Ουίλμπεκιν στο Gazzetta: «Ο Σφαιρόπουλος μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό»

Ουίλμπεκιν στο Gazzetta: «Ο Σφαιρόπουλος μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό»

Ουίλμπεκιν στο Gazzetta: «Ο Σφαιρόπουλος μου βγάζει τον καλύτερό μου εαυτό»
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ φιλοξενεί στην έδρα της τον Παναθηναϊκό (21/10, 21:05) στο πλαίσιο της Euroleague, με τον Αμερικανό γκαρντ να μιλά για την συνύπαρξη με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο και τα πρόσωπα που... ανυπομονεί να αντιμετωπίσει απέναντι στον «Εξάστερο».

Ο Σκότι Ουίλμπεκιν, ένα από τα βασικότερα «γρανάζια» της μηχανής του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ανανέωσε το περασμένο καλοκαίρι το συμβόλαιό του με την Μακάμπι Τελ Αβίβ και εξακολουθεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο κλαμπ για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.


Τον καιρό που έχει διανύσει με την «ομάδα του λαού», κατόρθωσε να εξελίξει το παιχνίδι του υπό τις οδηγίες του Έλληνα τεχνικού και να συνδέσει το όνομά του με τις μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Στις παραγωγικές του εμφανίσεις, ο 28χρονος γκαρντ είναι εκείνος που διατηρεί ζωντανές τις ελπίδες των Ισραηλινών, σε ματς που κρίνονται... στο νήμα.


Ο ορισμός του «ηγέτη» είναι ιδανικός για να εξηγήσει τον ρόλο που έχει βρει ο Αμερικανός μέσα στην ομάδα. Φροντίζει, άλλωστε, να το αποδεικνύει μέσα από τα ποσοστά του. Την σεζόν 2020-21, με δειλά βήματα επιστροφής στην κανονικότητα, ο Ουίλμπεκιν μετρούσε 13.8 πόντους ανά παιχνίδι. Στις πρώτες αγωνιστικές της νέας χρονιάς στην Euroleague, τα νούμερα αυτά είναι ήδη αυξημένα. Στην πρεμιέρα με αντίπαλο την Μπάγερν έπιασε... το πικ του με το ατομικό ρεκόρ των 28 πόντων και έδωσε υποσχέσεις για την συνέχεια.


Τι και αν δεν ευστόχησε σε κανένα από τα 8 σουτ που επιχείρησε από την περιφέρεια κόντρα στη Βιλερμπάν, παραμένει ο δεύτερος «τριποντέρ» της διοργάνωσης έχοντας πετύχει 12! Και είναι μόνο η αρχή για έναν πρωταγωνιστή που δεν θέλει πλέον να φεύγει με σκυμμένο το κεφάλι.


Λίγες ώρες πριν την αναμέτρηση της 5ης αγωνιστικής της Euroleague ανάμεσα στην Μακάμπι και τον Παναθηναϊκό (21/10, 21:05), ο Σκότι Ουίλμπεκιν μίλησε στο Gazzetta για τον αγωνιστική του απόδοση που ανεβαίνει χάρη στην παρουσία του προπονητή του.


Επιπλέον, αναφέρθηκε στα γνώριμα πρόσωπα από την πλευρά των «πρασίνων», τονίζοντας ταυτόχρονα τη δυσκολία του αγώνα, ενώ άφησε στην άκρη την σκέψη του ΝΒΑ, μέχρι... να φέρει τον ευρωπαϊκό τίτλο στο Ισραήλ.


Για την συνέπεια που επιδεικνύει στις καλές εμφανίσεις, ο Ουίλμπεκιν δηλώνει: «Απλά προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος και να δουλεύω σε διαφορετικά πράγματα κάθε χρόνο. Προσπαθώ να είμαι πιο εντυπωσιακός παίκτης και να βελτιώνομαι κάθε χρόνο».


Η εξέλιξή του κατά την διάρκεια της συνεργασίας με τον προπονητή της Μακάμπι γίνεται αντιληπτή και στον ίδιο, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά: «Ο coach Σφαιρόπουλος πάντα με πιέζει ώστε να βγάζω τον καλύτερό μου εαυτό και μου δίνει ευκαιρίες να κάνω εξαιρετικά πράγματα και να προσπαθώ να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ να είμαι».


Η Μακάμπι δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη συμμετοχή της στα playoffs τη σεζόν 2019-20 αφού η διαδικασία διακόπηκε εξαιτίας του κορονοϊού, ενώ με ρεκόρ 14-20 στην περσινή διοργάνωση δεν ήταν εφικτό να προκριθεί, όπως εξηγεί: «Μέσα σε αυτά τα δύο χρόνια, τη μία φορά μας εμπόδισε η πανδημία και την επόμενη σεζόν δεν είμασταν αρκετά καλοί για να μπούμε στα playoffs».


Για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, ο Ουίλμπεκιν έχει συγκεκριμένες αναφορές: «Πιστεύω θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Γνωρίζω τον Κέντρικ (Πέρι) εδώ και πολύ καιρό, αλλά και τον Οκάρο Ουάιτ. Οπότε θα είναι ωραίο να τους δω στην Euroleague και να παίξω εναντίον τους. Αλλά θα είναι ένας δύσκολος αγώνας, με μία σκληρή ομάδα που έχει πολλούς ποιοτικούς παίκτες».


Όσον αφορά το όνειρο του ΝΒΑ; Οι συμμετοχές του στα Summer Leagues δεν φαίνεται να του δημιουργούν περαιτέρω προσδοκίες. Τουλάχιστον μέχρι να έρθει η διάκριση με την φανέλα της Μακάμπι: «Δεν είναι κάποιος μεγάλος στόχος, οπότε δεν θα έλεγα ότι το έχω στο μυαλό μου. Μου αρέσει να παρακολουθώ τα playoffs του ΝΒΑ και δεν το σκέφτομαι μέχρι να τελειώσει η σεζόν στην Ευρώπη και να κερδίσω τον τίτλο με την Μακάμπι».