Μπογκντάνοβιτς: «Κυρίαρχος ο Γιάννης, ομαδική δουλειά στην άμυνα»

Μιχάλης Γκιουλένογλου
Μπογκντάνοβιτς: «Κυρίαρχος ο Γιάννης, ομαδική δουλειά στην άμυνα»

bet365

Ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στάθηκε στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο και τους τρόπους που θα αναζητήσει η Κροατία για τον περιορίσει στο αυριανό (2/9) ματς του EuroBasket 2022.

To EuroBasket 2022 αρχίζει και η Κροατία αναζητεί τον τρόπο για να σταματήσει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Στην επίσημη συνέντευξη Τύπου της πρώτης αντιπάλου της Ελλάδας στη διοργάνωση, ο αρχηγός της Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς ρωτήθηκε στην παρουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Και τους τρόπους που έχει βρει η Κροατία για να τον σταματήσει. Πριν από μία ημέρα, ο Ντάριο Σάριτς είχε παραδεχτεί, μιλώντας στο Gazzetta, ότι η πρόθεση της ομάδας του είναι να δοκιμάσει κάθε δυνατή αμυντική ποικιλία.

«Πέντε εναντίον του Γιάννη»

Ο Μπογκντάνοβιτς έκανε λόγο για ομαδική δουλειά. «Είναι από τους πιο κυρίαρχους παίκτες τα τελευταία χρόνια στο NBA. Δεν υπαρχει μυστικό, υπάρχει μόνο η ομαδική άμυνα, όλοι μαζί να δουλέψουμε για να τον επιβραδύνουμε. Θα έχουμε διάφορα ματσαρισματα απέναντι του. Θα είμαστε και οι πέντε απέναντι του για να τον σταματήσουμε», ήταν τα λόγια του φόργουορντ των Γιούτα Τζαζ.

Στη συνέχεια, ο «Μπόγκι» μίλησε για την αναμέτρηση απέναντι στην Ελλάδα και για ενδεχόμενο άγχος. Και τη δική του πίεση, για μία επιτυχία με την Εθνική ομάδα της χώρας του. «Έχουμε έμπειρους παίκτες, όπως έχει και η Ελλάδα. Υπάρχει θετικό άγχος για το ματς. Αισθάνομαι πίεση για κάθε τουρνουά , θέλω η ομάδα μου να είναι καλύτερη. Είναι πίεση να παίξουμε το καλύτερο μπάσκετ και να μπορούμε να δούμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να ξέρουμε ότι κάναμε το καλύτερο».

Με τον Κροάτη να συμπληρώνει: «Είναι μια πρεμιέρα μεγάλης διοργάνωσης, οπότε είναι δεδομένα δύσκολος αγώνας. Προπονηθήκαμε γι' αρκετό καιρό, είχαμε επίσης τα "παράθυρα" πριν από αυτό. Θα είναι πολύ απαιτητικός αγώνας, απέναντι σε μια από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης κι έναν από τους πιο κυρίαρχους παίκτες κόσμου. Πιστεύω πως είμαστε έτοιμοι γι αυτή την πρόκληση».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROBASKET Τελευταία Νέα