ΑΕΚ: Ο νέος, διπλός, ρόλος του Κιθ Λάνγκφορντ (vids)

ΑΕΚ: Ο νέος, διπλός, ρόλος του Κιθ Λάνγκφορντ (vids)

ΑΕΚ: Ο νέος, διπλός, ρόλος του Κιθ Λάνγκφορντ (vids)

bet365

Ο Κιθ Λάνγκφορντ μίλησε στο gazzetta.gr για τον νέο - διαφορετικό - ρόλο που του έχει αναθέσει ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Στην πορεία προέκυψε και άλλη μία αρμοδιότητα, η μπασκετική... κηδεμονία του Ντάριλ Μέικον. Ο Λάνγκφορντ αποδεικνύει πως τα πάντα αλλάζουν, ακόμη και στην ηλικία των 37 ετών!

Ο Κιθ Λάνγκφορντ είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ. Η ατάκα έχει βγει από το στόμα του Ηλία Παπαθεοδώρου αρκετές φορές τον τελευταίο καιρό. Δεν είναι θέμα επιβεβαίωσης, μηδέ ικανοποίησης του Αμερικανού γκαρντ.

Στα... δύσκολα, ο 37χρονος παίκτης έχει μπει μπροστά. Τόσο με τον ΠΑΟΚ και το νικητήριο σουτ, όσο και με την Στρασμπούρ και την αποδεκατισμένη ΑΕΚ.

Τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε έναν διαφορετικό Λάνγκφορντ. Με ένα νέο ρόλο. Διπλό ρόλο.

«Είμαι 37 ετών. Δεν είμαι νέος. Δεν είναι εκδίκηση. Είναι για να βρει η ομάδα την ισορροπία. Είχα μία καλή κουβέντα με τον κόουτς, αυτή τη στιγμή η ομάδα βρίσκει έναν τρόπο να πάμε μπροστά.

Ο κόουτς κάνει καλή δουλειά για να φέρει ισορροπία στην ομάδα με τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι. Και εγώ προσπαθώ να αφομοιώσω το νέο στυλ παιχνιδιού», εξήγησε στο gazzetta.gr o Λάνγκφορντ, όταν τον ρωτήσαμε αν αυτό που αντικρίζουμε είναι η... εκδίκηση των «παππούδων» της ΑΕΚ.

Ποιος είναι όμως ο νέος ρόλος του; «Παίζω λιγότερα λεπτά, αλλά όταν είμαι στο παρκέ θα πρέπει να είμαι όσο πιο επιθετικός μπορώ. Πάντα ήμουν ένα παίκτης που έπαιζα σερί μέχρι να κουραστώ ή να ζητήσω να βγω. Τώρα έρχομαι από τον πάγκο, δεν ξεκινάω πάντα. Δεν είναι εύκολο. Πρέπει να είμαι συγκεντρωμένος περισσότερο, γιατί δεν ξέρω πότε θα χρειαστεί να μπω στο παρκέ. Ο κόουτς μου λέει ότι η ομάδα με θέλει και πρέπει να είμαι πιο επιθετικός», τόνισε.

Παραπάνω σας είπαμε για τον διπλό ρόλο του. Μετά το ματς με το Λαύριο είναι και ο «δάσκαλος» του Ντάριλ Μέικον, του παίκτη που η ΑΕΚ καλείται να ανανεώσει το συμβόλαιο.

Στο ματς με την Τουρκ Τέλεκομ, ο Μέικον, σε μία διακοπή, πήγε στον πάγκο και μίλησε με τον Κιθ. Ζητώντας οδηγίες πως να σπάσει μία άμυνα!

«Ο Ντάριλ έχει μεγάλο ταλέντο, είναι ένας εκκολαπτόμενος σταρ. Θα τον βοηθούσα έτσι και αλλιώς, αλλά όταν χάσαμε από το Λαύριο ήρθε και μου μίλησε. Μου είπε ότι θέλει να μάθει, να τον διδάξω, να του δείξω.

Από την αρχή ήθελε να μάθει. Και εγώ σκέφτηκα, “Δεν θα είμαι εγωιστής και θα του μάθω όσα ξέρω”. Ειδικά επειδή το ζήτησε. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Η ατάκα του Παπαθεοδώρου στην Πυλαία!

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ, μετά το νικητήριο σουτ του, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου τον πλησίασε και του είπε κάτι. Τι ήταν αυτό;

«Όταν συναντηθήκαμε και μιλήσαμε για την αλλαγή του ρόλου μου, μου είπε ότι είμαι ακόμη ο ηγέτης της ομάδας. Με εμένα θα ζήσουμε, με εμένα θα... πεθάνουμε. Αυτό μου είπε, μου θύμισε αυτά που συζητήσαμε. Και τον ευχαριστώ που κράτησε τον λόγο του. Έχω βρεθεί σε περιπτώσεις που άλλα μου είπανε και άλλα έγιναν. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ δεν σούταρα καλά και όμως μου έδωσε το τελευταίο σουτ. Μου έδειξε εμπιστοσύνη και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Όσο για τους απανωτούς τραυματισμούς, με τελευταίο αυτό του Μόουζες; Ο Λάνγκφορντ έχει το δικό μήνυμα: «Όταν έχουμε έναν νέο τραυματισμό, το μυαλό πάει φυσιολογικά στο «σκατά, ξανά τα ίδια». Αλλά όταν είσαι στο παιχνίδι τόσο καιρό, έχεις δει τα πάντα. Το μυαλό μου πάει απευθείας στο, “τι κάνουμε τώρα”, ακόμη και ήμουν εγώ ο παίκτης που τραυματίστηκε. Καμία ομάδα δεν θα μας λυπηθεί. Και εμείς δεν λυπηθήκαμε την Στρασμπούρ που αγωνίστηκε χωρίς τον καλύτερο παίκτη της. Πρέπει να είμαστε έτοιμο να παίξουμε».

Και κάτι τελευταίο. Ο Λάνγκφορντ χαμογέλασε όταν τον ρωτήσαμε αν θυμάται την τελευταία φορά που κάρφωσε, όταν έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου. «Κάποια στιγμή την περασμένη σεζόν, αλλά δεν θυμάμαι».

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα