Οι τραυματισμοί που έχουν «γονατίσει» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Οι τραυματισμοί που έχουν «γονατίσει» την ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Η ΤΣΣΚΑ θα παραταχθεί απέναντι στον Ολυμπιακό (21/10, 20:00) δίχως τους Νίκολα Μιλουτίνοφ, Τόκο Σενγκέλια και το Gazzetta γράφει για τους τέσσερις σοβαρούς τραυματισμούς που έχουν «χτυπήσει» τους Μοσχοβίτες την τελευταία διετία.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας παρουσιάζει τρομακτική συνέπεια όσον αφορά την παρουσία της στο Final 4, εντούτοις το πρόβλημα στην «ομάδα του στρατού» είναι πως αυτοί οι δυο αγώνες, ο ημιτελικός και ο τελικός της EuroLeague κρίνουν εν πολλοίς (αν όχι, αποκλειστικά) το αν η χρονιά είναι πετυχημένη ή αποτυχημένη.

Σε κάθε περίπτωση, η ΤΣΣΚΑ λογίζεται κάθε χρόνο ως ένα από τα φαβορί για το Final 4, εντούτοις τα τελευταία δυο χρόνια είναι υποχρεωμένη να ξεπεράσει τα σημαντικά προβλήματα τραυματισμών που προκύπτουν στην πορεία. Ό,τι συμβαίνει επί παραδείγματι φέτος, από τη στιγμή που ο Δημήτρης Ιτούδης δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τόκο Σενγκέλια και Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Το Gazzetta θυμίζει τους σοβαρούς τραυματισμούς που κλήθηκε να ξεπεράσει η ΤΣΣΚΑ την τελευταία διετία.

26/10/19 - Ουίλ Κλάιμπερν (ρήξη χιαστού, έχασε το υπόλοιπο της σεζόν)

Ο Ουίλ Κλάιμπερν τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Άλμπα Βερολίνου, όταν στην προσπάθειά του να τρέξει στον αιφνιδιασμό και να περάσει τον προσωπικό του αντίπαλο, το πόδι του «κόλλησε» στο παρκέ. Ο Αμερικανός περιφερειακός έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε, αποχωρώντας υποβασταζόμενος για τα αποδυτήρια. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι υπέστη ρήξη χιαστού, χάνοντας το υπόλοιπο της σεζόν που εν τέλει, τερματίστηκε οριστικά λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Ο Κλάιμπερν πρόλαβε να αγωνιστεί μόλις σε τέσσερις αγώνες εκείνη τη χρονιά, σημειώνοντας 12.5 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 0.8 ασίστ και 0.8 κλεψίματα μ.ό.

29/01/21 - Νίκολα Μιλουτίνοφ (ώμος, έχασε το υπόλοιπο της σεζόν)

Κατά τη διάρκεια του περσινού αγώνα με την Μπάγερν Μονάχου στη Μόσχα (όπου παρεμπιπτόντως, σημείωσε το δεύτερο τρίποντο της καριέρας του), ο Νίκολα Μιλουτίνοφ τραυματίστηκε στον δεξιό ώμο στο 16'. Παρ' όλα αυτά, επέστρεψε στη συνέχεια στο παρκέ για την έναρξη της τρίτης περιόδου κι αυτό αποδείχθηκε μεγάλο λάθος. Ο διεθνής Σέρβος σέντερ χτύπησε στον ώμο σε μια διεκδίκηση στη ρακέτα κι εν τέλει, υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε επέμβαση για την αποκατάσταση του προβλήματος. Ο Μιλουτίνοφ δεν αγωνίστηκε ξανά την περσινή σεζόν, σημειώνοντας 9.8 πόντους και 8.5 ριμπάουντ σε 20 αγώνες ενώ η ΤΣΣΚΑ Μόσχας γέμισε τη ρακέτα της με την προσθήκη του Μάικλ Έρικ, φτάνοντας ως το Final 4 όπου αποκλείστηκε στον ημιτελικό από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Εφές.

30/09/21 - Νίκολα Μιλουτίνοφ (γόνατο, παραμένει εκτός δράσης)

Στις τάξεις της ΤΣΣΚΑ σήμανε συναγερμός στην πρεμιέρα της EuroLeague, καθώς με τη συμπλήρωση δυο λεπτών αγώνα με την Αρμάνι, ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποχώρησε υποβασταζόμενος από το παρκέ, καθώς δυσκολευόταν να πατήσει το αριστερό πόδι του. Σε μια διεκδίκηση του ριμπάουντ, ο Τζίτζι Ντατόμε, καθώς είχε πέσει στο έδαφος, δεν συγκράτησε το κορμί του «λυγίζοντας» το πόδι του Σέρβου σέντερ. Ο τελευταίος έπεσε στο έδαφος, οι αντιδράσεις του έδειξαν και το μέγεθος του πόνου για να φύγει από το γήπεδο με τη βοήθεια των συμπαικτών του. Εν τέλει, απέφυγε τη ρήξη χιαστού και διαπιστώθηκε πως υπέστη μερική κάκωση στον έσω πλάγιο σύνδεσμο στο αριστερό γόνατο. Ο Μιλουτίνοφ δεν υποβλήθηκε σε επέμβαση αλλά συνεχίζει να ακολουθεί ειδική συντηρητική αγωγή.

14/10/21 - Τόκο Σενγκέλια (ώμος, δυο μήνες εκτός)

Ο Τόκο Σενγκέλια αναδείχτηκε MVP της 2ης και της 3ης αγωνιστικής στην EuroLeague για τις επιδόσεις του στις αναμετρήσεις με τις Αναντολού Εφές (εκτός) και Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (εντός) αντίστοιχα, εκεί όπου η ΤΣΣΚΑ πέτυχε δυο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Στον αγώνα με τη Ζενίτ μάλιστα, ο Γεωργιανός φόργουορντ σημείωσε career highs σε αξιολόγηση (37) και πόντους (33), εντούτοις η τύχη του γύρισε την πλάτη. Ο Σενγκέλια τραυματίστηκε στον ώμο και ακολούθως, υποβλήθηκε σε ενδελεχείς εξετάσεις που έδειξαν ότι θα μείνει εκτός δράσης τουλάχιστον δυο μήνες, ξεκινώντας άμεσα θεραπεία με στόχο να επιστρέψει όσο το δυνατόν πιο σύντομα στα παρκέ. Πριν από τον τραυματισμό του, σημείωσε 21 πόντους, 6 ριμπάουντ και 1.7 ασίστ μ.ό. στις πρώτες τρεις αγωνιστικές της regular season.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.