Περιστέρι - Παναθηναϊκός 76-71: Ο τρομερός Φρανσίσκο έστειλε τους ημιτελικούς σε Game 5 και έβαλε πίεση στους «πράσινους» (vids)

bet365

Το Περιστέρι bwin εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την έδρα του στα φετινά ματς κόντρα στον Παναθηναϊκό, καθώς επικράτησε των «πρασίνων» με 76-71 και έφερε τη σειρά των ημιτελικών στα ίσια (2-2). Η πρόκριση στους τελικούς θα κριθεί σε Game 5 στο κλειστό του ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (30/5).

Μία σου και μία μου. Έτσι ακριβώς εξελίσσεται η σειρά των ημιτελικών μεταξύ Περιστερίου και Παναθηναϊκού.

Οι έδρες έχουν παίξει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με αποτέλεσμα η σειρά να έρθει στα ίσια (2-2) μετά και την 3η φετινή νίκη των «κυανοκιτρίνων» απέναντι στο «τριφύλλι» και τη 2η στη σειρά των play-offs. Πλέον τα πάντα θα κριθούν σε 5ο ματς το οποίο θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ (30/5, 19:15) με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό.

Το παιχνίδι είχε κοινά σημεία με το Game 2 της σειράς. Το Περιστέρι στηρίχθηκε στην πολύ καλή και δυνατή του άμυνα με αποτέλεσμα να βγάλει εκτός συγκέντρωσης τους φιλοξενούμενους και να ελέγξουν απόλυτα το ματς. Η διαφορά έφτασε και στο +16 για την ομάδα του Σπανούλη, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει μειώνοντας και στους τέσσερις πόντους ενώ έφτασε και σε απόσταση ενός καλαθιού (69-67) 1:32 λεπτά πριν από το τέλος. Παρόλα αυτά ο φοβερός και τρομερός Φρανσίσκο με μια νέα «βόμβα» τριών πόντων έσβησε τις ελπίδες των «πρασίνων» για την πρόκριση στους τελικούς.

Ο γκαρντ του Περιστερίου ήταν ασταμάτητος καθώς σε 27:32 είχε 24 πόντους με 3/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη! Ο Ραντάνοβ ήταν ο παίκτης-κλειδί με 15 πόντους και 5/8 εντός παιδιάς, ενώ ο Μίρο Μπίλαν έκανε ό,τι ήθελε τους Παπαγιάννη (κατά πρώτο λόγο) και Γκουντάιτις με 14 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Το ματς: Περιστέρι - Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός είχε πολύ καλύτερη εκκίνηση σε σχέση με το δεύτερο ματς όπου είχε βρεθεί να «κυνηγάει» από νωρίς στο σκορ και με υπομονή στην επίθεση έφτασε να προηγείται με 7-13 στο πεντάλεπτο ελέγχοντας τον ρυθμό του αγώνα. Μόνο που δεν υπήρξε συνέχεια και η εικόνα του αγώνα άρχισε να θυμίζει και πάλι το Game 2 της σειράς. Με μπροστάρη τον Σιλβέιν Φρανσίσκο και τον Λεωνίδα Κασελάκη να τον ακολουθεί, οι γηπεδούχοι πραγματοποίησαν σε πρώτη φάση σερί 9-0 για την ανατροπή στο σκορ (16-13 στο 8') ενώ το δεκάλεπτο έκλεισε με το επιμέρους στο 14-2 για το 21-15. Ο λόγος; Τα καλά ποσοστά του Περιστερίου με 4/8 δίποντα και 4/7 τρίποντα, την ώρα που ο Παναθηναϊκός είχε μετρήσει στην πρώτη περίοδο μόλις 5/16 εντός παιδιάς.

Και δεν σταμάτησε εκεί η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη. Συνέχισε με την ίδια ενέργεια στην άμυνα και δεν έδινε κανένα εύκολο σουτ στους «πράσινους». Για την ακρίβεια δεν τους επέτρεπε καν... ούτε την πρώτη-δεύτερη πάσα. Κάτι που αποτυπώθηκε και στο σκορ καθώς έστειλε τη διαφορά και στο +16 (39-23) στο 16'. Οι «πράσινοι» είχαν τεράστιο επιθετικό πρόβλημα και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το +16 του Περιστερίου είχαν ευστοχήσει σε μόλις ένα σουτ εντός παιδιάς στο δεύτερο δεκάλεπτο της αναμέτρησης. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε αυτό το χρονικό διάστημα είχαν 2/14 σουτ και 9/13 βολές!

