O Περάσοβιτς «έψησε» τον Χεζόνια να πάει στην Ούνικς!

O Περάσοβιτς «έψησε» τον Χεζόνια να πάει στην Ούνικς!
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Gazzetta, o 26χρονος διεθνής Κροάτης forward έχει συμφωνήσει με την πρώην ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, ο οποίος ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού. Τι έπαιξε ρόλο στην απόφασή του.

Είναι πλέον οριστικό. Η καθυστερημένη αρνητική απάντηση του Μάριο Χεζόνια στην πρόταση του Παναθηναϊκού για διετές συμβόλαιο έγινε γνωστή τα ξημερώματα, ενώ λίγες ώρες αργότερα ο ίδιος ο Κροάτης πήρε για πρώτη φορά ξεκάθαρη θέση, επιβεβαιώνοντας ότι αποφάσισε να αρνηθεί την προσφορά των «πρασίνων», επειδή δεν ήθελε να αποφασίσει για το επόμενο συμβόλαιό του, με την καρδιά του.

Οι πληροφορίες του Gazzetta από την Κροατία, πάντως, αναφέρουν ότι ο σημαντικότερος λόγος που απομάκρυνε τον “Super Mario” από την ασφαλή επιλογή της επιστροφής στην Αθήνα, ήταν η προοπτική που του έδωσε η παρουσία του Βέλιμιρ Περάσοβιτς και ο ρόλος που θα είχε σε μία ομάδα της Euroleague, αν αποδεχόταν την πρόταση της Ούνικς Καζάν.

Ως γνωστόν, ο συμπατριώτης του προπονητής ανέλαβε να καλύψει το κενό που άφησε ο Δημήτρης Πρίφτης στον πάγκο της ρωσικής ομάδας. Σε συνάντηση που είχαν στο Ντουμπρόβνικ, o 56χρονος προπονητής του ανέλυσε το πλάνο του για τη νέα σεζόν, τα χρήματα που μπορούσε να του προσφέρει, αλλά πρωτίστως τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα έχει, αν αποδεχθεί την προσφορά που βρισκόταν ήδη στο τραπέζι για αυτόν.

Σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον στενό κύκλο του Χεζόνια, ο Κροάτης διεθνής άσος είδε από την αρχή με πολύ καλό μάτι το συνολικό πακέτο που του έδινε η Ούνικς (πρωταγωνιστικό ρόλο, καλά χρήματα κι έναν προπονητή με τον οποίο θα είχε άψογη συνεννόηση) και αυτός ήταν και ο λόγος, που δυσκολεύτηκε (λόγω του γνωστού συναισθηματικού δεσίματος με το «τριφύλλι») και καθυστέρησε να δώσει την οριστική του απάντηση στον Παναθηναϊκό.

Όλα πλέον δείχνουν, λοιπόν, ότι ο Χεζόνια θα υπογράψει στην ρωσική ομάδα και θα μπει για πρώτη φορά – μετά το πέρασμά του από τον εξάστερο – στο ΟΑΚΑ ως αντίπαλος στις 9 του ερχόμενου Νοεμβρίου. Όταν δηλαδή, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Euroleague, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί την περυσινή φιναλίστ του Eurocup.