Μπαρτζώκας: «Είναι σοκαριστικό το πρόγραμμα, με πάρα πολλά παιχνίδια» (vid)

Μπαρτζώκας: «Είναι σοκαριστικό το πρόγραμμα, με πάρα πολλά παιχνίδια» (vid)

Newsroom
Μπαρτζώκας: «Είναι σοκαριστικό το πρόγραμμα, με πάρα πολλά παιχνίδια» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε ειδική αναφορά στο δύσκολο πρόγραμμα που υπάρχει κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής σεζόν, εντός και εκτός των συνόρων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού βρέθηκε στη Nova μαζί με τον Δημήτρη Πρίφτη και αρχικά ανέλυσε στα όσα θα πρέπει να περιμένει ο κόσμος στην μετά-Σπανούλη εποχή:

«Καταρχήν εμείς όλοι που είμαστε στην ομάδα περιμένουμε να είμαστε καλύτεροι από πέρσι. Γιατί το πνεύμα είναι πάντα να γινόμαστε καλύτερα και ατομικά και ομαδικά, όλοι μας, και οι προπονητές και οι παίκτες. Αλλά και η ομάδα μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι δουλεύουμε προς τη σωστή κατεύθυνση, εννοώ το καλοκαίρι πως επανδρώσαμε την ομάδα, πως την στελεχώσαμε, όσον αφορά τους παίκτες μας. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι κάναμε μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση. Βέβαια αυτί επειδή είναι στα χαρτιά απέχει πολύ για να μεταφραστεί στο παρκέ, γιατί η χρονιά σε εκπλήσσει και όχι μόνο σε ότι αφορά την ομάδα σου. Είναι όχι μόνο το δείχνει εσύ αλλά και το τι δείχνουν οι αντίπαλοι. Πολλές φορές υπάρχουν ομάδες που δεν περίμενες και ήταν πολύ καλές, αλλά και το αντίστροφο. Οπότε θα πρέπει να έχουμε υπομονή και να δούμε μέρα με τη μέρα».

Όσον αφορά το πρόγραμμα και το γεγονός ότι είναι ευνοϊκό στα πρώτα ματς, ανέφερε: «Με βάση την περσινή σεζόν δεν είναι έτσι. Κερδίσαμε περισσότερα ματς εκτός έδρας, 9 αν δεν κάνω λάθος και 7 εντός. Άρα στην Euroleague δεν έχει σημασία το πρόγραμμα, αλλά μόνο το επόμενο ματς. Αυτό που από πολλούς θεωρείται κλισέ, το να συγκεντρωθούμε στην άμεση υποχρέωση που έχουμε μπροστά μας δεν είναι κλισέ, αλλά πραγματικότητα. Πίσω από το γραφείο μου έχουμε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει όλα τα παιχνίδια σε Euroleague και ελληνικό πρωτάθλημα κι αν το κοιτάξεις είναι λίγο σοκαριστικό γιατί είναι πάρα πολλά παιχνίδια. Είναι 2 ή 3 την βδομάδα, πολλές φορές ταξιδεύουμε από το εξωτερικό και πρέπει να μετά από διπλά ματς να πάμε κάπου στην επαρχεία. Κι έτσι αποφάσισε κι εγώ, αλλά και οι συνεργάτες και οι παίκτες μας με τίποτα άλλο πέρα από το επόμενο παιχνίδι».

Όσο για τις «παλιοσειρές» της ομάδας όπως οι Πρίντεζης και Σλούκας; «Υπάρχει κορμός πίσω από την περσινή ομάδα και ξένοι που έμειναν αλλά και Έλληνες. Και προσθέσαμε άλλα 4 παιδιά, 3 ξένους κι έναν Έλληνα. Οι οποίοι έχουν επίγνωση όμως τι είναι Ολυμπιακός γιατί έχουν παίξει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δεν είναι η πρώτη φορά που έρχονται από την Αμερική, οπότε ξέρουν το μέγεθος της ομάδας και φυσικά την πίεση που έχει. Είναι όμως φιλόδοξοι όλοι κι έχουν κίνητρο που είναι πολύ σημαντικό και έχουν μία καλή χημεία που μένει να γίνει αδελφοποίηση και να παίζει ο ένας για τον άλλον. Μέχρι τώρα είναι καλά τα δείγματα, αλλά η ουσιαστική σεζόν για μένα ξεκινάει στην πρώτη ήττα που θα είναι επίπονη και θα πρέπει να μαζέψεις τα κομμάτια σου».