Κρίσιμο Δ.Σ της Euroleague στην Βαρκελώνη

Κρίσιμο Δ.Σ της Euroleague στην Βαρκελώνη
Οι 13 ομάδες μέτοχοι θα συναντηθούν μέσα στην ημέρα με τον Τζόρντι Μπερτομέου για πολλοστή φορά μέσα σε σύντομο χρονικά διάστημα.

Μπορεί το σημερινού μενού της Euroleague να μην περιλαμβάνει αγωνιστική δράση, ωστόσο η μέρα θεωρείται αρκετά κρίσιμη για εκτός παρκέ λόγους. Στην Βαρκελώνη υπάρχει προγραμματισμένο για σήμερα νέο συμβούλιο των μετόχων το οποίο μάλιστα θεωρείται αρκετά κομβικό σε σχέση με διοικητικά ζητήματα που έχουν προκύψει.

Η μεγάλη συχνότητα με την οποία γίνονται πλέον οι συναντήσεις μεταξύ των μετόχων και του Τζόρντι Μπερτομέου καταδεικνύει και την σοβαρότητα της κατάστασης. Απλά να αναφέρουμε πως από την προηγούμενη συζήτηση που είχαν οι 13 ομάδες με τον εκτελεστικό διευθυντή δεν έχει περάσει ούτε μήνας σχεδόν.

Στην Βαρκελώνη τον Ολυμπιακό θα εκπροσωπήσει ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Γιώργος Σκινδήλιας και ο GM Νίκος Λεπενιώτης. Η πλευρά του Παναθηναϊκού θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρο της ΚΑΕ, Τάκη Τριαντόπουλο, τον GM Βασίλη Παρθενόπουλο και τον διευθυντή λειτουργίας, Σταύρο Ντίνο.

Να θυμίσουμε πως οι 13 μέτοχοι είναι οι εξής: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Μπασκόνια, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Αρμάνι, Ζαλγκίρις, Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε, Βιλερμπάν και Μπάγερν.

Το Gazzetta είχε αποκαλύψει μυστική συνάντηση εφτά ομάδων στην Αθήνα με σκοπό να ενώσουν τις δυνάμεις τους και τα παράπονά τους προς τον Μπερτομέου. Εκείνη την περίοδο στο πλευρό του Μπερτομέου βρίσκονταν οι τρεις ισπανικές ομάδες και η Φενέρμπαχτσε.

Τότε οι μέτοχοι ήταν 11 και με την προσθήκη των Βιλερμπάν και Μπάγερν που ακολούθησε μένει να δούμε αν αυξήθηκε ο αριθμός των εφτά ομάδων σε οκτώ ή εννιά.