Παρτίζαν: Αποσύρθηκε ο μεγάλος αρχηγός Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς

Παρτίζαν: Αποσύρθηκε ο μεγάλος αρχηγός Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς

Παρτίζαν: Αποσύρθηκε ο μεγάλος αρχηγός Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς
Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα παραταχθεί τη νέα σεζόν δίχως τον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς αφού ο μέχρι πρότινος αρχηγός των «ασπρόμαυρων» του Βελιγραδίου και άλλοτε rising star της EuroLeague αποσύρθηκε σε ηλικία 34 ετών.

Τη σεζόν 2008-09 η Παρτίζαν έφτασε ως τα playoffs της EuroLeague και το όφειλε σε μεγάλο βαθμό στον Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς. Ο τότε 22χρονος Σέρβος φόργουορντ έκανε το... ξεπέταγμα στην τέταρτη χρονιά του στη διοργάνωση ως πρώτος σκόρερ (11.5 π.) και δεύτερος ριμπάουντερ (5.1) της ομάδας του Βελιγραδίου.

Ακολούθησε η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αγωνίστηκε την περίοδο 2009-12 δίχως όμως να καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες και στη συνέχεια έπαιξε διαδοχικά στις Μέγκα Βιζούρα, Μπάμπεργκ και Τράμπζονσπορ πριν επιστρέψει στην αγαπημένη του Παρτίζαν, το 2016.

Ο Βελίτσκοβιτς δεν θα ενισχύσει τους «ασπρόμαυρους» στο νέο ξεκίνημα με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην άκρη του πάγκου, αφού αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στα 34 του έχοντας κατακτήσει τρεις φορές την Αδριατική Λίγκα, πέντε πρωταθλήματα και ισάριθμα κύπελλα Σερβίας με την Παρτίζαν.