EuroBasket 2022: Δεύτερη δόση προημιτελικών με Ντόντσιτς και... Ποτζέκο (vids)

Δημήτρης Οικονόμου
EuroBasket 2022: Δεύτερη δόση προημιτελικών με Ντόντσιτς και... Ποτζέκο (vids)

bet365

Σλοβενία, Πολωνία, Γαλλία και Ιταλία αναζητούν στο Βερολίνο τα δύο εναπομείναντα εισιτήρια για την τετράδα του EuroBasket 2022.

Η Εθνική μας μπορεί να αποχαιρέτησε το βράδυ της... γρουσούζικης, όπως αποδείχθηκε, Τρίτης (13/9) το EuroBasket, μετά την ήττα από τη Γερμανία, όμως την Τετάρτη στο Βερολίνο θα σερβιριστεί η δεύτερη δόση των προημιτελικών για να μάθουμε τελικά ποιοι θα είναι αυτοί που θα συμπληρώσουν την τελική τετράδα.

Η αρχή γίνεται στις 18:15, με τη Γαλλία να αντιμετωπίζει την Ιταλία (Live Gazzetta, ΕΡΤ3) με φόντο τη ζώνη των μεταλλίων. Ο δρόμος για να φτάσουν, βέβαια, ως εδώ οι δύο ομάδες ήταν εντελώς διαφορετικός. Οι μεν Ιταλοί πέτυχαν τη μεγαλύτερη έκπληξη της φάσης των «16», αποκλείοντας ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, τη Σερβία, σε ένα παιχνίδι που την εντύπωση έκλεψε με τις αντιδράσεις του ο Τζιανμάκρο Ποτζέκο.

Από την άλλη οι Γάλλοι... έπεσαν από τον πύργο του Άιφελ και βρήκαν πορτοφόλι, με τις δύο βολές του Οσμάν να πηγαίνουν στο σίδερο και τον Γκομπέρ τελικώς ήρωα. Η Τουρκία δεν κατάφερε να «κλειδώσει» τη νίκη και ηττήθηκε στην παράταση, με ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι να κρίνει την πρόκριση στην τετράδα.

Λίγη ώρα αργότερα, στις 21:30 η Σλοβενία συνεχίζει ακάθεκτη στον δρόμο προς το repeat, αντιμετωπίζοντας την Πολωνία (Live στο Gazzetta, ΕΡΤ1). Η παρέα του Λούκα Ντόντσιτς τη βρήκε, έστω και δύσκολα, την άκρη με το Βέλγιο αλλά είδε τον Ζόραν Ντράγκιτς να βγαίνει νοκ άουτ από το υπόλοιπο της διοργάνωσης.

Για την Πολωνία η πορεία ως εδώ είναι έτσι και αλλιώς υπέρβαση. Ο Πονίτκα πραγματοποίησε μία συγκλονιστική εμφάνιση απέναντι στους Ουκρανούς και έφερε στην οκτάδα την ομάδα του Μίλιτσιτς για πρώτη φορά μετά το 1997. Απέναντι στους πρωταθλητές Ευρώπης από το 2017, οι Πολωνοί έχουν σίγουρα το δυσκολότερο έργο της ημέρας, διεκδικώντας το τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Θυμίζουμε πως το πρώτο ζευγάρι είναι ήδη γνωστό, με την Ισπανία να βρίσκει στον δρόμο της την οικοδέσποινα Γερμανία.

Προημιτελικοί

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου

Ισπανία - Φινλανδία 100-90
Γερμανία - Ελλάδα 107-96

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου

Γαλλία - Ιταλία (18:15)
Σλοβενία - Πολωνία (21:30)

Ημιτελικοί

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Γερμανία - Ισπανία
Γαλλία ή Ιταλία - Σλοβενία ή Πολωνία

@Photo credits: FIBA
 

EUROBASKET Τελευταία Νέα