Ηλίας Παπαθεοδώρου: H μεγάλη «καψούρα» του Μάκη Αγγελόπουλου έσβησε (vids)

Ηλίας Παπαθεοδώρου: H μεγάλη «καψούρα» του Μάκη Αγγελόπουλου έσβησε (vids)

Ηλίας Παπαθεοδώρου: H μεγάλη «καψούρα» του Μάκη Αγγελόπουλου έσβησε (vids)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της και το gazzetta.gr καταγράφει όλα όσα (πρωτόγνωρα και μη) έγιναν τη φετινή σεζόν στη «Βασίλισσα». Οι κακές επιλογές, τα νεύρα και η απίστευτη κακοδαιμονία!

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

«Το όνομά μου είναι Ηλίας Παπαθεοδώρου...». Πριν από δύο χρόνια, οι συστάσεις δεν ήταν ακριβώς απαραίτητες. Αλλά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου καλούνταν να πείσει τους αμφισβητίες τους, ότι η επιλογή του για τον πάγκο της ΑΕΚ ήταν ορθή.

Για μεγάλο διάστημα, ήταν η... καψούρα του Μάκη Αγγελόπουλου. Αυτή τη λέξη χρησιμοποιούσαν όλοι όσοι ήθελαν να επιχειρηματολογήσουν για την πρόσληψή του. Κάτι λιγότερα μετά από δύο χρόνια, η «καψούρα» έσβησε. Για την ακρίβεια, έπρεπε να σβήσει. Για το καλό της ομάδας. Από το βράδυ του Σαββάτου (10/4) ο Παπαθεοδώρου δεν είναι πια ο προπονητής της ΑΕΚ.

Σε αυτό συμφωνούν οι παίκτες, μολονότι κάθε χωρισμός είναι οδυνηρός. Λογικά, σε αυτό θα συμφωνεί και ο ίδιος ο Παπαθεοδώρου, βλέποντας μία ομάδα, τη δική του ομάδα, να πελαγοδρομεί σε πολλά ματς στο παρκέ.

Αλλά και να βασανίζεται άνευ προηγούμενου από τραυματισμούς και ασθένειες. Ούτε το... ήμαρτον που μπορεί να αναφώνησαν στην ΑΕΚ, δεν τους έσωσε.

Είναι αλήθεια, ότι η «Βασίλισσα» ταλαιπωρήθηκε όσο καμία άλλη ομάδα φέτος. Όχι μόνο λόγω του κορονοϊού, αλλά και από απανωτούς και μαζεμένους τραυματισμούς. Με τους παίκτες της ΑΕΚ να χάνουν μεγάλο αριθμό αγώνων.

Κάθε τέλος, σε μία ιστορία, έχει και μία αρχή. Για τη φετινή ΑΕΚ, που διεκδίκησε πέντε τίτλους και ήδη είναι εκτός στους τέσσερις, η... ρίζα του κακού εντοπίζεται τον Οκτώβριο.

Η... υποχρέωση του BCL!

Η επιθυμία είναι κοινή. Περισσότερο σαν «εντολή» από τον Μάκη Αγγελόπουλο. Την κατάκτηση του BCL στο Final-8 της Αθήνας.

Το ρόστερ χτίστηκε γι' αυτό το λόγο. Γεμάτο από εμπειρία, παίκτες σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία και ίχνος αθλητικότητας. Ο Παπαθεοδώρου θέλησε αρκετές φορές να αναφερθεί στην επιλογή των... παππούδων (όπως τους χαρακτήριζε). Σε ορισμένες περιπτώσεις τον δικαίωσαν. Σε άλλες όχι...

Ο ίδιος ο Παπαθεοδώρου, ακόμη κάτοχος του Κυπέλλου (για να μην το λησμονούμε) προτίμησε την ανανέωση του Κιθ Λάνγκφορντ από αυτή του Κέντρικ Ρέι. Αυτός διάλεξε τον Ματ Λοτζέσκι. Και τον Ταϊρίς Ράις. Μόνο και μόνο για να μην ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον άλλοτε γκαρντ του Παναθηναϊκού, μετά από 40 ημέρες και το φινάλε του BCL.

