Ιτούδης: «Δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο, ψάχνουμε την κατάλληλη χημεία»

Ιτούδης: «Δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο, ψάχνουμε την κατάλληλη χημεία»

Ευαγγελος Στελλάκης
Ιτούδης: «Δύσκολη αποστολή στο Μιλάνο, ψάχνουμε την κατάλληλη χημεία»
Ο Δημήτρης Ιτούδης σχολίασε την επερχόμενη αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με την Αρμάνι στο Μιλάνο (30/9), επισημαίνοντας πως η ομάδα του χρειάζεται το χρόνο της για να βρει την απαιτούμενη χημεία.

Ο έμπειρος τεχνικός ανέφερε σχετικά με την αυριανή πρεμιέρα στο Φόρουμ κόντρα στην Αρμάνι του Έτορε Μεσίνα πως «ότι συνέβη πέρσι ανήκει στο παρελθόν. Παίζουμε απέναντι σε μια πολύ φιλόδοξη ομάδα που στοχεύει ψηλά. Το δείχνει αυτό ο τρόπος που έχτισαν την ομάδα και το μπάσκετ που παίζουν. Επίσης, είναι μια πρεμιέρα, ξεκινάει η νέα σεζόν της EuroLeague. Έχοντας όλα αυτά δεδομένα στο μυαλό μας, έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή, αλλά είμαστε υγιείς κι έχουμε την σωστή νοοτροπία ώστε να πάμε εκεί και να παλέψουμε».

Ο Έλληνας προπονητής, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο της «ομάδας του στρατού» από το καλοκαίρι του 2014 κι έχει κατακτήσει δις τον τίτλο της EuroLeague, πρόσθεσε ότι «είμαστε ενθουσιασμένοι κι έχουμε κίνητρο να παίξουμε καλό μπάσκετ, να γίνουμε ομάδα. Έχουμε πολύ καλά στοιχεία, αλλά ακόμη χρειαζόμαστε χρόνο για να βρούμε την κατάλληλη χημεία. Είναι κάτι που ψάχνουμε και τα παιχνίδια θα μας βοηθήσουν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Η Αρμάνι Μιλάνο θα φιλοξενήσει το βράδυ της Πέμπτης (30/9, 21:30) την πρωταθλήτρια της VTB στο πλαίσιο της εναρκτήριας αγωνιστικής της EuroLeague, σε ένα «ντέρμπι» μεταξύ δύο ομάδων που συμμετείχαν στο περσινό Final Four της Κολωνίας κι είχαν αναμετρηθεί στον μικρό τελικό.