Μακάμπι - Μπαρτσελόνα 85-68: Καμία αήττητη ομάδα (vid)

Μακάμπι - Μπαρτσελόνα 85-68: Καμία αήττητη ομάδα (vid)
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ (5-2) «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα (6-1), με τους Νάναλι και Ουίλμπεκιν να...εκτελούν τους Καταλανούς (85-68).

Κάποια στιγμή θα συνέβαινε. Καμία ομάδα στη EuroLeague δεν είναι αήττητη. Και γι' αυτό ευθύνεται η απίθανη εμφάνιση της Μακάμπι Τελ Αβίβ του Γιάννη Σφαιρόπουλου!

Η «ομάδα του Λαού» έκανε ένα απίθανο πρώτο ημίχρονο (56-36) και ουσιαστικά «έχτισε» πάνω σε αυτό στο δεύτερο ημίχρονο, μολονότι η Μπαρτσελόνα επιχείρησε να παίξει καλύτερη άμυνα και να δώσει περισσότερη δύναμη στο παιχνίδι της, όπως απαίτησε ο Σάρας Γιασικεβίτσιους στην ανάπαυλα.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, η Μακάμπι μέτρησε 7 ασίστ και 3/5 τρίποντα, ενώ την ίδια στιγμή η Μπάρτσα... απαντούσε με λάθη (6). Κάπως έτσι το 13-11 (4.44 πριν το τέλος της 1ης) μετατράπηκε σε 31-18 μέχρι το φινάλε του 1ου δεκάλεπτου.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, έχοντας επιθετικές λύσεις από αρκετούς παίκτες, είδε τη διαφορά να αυξάνεται. Αρχικά στο 35-21 με το τρίποντο του Σόρκιν και μετά στους 19 (40-21) με άλλο ένα τρίποντο, αυτή τη φορά απ' τα χέρια του Έβανς. Η διαφορά ξεπέρασε το όριο των 20 πόντων, 4:07 πριν το ημίχρονο, με το σκορ να διαμορφώνεται σε 45-24.

Η εντολή του Γιασικεβίτσιους ήταν απλή: Άμυνα και δύναμη. Για λίγο, η... συνταγή απέδωσε και το επί μέρους 18-9 στην 3η περίοδο, επέτρεψε στην Μπαρτσελόνα να μειώσει στους 11 πόντους.

Μόνο που η Μακάμπι ήταν... άπιαστη. Ένα γρήγορο 5-0 στο ξεκίνημα της 4ης, επανέφερε τη διαφορά σε απόσταση ασφαλείας. Η οποία διατηρήθηκε μέχρι το φινάλε.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ουσιαστικά έχει κριθεί στο πρώτο ημίχρονο, αλλά το 5-0 της Μακάμπι στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου ήταν αυτό που... έσβησε την τελευταία ελπίδα της Μπαρτσελόνα.

ΟΙ ΜVPs: O Σκότι Ουίλμπεκιν με 16 πόντους, 5 ασιστ, και ο Τζέιμς Νάναλι με 17 πόντους, 4 ασίστ.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Άποντος ο Σερτάκ Σανλί σε 7:41 στο παρκέ.

ΟI ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Κίναν Έβανς με 9 πόντους, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η Μακάμπι είχε 8/19 τρίποντα, μοίρασε 20 ασίστ και είχε 8 λάθη.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το alley oop κάρφωμα του Ζίζιτς στο ξεκίνημα του αγώνα, ένα δείγμα του πάθους της Μακάμπι.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Η Μακάμπι είχε ένα... μαχαίρι στο στόμα της και διέλυσε την Μπαρτσελόνα, η οποία τον τελευταίο καιρό είχε συνηθίσει να την γλιτώνει, ακόμη και όταν δεν έπαιζε καλά.

Τα δεκάλεπτα: 31-18, 56-36, 65-54, 85-68.

Maccabi - Barca

Maccabi - Barca

@Photo credits: EuroLeague

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.