ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε 82-91: Αυτός είναι ο Νάντο Ντε Κολό (vid)

ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε 82-91: Αυτός είναι ο Νάντο Ντε Κολό (vid)
Η προσωπικότητα και η εκτελεστική δεινότητα του Νάντο ΝτεΚολό έβαλαν ένα τέλος στο αρνητικό σερί της Φενέρμπαχτσε και μάλιστα με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, με νίκη (82-91) επί της ΤΣΣΚΑ μέσα στη Μόσχα.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι… την «σκότωσε» επειδή την αγαπούσε καθώς ο Γάλλος γκαρντ έχει περάσει από τη Μόσχα και μάλιστα έζησε μεγάλες στιγμές. Ο Ντε Κολό ήταν αυτός που έκρινε το παιχνίδι καθώς τα δικά του τρίποντα έριξαν στο καναβάτσο την πρώην ομάδα του αλλά και «λύτρωσαν» την τωρινή καθώς η Φενέρ μετρούσε τρεις διαδοχικές ήττες και αναζητούσε απελπισμένα τρόπο επιστροφής στις νίκες.

Ο αγώνας

Το πρώτο δεκάλεπτο μάλλον ήταν ενδεικτικό της αποφασιστικότητας της Φενέρμπαχτσε να μη φύγει με άδεια χέρια από τη Μόσχα καθώς η τουρκική ομάδα είχε το προβάδισμα(14-20) βασιζόμενη περισσότερο στη δράση της περιφερειακής γραμμής της αλλά και την αποτελεσματικότητά της από μακρινή απόσταση με τους… συνήθειες ύποπτους (σ. σ. Νάντο Ντε Κολό, Μάρκο Γκούντουριτς).

Και η κατάσταση για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας δυσκόλεψε ακόμη περισσότερο στις αρχές της δεύτερης περιόδου όταν η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιου νούμερο (21-31, 21:30). Εκεί η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έδειξε σφυγμό καθώς η ηγετική φυσιογνωμία του Ουίλ Κλάιμπερν ήταν η κινητήριος δύναμη για το επιμέρους σκορ 13-2 μέσω του οποίου έγινε η ανατροπή (34-33) λίγο μετά τα μισά του δεκαλέπτου. Ωστόσο, οι διαδοχικές καλές άμυνες των Ρώσων δεν είχαν συνέχεια στο δεύτερο μισό της περιόδου γιατί η Φενέρμπαχτσε βρήκε 18 μέχρι το τέλος αυτού χτυπώντας εκεί που χτυπούν όλη την ΤΣΣΚΑ. Στη ρακέτα, με τον Γιαν Βέσελι (13π.). Κι έτσι το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 44-49.

Ο Μαριάλ Σαγιόκ άρχισε να γίνεται παράγοντας του αγώνα από τη δεύτερη περίοδο και ενίσχυσε αυτόν τον χαρακτηρισμό στην 3η καθώς μαζί με τον Γκούντουριτς ήταν αυτοί που ανέβασαν τη διαφορά στο +10 (53-63, 27’). Στη δύσκολη στιγμή, ο Αλεξέι Σβεντ κράτησε την ΤΣΣΚΑ καθώς οι δικοί του πόντοι μείωσαν και τη διαφορά έως το τέλος της περιόδου (62-69).

Η τελευταία ανήκε στον Νάντο ΝτεΚολό καθώς οι δικοί του εννιά πόντοι διατήρησαν μια απόσταση ασφαλείας, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του Κλάιμπερν (69-79). Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κατάφερε να μειώσει περισσότερο από τους τέσσερις πόντους (75-79, 37:30), ουσιαστικά επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης, εκεί όμως τα δύο εύστοχα τρίποντα του Γάλλου γκαρντ ουσιαστικά «κλείδωσαν» τη νίκη για τη Φενέρμπαχτσε (80-87, 39’).

Τα δεκάλεπτα: 21-25, 44-49, 62-69, 82-91

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην αποτελεσματικότητα της Φενέρμπαχτσε στο μακρινό σουτ (11/20) και ειδικότερα στα δύο συνεχόμενα εύστοχα του Νάντο Ντε Κολό εκεί που η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε απόπειρα επιστροφής.

Ο MVP: Ποιος άλλος. Ο Νάντο Ντε Κολό γιατί η τελευταία περίοδος ήταν δική του.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Μεταξύ Γκούντουριτς και Βέσελι, επιλέγουμε τον πρώτο γιατί η παρουσία του ήταν πιο καταλυτική στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Έχουμε ξεχάσει την τελευταία φορά που έκανε καλό παιχνίδι ο Λούντμπεργκ και ο Σβεντ τελείωσε τον αγώνα με 3/12 σουτ.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΤΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η επιθετική πολυφωνία της Φενέρμπαχτσε καθώς πέντε παίκτες τελείωσαν με διψήφιο αριθμό πόντων.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας είχε διπλάσιο αριθμό επιθετικών ριμπάουντ (σ. σ. 18) αλλά τα περισσότερα πέρασαν αναξιοποίητα.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Φενέρμπαχτσε δείχνει πιο γεμάτη ομάδα από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ή μάλλον, είχε περισσότερες λύσεις στην επίθεση. Στην κρίσιμη στιγμή βέβαια είχε τη σπουδαία προσωπικότητα του Νάντο Ντε Κολό.

1

2

@Photo credits: euroleague.net

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.