ΑΕΚ: Άλλη Εντελώς Κακοτυχία με 51 χαμένα ματς λόγω τραυματισμών και κορονοϊού! (πίνακας)

ΑΕΚ: Άλλη Εντελώς Κακοτυχία με 51 χαμένα ματς λόγω τραυματισμών και κορονοϊού! (πίνακας)

ΑΕΚ: Άλλη Εντελώς Κακοτυχία με 51 χαμένα ματς λόγω τραυματισμών και κορονοϊού! (πίνακας)

bet365

Η σύνθεση ανάγκης, λόγω τραυματισμών και απουσιών, έχει γίνει... δεύτερο δέρμα στη φετινή ΑΕΚ. Το gazzetta.gr κάνει την πρόσθεση και το αποτέλεσμα προκαλεί σοκ! Με την ΑΕΚ να έχει ήδη πέντε απουσίες ενόψει του αγώνα με την Στρασμπούρ!

Το κλισέ υπαγορεύει ευχέλαιο. Θεϊκή βοήθεια και παρέμβαση, προκειμένου να πάψει το κακό. Στην ΑΕΚ δεν είναι δεδομένο ότι μπορεί να... πιάσει ακόμη και μία τέτοια παρέμβαση. Η φετινή σεζόν θα καταγραφεί στα χρονικά ως η πιο... γκαντέμικη. Γεμάτη τραυματισμούς και γεμάτη από προβλήματα!

Ο Μάρκους Σλότερ, ο οποίος τραυματίστηκε για τρίτη φορά τη φετινή σεζόν, είναι ο 8ος παίκτης της ΑΕΚ που ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό ή από κορονοϊό και πρέπει να απουσιάσει. Ουσιαστικά, η ΑΕΚ αγωνίστηκε μία φορά με πλήρες ρόστερ στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Basket League (απέναντι σε Ιωνικό, Λάρισα και Περιστέρι).

Από τις 17 Νοεμβρίου και μετά, υπάρχει τουλάχιστον ένας παίκτης νοκ άουτ. Τουλάχιστον... Σε κάποιες περιπτώσεις, οι λύσεις που έλειπαν από τα χέρια του Ηλία Παπαθεοδώρου ήταν τρεις και τέσσερις. Με το αποκορύφωμα να καταγράφεται στο ματς με τον ΠΑΟΚ: Εκτός οι Γκίκας, Μορέιρα, Γιάνκοβιτς, Ζήσης και προστέθηκε και ο Σλότερ, ο οποίος αναμένεται να χάσει ενάμισι μήνα. Μία βασική πεντάδα, δηλαδή.

Συνολικά, οι απόντες παίκτες της ΑΕΚ έχουν χάσει 51 αγώνες, όλοι μαζί, σε Basket League, BCL και Κύπελλο Ελλάδα (χωρίς να μετράμε σε αυτά τους μεμονωμένους αγώνες που έχουν χάσει οι Λάνγκφορντ και Ρογκαβόπουλος)! Με τους Μάρκους Σλότερ και Νίκο Ζήση να μετρούν τα περισσότερα χαμένα ματς (9).

Τα χαμένα ματς των παικτών της ΑΕΚ

ΠαίκτηςΧαμένοι αγώνες
Γιανίκ Μορέιρα*3
Μάρκους Σλότερ*9
Νίκος Γκίκας*7
Βλάντο Γιάνκοβιτς*8
Ματ Λοτζέσκι6
Λίνος Χρυσικόπουλος3
Νίκος Ζήσης*9
Δημήτρης Κατσίβελης6

*Με αστερίσκο όσοι είναι νοκ άουτ αυτή τη στιγμή.

Ο Σλότερ τραυματίστηκε για πρώτη φορά στις 17 Νοεμβρίου και υποχρεώθηκε να υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Ενώ ήταν στην αποθεραπεία και έτοιμος να επιστρέψει, υπέστη θλάση (27/12) που τον κράτησε παραπάνω εκτός.

Ο Νίκος Γκίκας υπέστη ρήξη πολλαπλών συνδέσμων στις 23 Ιανουαρίου και ακόμη είναι εκτός, χάνοντας 7 αγώνες, ενώ αναμένεται να λείψει και από το ματς με την Στρασμπούρ (17/3). Ελπίδες υπάρχουν να αγωνιστεί απέναντι στον Ηρακλή (20/3).

Τον ίδιο τραυματισμό με τον Γκίκα, σε πιο ελαφριά μορφή, υπέστη ο Γιανίκ Μορέιρα! Ο σέντερ της ΑΕΚ τραυματίστηκε στις 25 Φεβρουαρίου και ήδη έχει χάσει τρία ματς.

Εκτός για 6 αγώνες έμεινε και ο Δημήτρης Κατσίβελης, ο οποίος τραυματίστηκε (5/1) στο δεξί γόνατο (θλάση). Εκείνες τις ημέρες είχε τραυματιστεί και ο Νίκος Ζήσης (θλάση στις 29/12) με αποτέλεσμα να χάσει αρκετά ματς. Αυτή την περίοδο ο κάπτεν της ΑΕΚ είναι ξανά εκτός.

Το ίδιο ισχύει και για τον Βλάντο Γιάνκοβιτς, ο οποίος έχει χάσει 8 αγώνες της «Βασίλισσας». Στις 15 Γενάρη είχε ενοχλήσεις στο δεξί μηρό.

Οι... Iron man!

Θα αναρωτηθεί κάποιος για ποιους... Iron Man μιλάμε, με τόσους τραυματισμούς. Στο πρωτάθλημα, σε 16 παιχνίδια, κανείς παίκτης δεν έχει αγωνιστεί σε όλα! Τα περισσότερα τα έχει ο Νίκος Ρογκαβόπουλος (15), ενώ ακολουθούν με 14 οι Κιθ Λάνγκφορντ, Γιόνας Ματσιούλις και Γιανίκ Μορέιρα.

Στο BCL, πάντως, και λόγω της μεγάλης διακοπής, τρεις παίκτες έχουν αγωνιστεί και στα επτά ματς: Λάνγκφορντ, Ρογκαβόπουλος και Ματσιούλις! Οι δύο μεγαλύτεροι σε ηλικία παίκτες της ΑΕΚ, 36 ο Λιθουανός, 37 ο Αμερικανός είναι εκείνοι που οδηγούν την κούρσα...

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα