Η ΑΕΚ περιμένει ακόμα και την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση για το Final 8!

Η ΑΕΚ περιμένει ακόμα και την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση για το Final 8!

Κάτια Πετροπούλου
Η ΑΕΚ περιμένει ακόμα και την ύστατη στιγμή την Κυβέρνηση για το Final 8!

bet365

Σε «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται οι άνθρωποι της ΑΕΚ μετά το deadline που τους έβαλε το BCL για το Final 8 και πλέον περιμένουν μία κίνηση από την Κυβέρνηση.

Συναρπαστικότερο παιχνίδι με Stop Loss, Partial και Auto Cash Out* (21+) *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Το Basketball Champions League ενημέρωσε την Τετάρτη (16/09) την ΑΕΚ πως έχει μπροστά της μια ημέρα για να απαντήσει στο αν μπορεί να διοργανώσει το Final 8 με όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, διαφορετικά «θα αναζητηθούν εναλλακτικές λύσεις», όπως σημειώνεται στο τέλος της σχετικής επιστολής.

Στις τάξεις της ΑΕΚ επικρατεί έντονη δυσαρέσκεια, καθώς περιμένουν ακόμα τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το αν μπορεί να υπάρξει ένα ποσοστό κόσμου στις κερκίδες ή αν μπορούν να συνεισφέρουν οικονομικά.

Αυτά ήταν τα δύο βασικά πράγματα που ήταν στα αιτήματα των «κιτρινόμαυρων», για την ανάληψη του Final 8: ή να υπάρχει ποσόστωση οπαδών ή οικονομική στήριξη - όχι και τα δύο, αλλά ένα από τα δύο και είχαν γίνει δεκτά. Πλέον, όμως, δεν έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ούτε για το ένα αίτημά τους, ούτε για το άλλο, και με το χρόνο να στερεύει, υπάρχει εκνευρισμός.

Η FIBA είδε ότι υπάρχει καθυστέρηση και γι' αυτό το λόγο «έκρουσε» το καμπανάκι στην ΚΑΕ ΑΕΚ, η οποία την ίδια στιγμή δηλώνει έτοιμη σε όλα. Ο Μάκης Αγγελόπουλος και οι συνεργάτες του είχαν κάνει από πολύ νωρίς ένα πλάνο, το οποίο περιλάμβανε όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της τελικής φάσης της διοργάνωσης.

Τα πάντα ήταν σε ετοιμότητα: από τα ξενοδοχεία που θα έμεναν οι αποστολές των ομάδων, οι διαιτητές και άνθρωποι της FIBA, τις εταιρείες μεταφορών και προμηθευτών, τα πούλμαν αλλά και τα εισιτήρια. Και φυσικά, ο έλεγχος όλων των συμμετεχόντων της διοργάνωσης που θα βρίσκονταν στο ΟΑΚΑ (χρήση μάσκας, αποστάσεις, θερμομέτρηση, καμπίνες απολύμανσης, κλπ), ενώ το υγειονομικό πρωτόκολλο είχε σταλεί σε όλες τις αρμόδιες Αρχές.

Κύκλοι της ΑΕΚ αναφέρουν πως από την πλευρά τους είναι διατεθειμένοι να «σηκώσουν» το οικονομικό βάρος που τους αναλογεί κι έχει συμφωνηθεί, κάτι που ισχύει και για την FIBA, αλλά η Κυβέρνηση παραμένει «άφαντη, ενώ δηλώνει ότι θέλει ένα μέρος του κόσμου». Την ίδια στιγμή, απορία προκαλεί στους «κιτρινόμαυρους» το γεγονός πως ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης, είχε δεσμευθεί δημόσια στην Συνέντευξη Τύπου που έγινε στο Hilton για την οικονομική στήριξη της ΑΕΚ σε αυτό το εγχείρημα με ένα ποσό («καθώς μας ενδιαφέρει η φήμη της χώρας μας», όπως είχε δηλώσει), αλλά μέχρι στιγμής ούτε από εκεί υπάρχει κάποια κίνηση.

Στην «Βασίλισσα» περιμένουν λίγες ώρες ακόμα για μια αντίδραση από την Κυβέρνηση (μέχρι σήμερα το βράδυ), καθώς έχουν να απαντήσουν στην επιστολή της FIBA, την οποία έχουν διάθεση να κοινοποιήσουν.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα