Ντάριλ Μέικον: Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να τον κρατήσει!

Ντάριλ Μέικον: Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να τον κρατήσει!

Ντάριλ Μέικον: Η ΑΕΚ πρέπει να βρει τρόπο να τον κρατήσει!

bet365

Θα μείνει ο Ντάριλ Μέικον ή όχι; Η απάντηση στο ερώτημα του ενός εκατομμυρίου δολαρίων δεν είναι τόσο εύκολη. Οι αριθμοί του Αμερικανού γκαρντ, πάντως, υποχρεώνουν την ΑΕΚ να παλέψει για την παραμονή του.

Ο Ντάριλ Μέικον θα μπορούσε να φοράει τα «κιτρινόμαυρα» νωρίτερα. Από το καλοκαίρι. Η... καψούρα των ανθρώπων της ΑΕΚ για τον Αμερικανό ξεκίνησε από τότε.

Σαν να λέμε, περσινά ξινά σταφύλια. Μόνο που το παιχνίδι του Μέικον κάνει τα πάντα να μοιάζουν τόσο γλυκά.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να τον αποκτήσει το καλοκαίρι, όμως το κασέ του ήταν αρκετά υψηλό και η «Βασίλισσα» προχώρησε σε άλλες λύσεις. Λίγους μήνες αργότερα, ο Μέικον ήταν ξανά διαθέσιμος. Και περισσότερο προσιτός, οικονομικά.

Και έβαλε τη φανέλα της ΑΕΚ μέχρι το τέλος της αγωνιστικής σεζόν. Το μετά είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου δολαρίων!

Την απάντηση έχουν μόνο η ΑΕΚ και ο Μέικον. Κανείς άλλος. Οι εμφανίσεις που κάνει ο Αμερικανός σε Ελλάδα και Ευρώπη, είναι δεδομένο πως θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον και από άλλες ομάδες.

Με την ΑΕΚ να υποχρεώνεται να μπει σε μία... μάχη, αν θέλει να διατηρήσει τον Μέικον και την επόμενη (ή τις επόμενες) σεζόν.

Αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά νωρίς για οποιαδήποτε κουβέντα. Και δεν έχει γίνει. Αν ρωτούσατε τους ανθρώπους της ΑΕΚ, η πρόθεση τους μοιάζει δεδομένη. Πάντα τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Στο πρόσωπο του έχουν βρει έναν σούπερ σκόρερ. Και προσπαθούν με την αρωγή του Κιθ Λάνγκφορντ να δημιουργήσουν και έναν ηγέτη.

Η... επένδυση μπορεί να αφορά τους επόμενους μήνες. Μην ξεχνάμε πως η ΑΕΚ μπορεί να έχει απωλέσει κάποιους στόχους (Super Cup, BCL 2019, Κύπελλο), βρίσκεται, ωστόσο, στη διεκδίκηση του τρέχοντος BCL και φυσικά του πρωταθλήματος.

«Δεν έχουμε μιλήσει ακόμη. Προσπαθούμε να τελειώσουμε τη σεζόν όσο πιο δυνατά μπορούμε και τότε θα τα δούμε όλα», είπε στο gazzetta.gr ο Αμερικανός, μετά το ματς με την Στρασμπούρ.

Τα συνολικά στατιστικά του Μέικον με την ΑΕΚ

ΠόντοιΔίπονταΤρίπονταΒολές
18.1623/4213/3324/26

Ο Μέικον μόλις είχε κάνει το χειρότερο, από άποψη πόντων, παιχνίδι του στην Ελλάδα. Οι 9 πόντοι απέναντι στην Στρασμπούρ είναι αρνητικό ρεκόρ. Και όμως, ο Αμερικανός ήταν εκεί σε κρίσιμα σημεία. Και βοήθησε την... πληγωμένη ΑΕΚ να φτάσει στη νίκη. «Συμβαίνει. Αλλά έκανα άλλα πράγματα που βοήθησαν την ομάδα. Δεν ανησυχώ για τους πόντους μου, όσο κερδίζουμε είμαι χαρούμενος», τόνισε ο Μέικον. Και δώστε προσοχή στην επόμενη ατάκα του: «Αν συμβεί ένα κακό ματς, πάμε ξανά στο... σχεδιαστήριο. Αλλά δεν θα συμβεί πολλές φορές πάντως».

Η ΑΕΚ έχει βρει ένα κελεπούρι. Ένα λαβράκι. Κάτι... φανταστικό. Ξέρετε πολλούς ξένους να έχουν μαζεμένες 20άρες στα πρώτα παιχνίδια τους στη χώρα μας; Αυτός είναι και ένας λόγος που οι φίλοι της ΑΕΚ, μολονότι τον παρακολουθούν μόνο από την τηλεόραση, έχουν ξετρελαθεί μαζί του. Και ελπίζουν να μην εξελιχθεί σε έναν άλλον... Σκότι Ουίλμπεκιν!

Τα... κατορθώματα του Sharpshooter!

Στην Βasket League, ο Μέικον σκοράρει 18.75 πόντους ανά παιχνίδι. Με οικονομικά στατιστικά: 11/18 δίποντα, 9/20 τρίποντα και 7/8 βολές. Και όλα αυτά με πάνω από 25 λεπτά στο παρκέ.

Μόνο που ο 25χρονος γκαρντ γεμίζει τη στατιστική του, έχοντας συνολικά: 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 4 κλεψίματα και 5 λάθη. Και διαθέτει ένα σημαντικό προσόν, μολονότι η μπάλα περνάει από τα χέρια του πάντα και μένει για αρκετή ώρα σε αυτά: αναλογικά κάνει ελάχιστα λάθη!

Τα σουτ του Μέικον με το Περιστέρι

Τα σουτ του Μέικον με το Μεσολόγγι

Τα σουτ του Μέικον με τον ΠΑΟΚ

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στα τρία παραπάνω... γηπεδάκια, ο Μέικον είναι ο παίκτης που έχει το «κλειδί» για να σκοράρει από μέση απόσταση. Το εύκολο σουτ και συνάμα αυτό που μοιάζει με... μαχαιριά απέναντι στις κλειστές άμυνες που τόσο έχουν ταλαιπωρήσει την ΑΕΚ.

Όσο για το BCL; Με την Γαλατασαράι πρόλαβε να σημείωσε τέσσερις 20άρες, προτού προσθέσει και την πέμπτη στην πρεμιέρα της ΑΕΚ με την Τουρκ Τέλεκομ.

Σε δύο αγώνες έχει 14.5 πόντους (4/11 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 12/12 βολές), 3 ριμπάουντ, 4.5 ασίστ, 0.5 κλεψίματα, και μόλις 1 λάθος ανά παιχνίδι. Και όλα αυτά, ενώ βρίσκεται στο παρκέ για 29.7 λεπτά!

Σε όλα αυτά μην λησμονήσουμε και τους 24 πόντους (8/13 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 5/6 βολές), τα 2 ριμπάουντ, τις 3 ασίστ, το 1 κλέψιμο και το 1 λάθος, στην ήττα της ΑΕΚ από το Λαύριο, για το Κύπελλο.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα