ΤΣΣΚΑ Μ. - Λαύριο 107-68: Φροντιστήριο υψηλού επιπέδου (pics)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
ΤΣΣΚΑ Μ. - Λαύριο 107-68: Φροντιστήριο υψηλού επιπέδου (pics)
Η ΤΣΣΚΑ νίκησε το Λαύριο με 107-68, αλλά οι παίκτες του Σερέλη γνώρισαν το υψηλό επίπεδο κάτι που θα τους φανεί χρήσιμο τη φετινή τους σεζόν. ΑΠΟΣΤΟΛΗ - ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Κων/νος Μελάγιες

Το Λαύριο δεν βρίσκεται στην Κύπρο για να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ και τη Ζενίτ, αλλά για να συλλέξει πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον αφού σε λίγες μέρες θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο BCL.

Η ήττα από την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με 107-68 ήταν άκρως φυσιολογική αφού η διαφορά δυναμικότητας που χωρίζεις τις δύο ομάδες είναι τεράστια. Το Λαύριο ωστόσο όταν ξεπέρασε τον φόβο και το δέος με το οποίο αντιμετώπισε στην πρώτη περίοδό τον αντίπαλο του (24-2, 7’) ανταποκρίθηκε αρκετά καλά. Η είσοδος των Τζέρι Σμιθ και Αλέξανδρου Νικολαΐδη άλλαξε την εικόνα της ομάδας του Χρήστου Σερέλη η οποία μείωσε σε 38-28 (17’). Βέβαια για αυτό έπαιξε ρόλο κι η διαχείριση του Ιτούδη. Η ΤΣΣΚΑ στο πρώτο δεκάλεπτο έριξε το βαρύ πυροβολικό με Σβεντ και Μιλουτίνοφ να ξεχωρίζουν, αλλά εν συνεχεία ξεκίνησε να μοιράζει χρόνο και να ζητά από γηγενείς παίκτες να αποδώσουν καλά, κάτι που δεν κατάφεραν στον βαθμό που θα ήθελε.

Η επιστροφή στο παρκέ των Σβεντ, Γκριγκόνις και Λούντμπεργκ ήταν ικανή να διαμορφώσει εκ νέου πλήρως την εικόνα με το ημίχρονο να λήγει 55-30.

Το Λαύριο συνέχισε να είναι αξιόμαχο στην τρίτη περίοδο, αλλά κι η διαφορά δυναμικότητας με την ΤΣΣΚΑ συνέχισε να είναι χαώδης. Οι παίκτες του Ιτούδη με καλάθι και φάουλ του Μιλουτίνοφ προηγήθηκαν με 77-42 (27’). Το Λαύριο συνέχισε όμως να παίζει το δικό του μπάσκετ, συνέχισε να βγάζει πράγματα τα οποία δουλεύει τόσο καιρό και οι Νικολαΐδης, Κάρτερ συνέχισαν να αποδεικνύουν την ποιότητά τους (79-50, 30’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι δύο προπονητές συνέχισαν να κάνουν τις δικές τους δοκιμές με βάση τους ξεχωριστούς στόχους που είχαν θέσει. Στον επίλογο η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε τη νίκη με 107-68, αλλά οι παίκτες του Σερέλη αποκόμισαν σημαντικές εικόνες παίρνοντας γεύση από το κορυφαίο επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ξεχώρισαν οι Μιλουτίνοφ και Λοπτίν με 15 πόντους έκαστος και ακολούθησε ο Λούντμπεργκ (14π.) με τον Γκριγκόνιας (13π.).

Για το Λαύριο καλά έπαιξαν οι Σμιθ (16π.), Κάρτερ (11π.) Νικολαΐδης (8π.) και Μουράτος (8π., 4ασ.).

ΤΣΣΚΑ - Λαύριο

ΤΣΣΚΑ - Λαύριο