Προμηθέας: «Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Προμηθέας: «Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων»
Ο Προμηθέας εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία κάνει αναφορά σε εθνικιστικό πανό που έκανε την εμφάνισή του πριν το τζάμπολ της αναμέτρηση με την Μπούρσασπορ, για το EuroCup.

Ο Προμηθέας κατήγγειλε, μέσω ανακοίνωσης, την παρουσία πανό με εθνικιστικό μήνυμα, το οποίο σήκωσαν οι φίλαθλοι της Μπούρσασπόρ λίγο πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης για τη 12η αγωνιστική του EuroCup.

«Είστε εξαιρετικοί στο κολύμπι, γιατί φτιάξατε μία ομάδα μπάσκετ;», ανέφερε το περιεχόμενο του πανό με άμεσα αναφορά στην Καταστροφή της Σμύρνης. Το πανό κατέβηκε σχεδόν αμέσως και μετά από παρέμβαση των ανθρώπων της πατρινής ομάδας, προκειμένου η αναμέτρηση να ξεκινήσει. Παράλληλα, ο Προμηθέας ενημέρωσε και τη EuroLeague.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Εθνικιστικό πανό με σαφή αναφορά στην Μικρασιατική Καταστροφή αναρτήθηκε στην κερκίδα των φιλάθλων της Μπούρσασπορ πριν την έναρξη της χθεσινής μας αναμέτρησης με την τουρκική ομάδα στην Προύσα για το 7 DaysEurocup.

Η αντίδραση μας σε αυτό το προσβλητικό πανό ήταν άμεση και έντονη, με αποτέλεσμα το πανό να κατέβει και το παιχνίδι να ξεκινήσει κανονικά.

Οι ενέργειες μας δεν περιορίστηκαν φυσικά εντός των τεσσάρων γραμμών του παρκέ, καθώς ενημερώσαμε άμεσα τους υπεύθυνους της Euroleague για τα όσα συνέβησαν, ζητώντας να επιληφθούν του θέματος ώστε να υπάρξει απερίφραστη καταδίκη και να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα, τα οποία έρχονται σε ευθεία αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες του αθλητικού ιδεώδους.

Ο αθλητισμός δεν μπορεί να γίνει πεδίο πολιτικών σκοπιμοτήτων αλλά χώρος ένωσης των κοινωνιών».

Προμηθέας

@Photo credits: EuroCup