Με την έναρξη του β' ημιχρόνου, ο Παναθηναϊκός «κατέβασε» την διαφορά σε μονοψήφιο νούμερο (48-41) στα μέσα της 3ης περιόδου. Και δεν έμεινε εκεί. Από τη στιγμή που «δυνάμωσε» στην άμυνα και δεν έδινε εύκολα καλάθια στο Περιστέρι όπως στο πρώτο ημίχρονο, μπόρεσε να «ροκανίσει» τη διαφορά και να μειώσει σε 59-55 με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Ένα διάστημα όπου ο Ντέρικ Γουίλιαμς είχε... ξυπνήσει από τον «λήθαργο» της σειράς και με 10 πόντους (σ.σ. ήταν στο «μηδέν» στο α' μέρος) κατάφερε να βάλει εκ νέου την ομάδα του μέσα στο ματς, το οποίο έμοιαζε να ήταν χαμένο.

Τέσσερις πόντοι του Ραντάνοβ έφεραν το Περιστέρι bwin ξανά στο +8 (63-55) δίνοντας εκ νέου αέρα και μομέντουμ. Στην άμυνα οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επαναλάβουν τον δυναμισμό της 1ης περιόδου, κάτι που τους φόρτωνε με αρκετά φάουλ. Η διαφορά «έπιασε» και πάλι διψήφιο αριθμό (67-57 στο 34') ωστόσο η ομάδα του Σπανούλη δεν μπόρεσε να κρατήσει το σκορ στα ίδια επίπεδα. Οι «πράσινοι» ανέβασαν ένταση στην άμυνα και μείωσαν στο καλάθι με ένα floater του Γκριγκόνις (69-67) στα 2:07 έως το τέλος. Όμως σ' εκείνο το σημείο ο κορυφαίος Φρανσίσκο με τρίποντο μαχαιριά στα 1:11 έκοψε τα... πόδια των φιλοξενούμενων και ουσιαστικά έβαλε τις βάσεις για τη νίκη της ομάδας του και το 2-2 στη σειρά.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Το Περιστέρι υποχρέωσε τον Παναθηναϊκό σε μόλις 2/14 εντός παιδιάς στην 2η περίοδο και κάπως έτσι μπόρεσε να «ανοίξει» την ψαλίδα της διαφοράς. Φυσικά την χαριστική βολή στους «πράσινους» έδωσε το τρίποντο-μαχαιριά του Φρανσίσκο στα 1:11 πριν από το τέλος με το οποίο χάρισε στο Περιστέρι τη νίκη.

MVP: Ο Σιλβέιν Φρανσίσκο ήταν φοβερός και τρομερός καθώς στα 27:32 που αγωνίστηκε είχε 3/4 δίποντα, 5/5 τρίποντα, 3/4 βολές, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Ραντάνοβ συμπλήρωσε ιδανικά τον Φρανσίσκο (15π., 3/5δίπ., 2/3τρ., 3/4β.) ενώ ο Μπίλαν έκανε φοβερή δουλειά στο «ζωγραφιστό» (14π., 8ριμπ., 1ασ., 1κλ., 1ταπ.)

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κακό ματς από τον Πάρις Λι (1/6 σουτ) ο οποίος ήταν επηρεασμένος από τον τραυματισμό του.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό putback κάρφωμα του Πονίτκα!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Τα 5/5 τρίποντα του Φρανσίσκο, όταν όλος ο Παναθηναϊκός 5/23 έξω από τα 6.75 μέτρα. Και τα 18 λάθη των «πρασίνων».

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Το Περιστέρι μπήκε στο παρκέ και «δάγκωνε», σε αντίθεση με τον Παναθηναϊκό που παρουσιάστηκε ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ματς κατώτερος των περιστάσεων. Πολύ κακό ματς στην επίθεση, καμία συνοχή, μηδαμινή βοήθεια από τον πάγκο ενώ οι περισσότεροι που έπαιξαν έμοιαζαν να είναι εκτός... τόπου και χρόνου.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 41-28, 59-55, 76-71.

Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 2-2

Game 1: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 101-57
Game 2: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός 73-58
Game 3: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 89-80
Game 4: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός 76-71
Game 5: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin (30/5, 19:15)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα