Χατζηβρέττας για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Όταν έπαιζες για τον Ντούντα, απλά άκουγες και εκτελούσες»

Χατζηβρέττας για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Όταν έπαιζες για τον Ντούντα, απλά άκουγες και εκτελούσες»

Βασίλης Βλαχόπουλος
Χατζηβρέττας για Ίβκοβιτς στο Gazzetta: «Όταν έπαιζες για τον Ντούντα, απλά άκουγες και εκτελούσες»
Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών και ο Νίκος Χατζηβρέττας που συνεργάστηκε μαζί του στην ΤΣΣΚΑ, μίλησε στο Gazzetta για τον θρύλο της προπονητικής.

Ο Νίκος Χατζηβρέττας είχε την τιμή και την τύχη να συνεργαστεί με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην ΤΣΣΚΑ τη σεζόν 2002-03 και έμαθε πολλά με τη συνύπαρξη του με ένα εκ των κορυφαίων προπονητών στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Ο Ντούντα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας τεράστιο κενό στο άθλημα και ο πρώην διεθνής γκαρντ μίλησε στο Gazzetta για τον Σέρβο, τα όσα έμαθε δίπλα του και τον τεράστιο σεβασμό που του είχαν όλοι οι παίκτες που συνεργάστηκαν μαζί του.

«Mια μεγάλη προσωπικότητα του μπάσκετ και του αθλητισμού. Αυστηρός όταν έπρεπε όπως όλοι οι μεγάλοι προπονητές που έχουν υψηλούς στόχους. Πάντα με τους παίκτες υπήρχε μεγάλος σεβασμός. Δεν υπήρχαν πολλά να μπορείς να πεις γιατι ήταν ο Ίβκοβιτς. Όταν παίζεις για έναν τόσο μεγάλο προπονητή, πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός σε όλα όσα λέει, στην συμπεριφορά σου.

Μέσα στο παρκέ έλεγχε τα πάντα, είχε τον σεβασμό από τους παίκτες. Στην ΤΣΣΚΑ με είχε πάει ο Ίβκοβιτς, δεν θα πήγαινε ποτέ σε μια ομάδα που δεν ήταν οργανωμένη»

Για τη συνεργασία τους στην ΤΣΣΚΑ: «Είχα πάει ψαρωμένος από τον Ηρακλή. Ήμουν παιδί της ομάδας και του προπονητή. Άκουγα και εκτελούσα. Για εμάς που μεγαλώσαμε με το μπάσκετ, υπήρχε ένα δέος για τον Ίβκοβιτς. Τεράστια τιμή που συνεργάστηκα. Ήταν απαιτητικός, δίκαιος. Ήξερα από πριν τι ρόλο είχε κάθε παίκτης στην ομάδα. Πίεζε κάποιους παίκτες. Σήμερα είναι θλιβερή μέρα για το μπάσκετ γιατί έφυγε μια μεγάλη προσωπικότητα. Έβαλε τη... σφραγίδα του και στην γενιά των Έλληνων προπονητών που τον διαδέχθηκαν τα επόμενα χρόνια. Έβαλε τα θεμέλια για να βγουν αρκετοί Έλληνες προπονητές»