Ολυμπιακός: Οι «τριάδες» της περιφέρειας του Μπαρτζώκα

Ολυμπιακός: Οι «τριάδες» της περιφέρειας του Μπαρτζώκα
Το Gazzetta ανέλυσε τους συνδυασμούς των περιφερειακών παικτών στο παρκέ που επέλεξε ο Μπαρτζώκας στη νίκη επί της Μπασκόνια

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά την Euroleague και επικράτησε χάρη κυρίως στην εκπληκτική του άμυνα της Μπασκόνια με 25 πόντους διαφορά. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εκμεταλλεύτηκε την εξέλιξη της αναμέτρησης κι έτσι μόνο ο Κώστας Σλούκας έμεινε στο παρκέ για περισσότερα από 23 λεπτά. Ο Έλληνας γκαρντ αγωνίστηκε 25:34 και μάλιστα ήρθε από τον πάγκο.

Ο 56χρονος προπονητής βρίσκεται κι αυτός σε αναζήτηση των σχημάτων που θα αποδώσουν καλύτερα στο παρκέ. Αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή και χρειάζεται χρόνο, ωστόσο στο ματς με την Μπασκόνια φάνηκε να καταλήγει σε δύο βασικές «τριπλέτες».

Το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης με τους Βάσκους το πέρασαν μαζί οι Ουόκαπ, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και το άλλο σχήμα περιλάμβανε τους Σλούκα, Λαρεντζάκη, ΜακΚίσικ.

Ο Σλούκας με τον Ουόκαπ βρέθηκαν ταυτόχρονα στο παρκέ μόλις για 75 δευτερόλεπτα σε ένα διάστημα της δεύτερης περιόδου, ωστόσο το δεύτερο φάουλ του Αμερικανού υποχρέωσε τον Μπαρτζώκα να τον τραβήξει στον πάγκο.

Το δίδυμο Σλούκα – Ντόρσεϊ έπαιξε κάτι περισσότερο από 6 λεπτά παρέα. Ωστόσο η κοινή τους παρουσία στο παρκέ του ΣΕΦ μοιράστηκε σε τρία διαφορετικά κομμάτια αφού συνυπήρξαν μαζί στο τέλος της πρώτης, της δεύτερης και της τρίτης περιόδου.

Ακόμη βρισκόμαστε νωρίς στη σεζόν και πολύ σωστά ο Μπαρτζώκας αναζητά την καλύτερη δυνατή «χημεία» φτιάχνοντας ζευγάρια, ακόμη και τριάδες παικτών των οποίων ταιριάζουν τα χαρακτηριστικά τους.

Φυσικά σε αναμετρήσεις που θα μπαίνουν στο τελευταίο δίλεπτο και το αποτέλεσμα δεν θα έχει κριθεί, η πεντάδα στο παρκέ θα έχει διαφορετική βαρύτητα.

Παπανικολάου και ΜακΚίσικ μοιράστηκαν τη θέση «3» αγωνιζόμενοι από 20 λεπτά ακριβώς έκαστος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.