ΑΕΚ - Στρασμπούρ 77-68: Ατσάλινη στα (πολύ) δύσκολα! (vid)

ΑΕΚ - Στρασμπούρ 77-68: Ατσάλινη στα (πολύ) δύσκολα! (vid)

bet365

Η ΑΕΚ (2-0) άφησε στην άκρη τα πολλά προβλήματά της που έγιναν ακόμα μεγαλύτερα με τον τραυματισμο του Μόουζες! Μόχθησε, πάλεψε και πήρε μία σημαντική νίκη με αντίπαλο την Στρασμπούρ (0-3).

Ομάδα. Με τα όλα της. Η ομάδα κερδίζει σχεδόν πάντα. Και η ΑΕΚ μπορεί να καυχιέται πως είτε κερδίσει, είτε χάσει, θα το κάνει ως ομάδα. ΑπΈναντι στην Στρασμπούρ, η «Βασίλισσα» επικράτησε και έκανε το 2/2 στα playoffs του BCL.

Παίρνοντας κάτι από όποιον αγωνίστηκε. Ετσι και αλλιώς, λιγοστοί έχουν απομείνει, αφού κόντρα στους Γάλλους δεν αγωνίστηκαν οι Ζήσης, Ματσιούλις, Γκίκας, Μορέιρα, Γιάνκοβιτς, Σλότερ, ενώ δύο λεπτά πριν το τέλος τραυματίστηκε και ο Μόουζες (διάστρεμμα).

Το ματς

Το πρώτο ημίχρονο χωρίστηκε σε δύο κομμάτια. Στην υπεροχή της Στρασμπούρ και στην απάντηση της ΑΕΚ.

Αργές επιστροφές, κακές αμυντικές τοποθετήσεις και η ευστοχία της γαλλικής ομάδας πίσω από τη γραμμή του τριπόντου, την έφεραν δύο φορές μπροστά στο σκορ με εννιά πόντους (24-15, 34-25).

Όταν η ΑΕΚ άρχισε την επιθετική άμυνα και έδειξε διάθεση να πιέσει τους Γάλλους, τους... βραχυκύκλωσε. Ξαφνικά, οι παίκτες της Στρασμπούρ, ενώ στο πρώτο δεκάλεπτο έβγαλαν τουλάχιστον πέντε αιφνιδιασμούς, δεν μπορούσαν να πιάσουν στον... ύπνο την άμυνα της ΑΕΚ.

Στο παιχνίδι μπήκε και ο παράγοντας Λάνγκφορντ και η ΑΕΚ με ένα επί μέρους σκορ (14-2) προσπέρασε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με σκορ 39-36. Και τον Λάνγκφορντ να έχει 15 πόντους.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως το πρώτο. Η Στρασμπούρ άρχισε πάλι να τρέχει, η ΑΕΚ κυνηγούσε και έρχονταν σχεδόν πάντα... δεύτερη και κάπως έτσι το σκορ ήρθε και πάλι τούμπα. Τα μακρινά σουτ και τα επιθετικά ριμπάουντ έδωσαν ένα μικρό πλεονέκτημα στους φιλοξενούμενους.

Μόνο που η ΑΕΚ δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα της. Τέσσερα απανωτά τρίποντα, δύο από τον Χρυσικόπουλο και από ένα για τους Μωραίτη και Μόουζες, έφερε την ΑΕΚ μπροστά στο σκορ με 70-64. Εκεί μέτρησε η άμυνα. Με τον Μωραίτη να δίνει... ρεσιτάλ και τους «κιτρινόμαυρους» να μην χάνουν μάχη μέχρι το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Έπαιξε άμυνα στο τέλος, πήρε τα ριμπάουντ και περιόρισε τα λάθη της.

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ και ο Λίνος Χρυσικόπουλος.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Κανονικά πρέπει να μπούνε όσοι αγωνίστηκαν, αλλά... μισό πόντο παραπάνω για τον Δημήτρη Μωραίτη και την άμυνά του.

ΠΕΡΑΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕ: Άποντος ο Τσικαμπούντ σε 11:53 που αγωνίστηκε.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Τα τέσσερα κολλητά τρίποντα της ΑΕΚ που την έφεραν μπροστά στο σκορ με 73-66.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ο Κιθ Λάνγκφορντ έκλεψε την μπάλα στο κέντρο του γηπέδου και τελείωσε τη φάση με κάρφωμα με τα δύο χέρια.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η ΑΕΚ το πρώτο και το τρίτο δεκάλεπτο. Και φυσικά την κακοτυχία της. Η Στρασμπούρ το φινάλε του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 15-22, 39-36, 56-56, 77-68.

 

BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα