Παναθηναϊκός - Περιστέρι 101-57: Σοβαρός και καταιγιστικός!

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός στον πρώτο ημιτελικό με το Περιστέρι και χάρη στον πλουραλισμό και την ομαδικότητα, έκανε... φύλλο και φτερό το Περιστέρι bwin κερδίζοντας στο κλειστό του ΟΑΚΑ με 101-57 για το 1-0 στη σειρά.

Ύστερα από ένα 20ήμερο μπασκετικής απραξίας, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο παρουσιάστηκε έτοιμος στον πρώτο ημιτελικό της σειράς, αλλά φρόντισε να κάνει... περίπατο απέναντι το Περιστέρι bwin, παίρνοντας παράλληλα και το προβάδισμα με 1-0 νίκες.

Το τελικό σκορ αποτυπώνει από μόνο του την πλήρη κυριαρχία του Παναθηναϊκού στο Game 1, ακόμα και αν χρειάστηκε να αγωνιστεί χωρίς τον Ντέρικ Γουίλιαμς, ο οποίος αντιμετώπισε αδιαθεσία και κρίθηκε σκόπιμο να μην χρησιμοποιηθεί καθόλου.

Από εκεί και πέρα σκόραραν και οι υπόλοιποι 11 παίκτες που αγωνίστηκαν, με τον Παναθηναϊκό να τελειώνει το παιχνίδι έχοντας 32 ασίστ και εξαιρετικά ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς με 19/22 δίποντα και 13/24 τρίποντα. Την ίδια ώρα το Περιστέρι σούταρε με 36% έχοντας υποπέσει και σε 17 λάθη. Από τους γηπεδούχους πεντε παικτες ήταν διψήφιοι, σ' ένα άκρως «γεμάτο» και «χορταστικό» παιχνίδι.

Το ματς

Ο Παναθηναϊκός έδειξε διάθεση να πιέσει στην άμυνα και να δυσκολέψει κάθε κατοχή του Περιστερίου bwin από το ξεκίνημα του ματς. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε κρατήσει τους φιλοξενούμενους στο «μηδέν» για τρία λεπτά (9-0) αλλά όταν άρχισε να βρίσκει ρυθμό ο Σιλβέιν Φρανσίσκο (12-7 με επτά πόντους του Γάλλου) φορτώθηκε με τρία φάουλ και χάθηκε το «μομέντουμ» που προσπαθούσε να «χτίσει» για την ομάδα του. Οι «πράσινοι» προσπάθησαν να «φορτώσουν» με φάουλ τους παίκες του Περιστερίου, με τον Αρτούρας Γκουντάιτις να παίρνει μπάλες στο «χαμηλό ποστ» και να «τελειώνει» φάσεις για το 25-17 του πρώτου δεκαλέπτου.

Το σκορ «άνοιξε» περισσότερο στη συνέχεια. Οι «πράσινοι» συνέχισαν να πιέζουν στην άμυνα περιορίζοντας το Περιστέρι σε μόλις 10/31 εντός παιδιάς. Έτσι βρήκαν και την ευκαιρία να αυξήσουν την διαφορά η οποία και ξεπέρασε το «φράγμα» των 20 πόντων (48-27 στο 19') πριν κλείσει το ημίχρονο με την μεγαλύτερη τιμή της στο +24 (51-27). Ο Γκουντάιτις ήταν πληθωρικός (8π., 6ριμπ., 3ασ.), οι Λι (8π., 2/2τρ.), Πονίτκα (7π., 2ριμπ., 2ασ.), Γκριγκόνις (7π., 3ριμπ., 3ασ.), Γ. Καλαϊτζάκης (7π., 3/3 σουτ) τον συμπλήρωναν ιδανικά έχοντας βρει πόντους στο ανοικτό γήπεδο (8π.) και μέσα από τη ρακετα (10π.) έχοντας κλείσει το ημίχρονο με 10/11 δίποντα!

Τα πράγματα έγιναν πολύ πιο εύκολα στην 3η περίοδο. Όχι μόνο δεν άλλαξε η εικόνα του αγώνα αλλά ο Παναθηναϊκός είχε μετατρέψει την αναμέτρηση σε παράσταση για έναν ρόλο. Είναι χαρακτηριστικό ότι η διαφορά έφτασε και ξεπέρασε τους 30 πόντους (64-31 στο 27'), δείγμα και των όσων συνέβαιναν στο Game 1 των ημιτελικών στο ΟΑΚΑ. Ο Σερέλης είχε ανοίξει το rotation, πήραν χρόνο συμμετοχής όλοι οι παίκτες και ουσιαστικά έκανε διαχείριση ενόψει του δεύτερου αγώνα της σειράς το ερχόμενο Σάββατο (20/5) στο Περιστέρι. Ο Πάρις Λι είχε «οπλίσει» για τα καλά και κάπως έτσι έκλεισε το 3ο δεκάλεπτο στο 75-45 και με τους «πράσινους» να είχαν 10/19 τρίποντα και 14/15 δίποντα!

Αυτό ήταν. Το ματς είχε λήξει με... συνοπτικές διαδικασίες καθώς στη συνέχεια η διαφορά ολοένα και έπαιρνε τεράστιες διαστάσεις φτάνοντας και στο +45 (97-52) λίγο πριν από το τέλος του αγώνα.Για να ολοκληρωθεί το ματς με τον Παναθηναϊκό να «φτάνει» σε «κατοστάρα» (101-57).

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Με τόσο υψηλά ποσοστά ευστοχίας ήταν αδύνατον, όχι μόνο να χάσει ή να κινδυνεύσει, αλλά ακόμα και να απειληθεί στο... ελάχιστο από το Περιστέρι. Οι «πράσινοι» στηρίχθηκαν στην άμυνα τους, έβγαλαν πολλές καλές συνεργασίες στην επίθεση και έδειξαν και με το παραπάνω έτοιμοι για αυτήν την σειρά.

MVP: Εξαιρετικό ματς από τους δύο Λιθουανούς οι οποίοι μοιράζονται το βραβείο του MVP, με τον μεν Γκριγκόνις να έχει 14 πόντους, 6 ασίστ και 4 ριμπαόυντ και τον Γκουντάιτις 12 πόντους, 6 ριμπάουντ και 4 τελικές πάσες.

ΑΦΑΝΕΙΣ ΗΡΩΕΣ: Ο Πάρις Λι δεν ξεκίνησε στο ματς, ήρθε από τον πάγκο και ήταν άκρως ουσιαστικός με 16 πόντους και 5 ασίστ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Στα χαμηλά ο Μπίλαν (1/5 σουτ) και ο Ντένμον.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η βράβευση της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού στο ημίχρονο του αγώνα από την «πράσινη» ΚΑΕ για την κατάκτηση του πανελληνίου πρωταθλήματος στη Λάρισα.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Οι 32 ασίστ του Παναθηναϊκού και τα 19/22 δίποντα!

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός στο πρώτο ματς των ημιτελικών. Ενδεχομένως και απρόσμενα εξαιρετικός μετά την αγωνιστική απραξία των 20 ημερών. Αντιθετα το γεγονός αυτό λειτούργησε αρνητικά στο Περιστέρι bwin που ίσως να πραγματοποίησε το χειρότερο παιχνίδι της σεζόν.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 51-27, 75-45, 101-57

Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 1-0

Game 1: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin 101-57
Game 2: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός (20/5, 19:15)
Game 3: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin (23/5, 19:15)
Game 4: Περιστέρι bwin – Παναθηναϊκός (27/5, 19:15) *
Game 5: Παναθηναϊκός – Περιστέρι bwin (30/5, 19:15) *

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα