ΑΕΚ: O... ψυχολόγος Αγγέλου και τα αποτελέσματα μιας μεγάλης «θεραπείας»

ΑΕΚ: O... ψυχολόγος Αγγέλου και τα αποτελέσματα μιας μεγάλης «θεραπείας»

ΑΕΚ: O... ψυχολόγος Αγγέλου και τα αποτελέσματα μιας μεγάλης «θεραπείας»

bet365

Η ΑΕΚ μπαίνει στο επόμενο στάδιο της... επιδιόρθωσης της ψυχολογίας της. Το παρκέ θα είναι ο κριτής αν η... θεραπεία που διάλεξε ο Βαγγέλης Αγγέλου θα έχει ευεργετικά αποτελέσματα στους «κιτρινόμαυρους». Το gazzetta.gr. καταγράφει το χρονικό όσων έγιναν στις 26 πρώτες ημέρες του Αγγέλου στην ΑΕΚ.

Οι παίκτες της ΑΕΚ τρόπον τινά... αποφοίτησαν. Πέρασαν στο τρίτο και τελευταίο στάδιο του «προγράμματος» που διάλεξε ο Βαγγέλης Αγγέλου για την επανεκκίνηση της ομάδας!

Η λέξη «ψυχολογία» βγήκε από τα χείλη του προπονητή της ΑΕΚ αρκετές φορές στη σύντομη παρουσία του στον πάγκο της «Βασίλισσας». Ας μη λησμονούμε πως ο Αγγέλου έχει μόλις ένα ματς στο φετινό «κιτρινόμαυρο» βιογραφικό του και θα αποκτήσει το δεύτερο απόψε, με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, στην πρεμιέρα των playoffs της Basket League (20:00, ΕΡΤ3).

Το πλάνο που έστησε ο Έλληνας προπονητής χωρίστηκε σε τρία μέρη: Το πρώτο ήταν από την ημέρα που ανέλαβε, μέχρι και την αναμέτρηση απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Το δεύτερο αφορά το διάστημα που μεσολάβησε από την αναμέτρηση με τους Κυπελλούχους μέχρι σήμερα, και το τρίτο ουσιαστικά ξεκινά σήμερα.

Από σήμερα και μέχρι να ολοκληρωθεί η προσπάθεια της ΑΕΚ στα playoffs, θα είναι ένα χρονικό διάστημα συμπερασμάτων. Αν όλα όσα έγιναν, απέδωσαν καρπούς.

Η πρώτη εικόνα για τον Βαγγέλη Αγγέλου, όταν μπήκε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, έκανε λόγο για μία ομάδα απογοητευμένη. Και πώς να μην είναι;

Χαμένοι στόχοι, τέσσερις χαμένοι στόχοι για να ακριβολογούμε (BCL επί δύο, Κύπελλο και Super Cup).

Και φυσικά μία ομάδα καταπονημένη, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η φετινή ΑΕΚ χτυπήθηκε αλύπητα από απανωτούς τραυματισμούς και κρούσματα covid-19. Ακόμη και στο ματς απέναντι στον ΠΑΟΚ, θα έχει μία απουσία λόγω κορονοϊού.

Ο Αγγέλου διέγνωσε υψηλό στρες στο ρόστερ. Λόγω του συνδυασμού που αναφέραμε παραπάνω. Του «πρέπει» που υπάρχει σε μία επαγγελματική ομάδα και αν δεν βρεθεί τρόπος αποσυμπίεσής του, μπορεί να... εκραγεί! Και όχι μόνο. Η κατάσταση για όλους μας, είναι πρωτόγνωρη. Περιορισμοί λόγω της covid-19, συνεχόμενα τεστ, μία αχαρτογράφητη κατάσταση για παίκτες και προπονητές.

Χώρια που η περίοδος μετά τον Φεβρουάριο είναι πάντα περίεργη για έναν αθλητή. Βλέπετε, όσοι δεν έχουν εγγυημένα συμβόλαια για την επόμενη σεζόν (και στην ΑΕΚ χρειάζεται και τρίτο χέρι για να μετρηθούν), έχουν μεγαλύτερη πίεση, σκεπτόμενοι τι θα γίνει στο μέλλον. Και αυτό συμβάλει στο ήδη μεγάλο άγχος, λόγω των αποτελεσμάτων.

Ζήτω η ψυχολογία!

Ο Αγγέλου άρχισε να παρακολουθεί τη συμπεριφορά των παικτών του στην προπόνηση. Παράλληλα, έγιναν εργαστηριακοί έλεγχοι, για να διαπιστωθεί η σωματική καταπόνηση.

Και ο νέος προπονητής της ΑΕΚ δεν σταμάτησε να μιλάει στους παίκτες του. Σε μία προσπάθεια να τους ανυψώσει την ψυχολογία. Αυτός ήταν ο πρώτος στόχος του.

Κάτι που φάνηκε στο ματς με τον Παναθηναϊκό, το μοναδικό δείγμα. Ξεχάστε το αποτέλεσμα στο ματς.

Απ' τον πάγκο, όπως και στο ματς με τον Προμηθέα (όπου βρέθηκε ο Γιώργος Λιμνιάτης) έβγαινε μία σχετική ηρεμία.

Κάτι που δεν είχε με τον Ηλία Παπαθεοδώρου σε αυτόν, ειδικά το τελευταίο διάστημα όταν η ΑΕΚ έχανε τους στόχους της και η πίεση μεγάλωνε.

Παίκτες, οι οποίοι συγκέντρωναν συνήθως τη... μήνη του προπονητή τους, δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα, εμφανίστηκαν περισσότερο απελευθερωμένοι.

Χώρια που ο Αγγέλου θέλησε να εφαρμόσει μερικά τρικ ψυχολογίας, δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε κάποιους παίκτες που έπρεπε να αποκτήσουν ψυχολογία μέσα στο παρκέ, παίζοντας.

Ο Αγγέλου δεν είναι ψυχολόγος. Ούτε χρειάστηκε τη συνδρομή ενός επαγγελματία. Όπως συνηθίζει να λέει, μέσα σε όλα τα... στραβά (άγχος, πίεση κτλ), οι αθλητές έχουν ένα μεγάλο θετικό: αγαπάνε αυτό που κάνουν και νιώθουν παιδιά όταν αγωνίζονται. Και εκεί ποντάρει για να ανατρέψει την κατάσταση.

Υπάρχει και το μπάσκετ...

Ο τομέας της ψυχολογίας ήταν το «Α» για τον Αγγέλου, αλλά μην ξεχνάμε ότι και το κομμάτι του μπάσκετ έχει τη δική του σημασία.

Από την πρώτη στιγμή, ήθελε να διαπιστώσει τα... ζευγαρώματα στο παρκέ και πως ωφελούν ή όχι την ομάδα: Μπορεί να παίξουν μαζί ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Ντάριλ Μέικον; Ποιος παίζει καλύτερα στο πλευρό του Μέικον, ο Νίκος Γκίκας ή ο Δημήτρης Κατσίβελης;

Το πρώτο και μοναδικό δείγμα έδειξε ότι χρειάζεται δουλειά στην άμυνα. Αυτό... ούρλιαξαν οι 104 πόντοι που σημείωσε ο Παναθηναϊκός. Αλλά κανείς δεν πρέπει να αφήνει και αυτό στην άκρη: τους αστάθμητους παράγοντες. Και η ΑΕΚ φέτος έχει πάρα πολλούς τέτοιους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΕΚ: Και 7ο ban οι «κιτρινόμαυροι» από τη FIBA! (pic)

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα