Λαπροβίτολα: Από τη Ρέαλ στην Μπαρτσελόνα! (vid)

Λαπροβίτολα: Από τη Ρέαλ στην Μπαρτσελόνα! (vid)
Στο τελικό της στάδιο φαίνεται πως είναι ως προς την ολοκλήρωση της η μετακίνηση του Νίκολα Λαπροβίτολα από την Ρεάλ Μαδρίτης στην Μπαρτσελόνα.

Παίκτης της Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να γίνει ο Νίκολα Λαπροβίτολα, όπως μεταδίδει το ισπανικό μέσο «Basketplus». Ο Αργεντινός διεθνής αφήνει την Μαδρίτη έπειτα από δύο χρόνια παρουσίας στο Wizink Center για να γίνει «μπλαουγκράνα», βάζοντας την υπογραφή του σε συμβόλαιο για 1+1 χρόνια.

Ο 31χρονος γκαρντ θα αποτελέσει το back up του Νικ Καλάθη στα πλάνα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και θα γίνει μόλις ο δεύτερος Αργεντινός παίκτης στην ιστορία που αγωνίζεται και στις δύο υπερδυνάμεις της Ιβηρικής. Ο προηγούμενος ήταν ο Πέπε Σάντσες που είχε πραγματοποιήσει το αντίστροφο δρομολόγιο, δηλαδή από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ.

Πέρσι ο Λαπροβίτολα μέτρησε 6.8 πόντους και 3.8 ασίστ σε 34 εμφανίσεις στην EuroLeague, ενώ στην ACB ήταν πιο παραγωγικός με 9.5 πόντους και 3.9 τελικές πάσες σε 32 παρουσίες.

Αξίζει να αναφέρουμε πως με την ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μετακίνησης, ο έμπειρος point guard θα συμπληρώσει επτά σεζόν στην ισπανική λίγκα, με την Μπαρτσελόνα να γίνεται η πέμπτη διαφορετική του ομάδα, μετά τις Μπανταλόνα, Μπασκόνια, Εστουδιάντες και φυσικά Ρεάλ.