Μέικον: Η ΑΕΚ βρήκε σκόρερ, θέλει να τον κάνει ηγέτη! (vid & πίνακες)

Μέικον: Η ΑΕΚ βρήκε σκόρερ, θέλει να τον κάνει ηγέτη! (vid & πίνακες)

Μέικον: Η ΑΕΚ βρήκε σκόρερ, θέλει να τον κάνει ηγέτη! (vid & πίνακες)

bet365

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου και η ΑΕΚ χτύπησαν φλέβα... πόντων στο πρόσωπο του Ντάριλ Μέικον. Με τον Αμερικανό να είναι σκόρερ και να ετοιμάζεται να ντυθεί ηγέτης της ΑΕΚ!

Το ένα καλάθι, μετά το άλλο. Με εκνευριστική ευστοχία. Και συνέπεια. Ο Ντάριλ Μέικον είναι σκόρερ. Γι' αυτό αποκτήθηκε από την ΑΕΚ. Αυτό το γνώριζαν όταν τον προσέγγισαν. Αυτό που δεν γνώριζαν, πιθανότατα, ήταν πόσο καλός θα ήταν!

Ο Μέικον έχει πλέον αγωνιστεί σε τρία ματς της ΑΕΚ. Και σε αυτά έχει σημειώσει 18, 24 και 20 πόντους! Και έχει καταφέρει να κάνει τον κόσμο της ΑΕΚ (έστω αυτό τον λιγοστό) που βρίσκεται στο ΟΑΚΑ να ξεσπάει σε κάθε καλάθι του.

Με στατιστικά που μοιάζουν κάτι παραπάνω από καλά. Και τον ίδιο να δίνει στην ΑΕΚ κάτι που απουσίαζε: το σουτ από μέση απόσταση.

Στο ντεμπούτο του κόντρα στο Περιστέρι (νίκη για την ΑΕΚ με το εμφατικό 91-59) ο Μέικον, των δύο προπονήσεων με την ΑΕΚ, μέτρησε 18 πόντους (5/8 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος, σε 28:10.

Τα σουτ του Μέικον με το Περιστέρι

Στο ματς Κυπέλλου με το Λαύριο, ο χρόνος του στο παρκέ αυξήθηκε (33:50) λόγω της κρισιμότητας του αγώνα και ο Αμερικανός ήταν πιο παραγωγικός: 24 πόντους (8/13 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 5/6 βολές), 2 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος.

Όσο για το ματς με το Μεσολόγγι; Ο Μέικον συνέχισε από εκεί που σταμάτησε: 20 πόντους (4/6 δίποντα, 4/6 τρίποντα) 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και κανένα λάθος!

Τα σουτ του Μέικον με το Μεσολόγγι

Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος από τις επιλογές του Μέικον, θα τελειώσει σπάνια μία φάση κοντά στο καλάθι. Δεν το χρειάζεται, άλλωστε, με την εκτελεστική δεινότητα που δείχνει από τα 4 έως τα 6 μέτρα. Και μπορεί να προσφέρει λύσεις που η ΑΕΚ μπορούσε να πάρει μόνο από τον Ματ Λοτζέσκι.

Στο τέλος του αγώνα με το Μεσολόγγι, ο Ηλίας Παπαθεοδώρου διαπίστωσε ότι ο Κιθ Λάνγκφορντ (17 και 9 πόντους και μία απουσία στα αντίστοιχα τρία ματς) είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ. Κάτι που σημαίνει ότι ο Μέικον έχει ακόμη δρόμο. Αλλά είναι δεδομένο, μολονότι έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν, πως θα είναι ο επόμενος... Λάνγκφορντ. Ίσως και από αυτή τη χρονιά, με την πρόκληση του BCL να έρχεται για τη «Βασίλισσα».

Τα στατιστικά του Μέικον στην Ελλάδα

ΔίπονταΤρίπονταΒολέςΡιμπάουντΑσίστΚλεψίματαΛάθη
17/277/167/8101132
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα