θέλει να κάνει τη Βιλερμπάν να πετάξει μαζί του (vids)

Κώστας Αντετοκούνμπο: Θέλει να κάνει τη Βιλερμπάν να πετάξει μαζί του (vids)

Νίκος Καρφής
Κώστας Αντετοκούνμπο: Θέλει να κάνει τη Βιλερμπάν να πετάξει μαζί του (vids)
O Κώστας Αντετοκούνμπο πρόσφερε ουσία και θέαμα στη νίκη της Βιλερμπάν επί της Ζαλγκίρις και το Gazzetta γράφει για τον πρώην NBAer που θέλει να αφήσει το... σημάδι του στη Euroleague.

Εξαιρετικό ήταν το ξεκίνημα της Βιλερμπάν στη Euroleague, η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και πήρε το ροζ φύλλο αγώνα κόντρα στη Ζαλγκίρις. Ιδιαίτερα ενθαρυντικά ήταν τα μηνύματα και για τον Κώστα Αντετοκούνμπο που έδειξε πως μπορεί να γίνει χρήσιμος για την ομάδα του Πάρκερ και να προσφέρει σημαντικές λύσεις και στις δύο μεριές του παρκέ

Θα βρεθεί σε πολλά highlights

Ακόμα και στο ΝΒΑ και τις λιγοστές ευκαιρίες που πήρε, προλάβαινε να ξεσηκώσει τον κόσμο για όσο έπαιζε με τις εντυπωσιακές φάσεις του πάνω από τη στεφάνη. Το ίδιο έγινε και με το γαλλικό κοινό το οποίο τον απόλαυσε και τον είδε να ολοκληρώνει καρφώματα και alley oop.

Ο Κώστας στην πρεμιέρα του πρόσφερε πολύ θέαμα και έδινε momentum και ψυχολογία σε όλη την ομάδα, ξεκηκώνοντας τους φιλάθλους της Asvel και βάζοντας τους ακόμα πιο μέσα στο κλίμα του ματς. Τα λεπτά που θα παίζει, το σίγουρο είναι πως θα χαρίζει πολλά highlights, παλεύοντας σιγά σιγά να βρει περισσότερο χρόνο στο παρκέ. Πρέπει να δουλέψει, να μοχθήσει για αυτό, να γίνει ανταγωνιστικός, να μάθει να βάζει καλύτερα το σώμα του σε άμυνα και επίθεση.

Τα στοιχεία που δίνει στη Βιλερμπάν και ο Ζορμπάς

Ο αδερφός του Γιάννη και του Θανάση και πρωταθλητής του ΝΒΑ με τους Λέικερς δεν δινει μόνο θέαμα. Προσφέρει και θα συνεχίσει να το κάνει και την ουσία που είναι απαραίτητη σε όλα τα αθλήματα και φυσικά στο μπάσκετ. Είναι πολύ μακρύς, αλτικός και ικανός να τελειώσει κάθε φάση πάνω από τη στεφάνη. Έδειξε ότι κινείται καλά χωρίς τη μπάλα έτσι ώστε να βρεθεί στη σωστή θέση και να αξιοποιήσει την πάσα του συμπαίκτη του κοντά στο καλάθι. Η γαλλική ομάδα θα πάρει πολλά και σε επίπεδο αθλητικότητας, ενώ θα βρει καλές άμυνες και μπλοκ από τον Κώστα. Όσο πατάει καλύτερα στα πόδια του και παίρνει ψυχολογία, θα γίνει σημείο αναφοράς και στον αμυντικό τομέα.

Το ύψος του και η σωματοδομή του θα τον βοηθήσουν να κρύψει τη ρακέτα σε αρκετές... περιπτώσεις και να κάνει τους αντιπάλους που θα σκεφθούν να επιχειρήσουν μπάσιμο, να έχουν δεύτερες σκέψεις. Απέναντι στη Βιλερμπάν είχε 6 πόντους με 3/6 δίποντα και 0/1 τρίποντα, ενω μάζεψε 3 ριμπάουντ, έκανε ένα κλέψιμο και δύο λάθη σε 10 λεπτά παρουσίας του στο παρκέ. Αυτό που λέμε καθοριστικός για την... οικονομία του ματς. Μπήκε έδωσε τις μάχες του, έβγαλε ωραίες φάσεις και έδωσε ενέργεια στη Βιλερμπάν την οποία είχε ανάγκη. Μάλιστα για το γεγονός πως ήταν από τα πρόσωπα που ξεχώρισαν στο ματς, ο DJ του γηπέδου του… έπαιξε για χατίρι του τον «Ζορμπά».

Είχε ανάγκη να πάρει περισσότερο χρόνο

Κακά τα ψέμματα στο ΝΒΑ θα δυσκολευόταν να βρει πολύ παραπάνω χρόνο και να παίρνει 20-25 λεπτά μέσα στα ματς, αφού πολλές φορές ήταν μεταξύ ΝΒΑ και G-League. Bρήκε μόλις δύο ματς στους Μάβερικς και 20 στους Λέικερς, παίζοντας κατά μέσο όρο 4 λεπτά. Πολύ λίγος χρόνος για να δείξει κάποιος παίκτης τις δυνατότητες του. Στη Βιλερμπάν έχει το ταλέντο και την ικανότητα να αυξήσει σταδιακά τα λεπτά του και να γίνει σημείο αναφοράς για τη ρακέτα των Γάλλων.

Αυτή τη στιγμή η παρουσία του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ μοιάζει ως η ενδεδειγμένη επιλογή. Εδώ θα μπορέσει να πιστέψει παραπάνω στον εαυτό του, να κερδίσει ευκαιρίες στο παρκέ, να νιώσει ενεργός και πρωταγωνιστής σε αρκετές περιπτώσεις και το σημαντικότερο να πάρει πολλά παιχνίδια στα πόδια του που θα τον κάνουν καλύτερο παίκτη. Άλλωστε μικρός είναι ακόμα. Αν δουλέψει σωστά, σκληρά και ωριμάσει μπασκετικά, οι πόρτες του καλύτερου πρωταθλήματος μπάσκετ του κόσμου, κάποια στιγμή θα ... ξανανοίξουν για να τον υποδεχθούν.

@Photo credits: euroleague