Κλάιμπερν στο Gazzetta: «Υποκλίνομαι στον Σπανούλη, θέλω τον Φαλ στην ΤΣΣΚΑ»

Κλάιμπερν στο Gazzetta: «Υποκλίνομαι στον Σπανούλη, θέλω τον Φαλ στην ΤΣΣΚΑ»

Νίκος Καρφής
Κλάιμπερν στο Gazzetta: «Υποκλίνομαι στον Σπανούλη, θέλω τον Φαλ στην ΤΣΣΚΑ»
Ο Ουίλ Κλάιμπερν μίλησε στο Gazzetta πριν τη μάχη της ΤΣΣΚΑ με τον Ολυμπιακό (22/10, 20:00) και αποθέωσε τον Βασίλη Σπανούλη, στάθηκε στη σχέση του με τον Ιτούδη, ενώ έδειξε την... αδυναμία του στον Φαλ.

Από το 2017 μέχρι σήμερα αποτελεί τον ηγέτη της ΤΣΣΚΑ, τον σκόρερ της, τον άνθρωπο που θέλει να βγει μπροστά και να πάρει την ευθύνη στα δύσκολα. Ο Ουίλ Κλάιμπερν έχει μάθει στη ζωή του να μην τα παρατά και να μην λυγίζει από δυσκολίες. Ξέρει να τις ξεπερνά και να επιστρέφει ακόμα καλύτερος όπως έκανε μετά την ρήξη χιαστού που υπέστη κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019-20, τότε που αγωνίστηκε σε μόλις 4 ματς στη Euroleague με τη φανέλα των Ρώσων. Eίναι ένας γεννημένος μαχητής, που έχει την ευλογία να έχει μπόλικο ταλέντο και προσπερνώντας τις δυσκολίες να δείχνει τα υλικά που είναι φτιαγμένος.

    Λίγους μήνες πριν το σοκ του τραυματισμού, είχε ζήσει την πιο όμορφη χρονιά της σεζόν, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα του. Το 2019 ο Αμερικανός φόργουορντ τα πήρε όλα κι έφυγε σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Κατέκτησε τη Euroleague με την ομάδα του Ιτούδη, ενώ αναδείχθηκε MVP του Final 4, έχοντας 19 πόντους μέσο όρο, 5 ριμπάουντ και το ασύλληπτο 70% στα τρίποντα, σε ένα τριήμερο που ήταν... σεληνιασμένος.

    Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Euroleague ανάμεσα στoν Ολυμπιακό και την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα ,ο Ουίλ Κλάιμπερν μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στην ιδιαίτερη σχέση που έχει με τον Δημήτρη Ιτούδη, τον οποίο αποκάλεσε οικογένεια. Έκανε βαθιά υπόκλιση στον θρύλο της Euroleague που φέτος δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει στο παρκέ, τον Βασίλη Σπανούλη.

    Ξεχώρισε τον Μουσταφά Φαλ, τον οποίο θα ήθελε σαν... τρελός στην ΤΣΣΚΑ όπως δήλωσε, αφού πλέον τα κενά στη ρακέτα είναι πολλά μετά τους τραυματισμούς των Τόκο Σενγκέλια και Νίκολα Μιλουτίνοφ. Τέλος... έσταξε μέλι για τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ και θυμήθηκε τα όσα έζησαν σαν συμπαίκτες, αναφέροντας πως ο Chacho έκανε τους πάντες να διασκεδάζουν και σε κέρδιζε με την προσωπικότητα του.

    m

    «O Ιτούδης είναι οικογένεια»

    Παίζεις υπό τις οδηγίες του Δημήτρη Ιτούδη από το 2017. Πως θα περιέγραφες τη συνεργασία που έχετε και πόσο σε έχω βοηθήσει να βελτιωθείς ως παίκτης;

    «Συνεργάζομαι με τον κόουτς Ιτούδη τα τελευταία πέντε χρόνια. Είναι κάτι παραπάνω από ένας προπονητής. Για μένα ο Ιτούδης είναι οικογένεια. Μπορείς να έχεις στενή σχέση μαζί του και ελπίζω πως όλο αυτό θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. Είναι ένας υπέροχος προπονητής και άνθρωπος».

    Aν έπρεπε να πάρεις έναν παίκτη από τον Ολυμπιακό και να τον φέρεις στην ΤΣΣΚΑ ποιος θα ήταν αυτός και για ποιο λόγο θα τον επέλεγες;

    «Θα διάλεγα τον Φαλ γιατί είναι πολύ μεγάλος, κορμί που δημιουργεί προβλήματα στην ρακέτα στον αντίπαλο».

    O θρύλος της Eurolague, Bασίλης Σπανούλης αποσύρθηκε και δεν θα βρίσκεται πλέον στο παρκέ. Νιώθεις ανακουφισμένος με την απουσία του λόγω του γεγονότος πως έχει… εκτελέσει πολλές φορές την ΤΣΣΚΑ σε μεγάλα ματς των Final 4;

    «Είμαι ευτυχισμένος για εκείνον. Είχε μια υπέροχη καριέρα, θρυλική θα την χαρακτήριζα. Τώρα πλέον μπορεί να ξεκουραστεί και να απολαύσει τις στιγμές με την οικογένεια του. Δεν είναι καθόλου εύκολο να σταματήσεις το μπασκετ, αλλά έκανε τα πάντα όταν έπαιζε. Δεν γινόταν να πετύχει κάτι περισσότερο στην καριέρα του. Tα έκανε όλα ο Σπανούλης. Του υποκλίνομαι και του δίνω συγχαρητήρια. Του εύχομαι να ευχαριστηθεί την απόσυρση του».

    Tη σεζόν 2019-20 είχες υποστεί ένα σοβαρό τραυματισμό (ρήξη χιαστού) και έχασες σχεδόν όλα τα ματς στη Euroleague. Θεωρείς πως η επιστροφή σου στο υψηλότερο επίπεδο μετά από αυτή την ατυχία, αποτελεί μια προσωπική νίκη για σένα;

    «Αυτό έχει να κάνει με το παρελθόν. Δεν το σκέφτομαι τόσο πολύ πλέον. Είμαι πολύ χαρούμενος που το έχω ξεπεράσει. Δεν είναι εύκολο να το ξεπεράσεις αυτό το πράγμα, ήταν ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός. Με βοήθησε να αναπτυχθώ πάντως εντός και εκτός παρκέ όλη αυτή η κατάσταση. Έχει περάσει καιρός και το άφησα πίσω μου πλέον. Κοιτάζω το παρόν και προχωράω».

    Μιλουτίνοφ και Σενγκέλια είναι εκτός δράσης λόγω τραυματισμών. Πόσο σημαντική είναι η έλευση του Κένεθ Φαρίντ στην ομάδα και τι περιμένεις από εκείνον που έχει αγωνιστεί για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ;

    «Είναι πολύ σημαντική η έλευση του Κένεθ Φαρίντ. Ο Μιλουτίνοφ και ο Σενγκέλια είναι απαραίτητοι για την ομάδα μας. Πάρα πολύ σημαντικοί για τη λειτουργία της ΤΣΣΚΑ. Χρειαζόμαστε κάποιον να έρθει και να βοηθήσει, αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα τους. Γνωρίζουμε καλά ποιος είναι ο Κένεθ Φαρίντ. Δίνει ενέργεια στο παρκέ, ένας hustle guy, συνεισφέρει στα ριμπάουντ, είναι αθλητικός. Θα βοηθήσει και ανυπομονώ να παίξουμε παρέα και να τον δω στο παρκέ».

    «Φαλ, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού»

    Ποιο είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού;

    «Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Ολυμπιακού είναι ο Φαλ. Είναι ένας πολύ μεγάλος τύπος. Πολύ ψηλός. Θα μας λείψουν πολύ ο Μιλουτίνοφ με τον Σενγκέλια, άρα μπορώ να πω πως ο Φαλ είναι το πλεονέκτημα των αντιπάλων μας. Το μέγεθος του ξεχωρίζει και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε κάθε αντίπαλο, ειδικά τώρα που μας λείπουν δύο πολύ σημαντικοί ψηλοί. Θα είναι κομβικός ο τρόπος που θα τον αντιμετωπίσουμε».

    o

    Ποια είναι η κορυφαία πεντάδα της Euroleague;

    «Σβεντ, Λούντμπεργκ, Φόιγκτμαν, Μιλουτίνοφ, Σενγκέλια (με πολλά γέλια μετά από μεγάλη παύση γιατί δεν ήθελε να κακοκαρδίσει κανέναν συμπαίκτη και έβαλε μέσα μόνο παίκτες της ΤΣΣΚΑ)».

    Ποιος είναι ο κορυφαίος συμπαίκτης που είχες στην καριέρα σου;

    «Πολύ δύσκολη ερώτηση, αφού κατά τη διάρκεια της καριέρας μου είχα πολλούς σπουδαίους συμπαίκτες. Δεν είναι απλά σπουδαίοι συμπαίκτες, αλλά και φίλοι μου. Αφού όμως χρειάζεται να διαλέξω μόνο έναν, θα πρέπει να είμαι δίκαιος. Μου είναι πολύ δύσκολη η επιλογή αυτή, αλλά θα διαλέξω τον Σέρχιο Ροντρίγκεθ, τον Chacho. Είναι ένας υπέροχος τύπος εντός και εκτός παρκέ. Έκανε τους πάντες να διασκεδάζουν, να περνούν καλά. Αν παίξεις μαζί του, μπορείς εύκολα να καταλάβεις τι εννοώ. Η προσωπικότητα του, το πάθος του σε κέρδιζαν. Διασκέδαζες μαζί του. Χρειάζονται στην ομάδα παίκτες σαν εκείνον».

    @Photo credits: INTIME

    Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.