Όπως κάθε προπονητής, έτσι και ο Παπαθεοδώρου έχει εμμονές. Είναι καλός προπονητής, αλλά έχει εμμονές. Ζει και πεθαίνει με αυτές. Ζει και πεθαίνει με τις προσωπικότητες που θέλει να έχει στην ομάδα του. Το είχε πει άλλωστε και στον Κιθ Λάνγκφορντ, μία από τις εμμονές του: «Συναντήθηκα με τον κόουτς και μου είπε ότι είμαι ακόμη ο ηγέτης. Ότι η ομάδα θα ζει και θα πεθαίνει μαζί μου». Αυτά ήταν τα λόγια του Λάνγκφορντ στο gazzetta.gr, όταν εξηγούσε τον νέο ρόλο του, μετά τον ερχομό του Ντάριλ Μέικον.

Η εμπιστοσύνη λόγω... ανάγκης!

Η αρχή της σεζόν έδειξε πως τόσο ο Νίκος Ρογκαβόπουλος, όσο και ο Δημήτρης Μωραίτης, δεν υπολογίζονταν.

Η... κακοδαιμονία υποχρέωσε τον Έλληνα προπονητή να δώσει χρόνο στον Δημήτρη Μωραίτη. Και να τον διαψεύσει για την επιλογή του να μην τον χρησιμοποιεί. Κάτι που επαναλήφθηκε όταν πια επέστρεψαν τόσο ο Νικος Ζήσης, όσο και ο Νίκος Γκίκας.

Για τον Ρογκαβόπουλο, ο οποίος πλέον αποτελεί «ξένο σώμα», ήταν θέμα διαχείρισης. Αρκετά λεπτά όταν υπήρχαν απουσίες, ελάχιστα όταν το ρόστερ ήταν πλήρες.

Ο παράγοντας των απουσιών

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κλήθηκε να διαχειριστεί μία απίστευτη κακοδαιμονία. Άλλες ομάδες μπορεί να είχαν διαλυθεί. Η ΑΕΚ δεν διαλύθηκε, απλώς δεν άντεξε.

Ακόμη και τώρα που ο προπονητής της αποτελεί παρελθόν, η Κυπελλούχος περιμένει την επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι. Τον Κώστα Γόντικα να ξεπεράσει τον κορονοϊό. Ενώ ο Μάρκους Σλότερ τελείωσε άδοξα την παρουσία του στην ΑΕΚ, αφού λόγω τραυματισμού «κόπηκε» από το ρόστερ του πρωταθλήματος και πλέον δεν μπορεί να επιστρέψει, αφού ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές.

Στην εξέλιξη της χρονιάς δεν υπάρχει ούτε ένας (εξαίρεση ο Μέικον, αλλά δεν ήταν από την αρχή της χρονιάς) που δεν έχασε τουλάχιστον ένα ματς.

Η απομάκρυνσή του ήταν το μόνο που είχε απομείνει. Η ΑΕΚ επιβίωνε με ηρωϊσμούς. Αυτοί την κράτησαν ζωντανή στο BCL. Αυτοί έδωσαν τη νίκη απέναντι στον Ηρακλή. Στην τελευταία φορά που ο Παπαθεοδώρου έλαβε το ζεστό χειροκρότημα των λιγοστών θεατών στο ΟΑΚΑ.

Τα αποδυτήρια είχαν χαθεί. Ο εκνευρισμός του ήταν μεγάλος. Τα ξεσπάσματα πολλά, ακόμη και στο ξεκίνημα αγώνων.

Οι περισσότεροι παίκτες, ακόμη και αυτοί που θεωρούνται δικοί του ή δικές του επιλογές, έχασαν την επικοινωνία μαζί του.

Σχεδόν όλοι, εκτός από τον Κιθ Λάνγκφορντ. Ο οποίος για όσο διάστημα είχε βάλει... χαλινάρι στα λεπτά και στις προσπάθειες του, όπως ανέφερε το νέο πλάνο, όλα πηγαίναν καλύτερα.

Όταν το... τροπάρι άλλαξε ξανά, ο Λάνγκφορντ επέστρεψε στο σύστημα που... πλήγωσε την ΑΕΚ στον τελικό τoυ BCL. O ένας πάνω απ' όλους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα