Παναθηναϊκός: Το «μπάσιμο» για Πάντερ οι δυσκολίες για Χεζόνια, αντι-Καμπάτσο και ο Μπομπουά που κερδίζει πόντους

Παναθηναϊκός: Το «μπάσιμο» για Πάντερ οι δυσκολίες για Χεζόνια, αντι-Καμπάτσο και ο Μπομπουά που κερδίζει πόντους

Στοχος ο Πάντερ

bet365

Στον Παναθηναϊκό «εξετάζουν» ενδελεχώς όλες τις περιπτώσεις παικτών από το «πάνω ράφι» ενόψει της νέας σεζόν, για τις οποίες θα «φουλάρει» μετά το τέλος της σεζόν.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Αν και στον δεύτερο ημιτελικό με το Περιστέρι bwin παρουσίασε ένα άκρως αποκρουστικό πρόσωπο, ο στόχος δεν αλλάζει. Άπαντες εντός των «πράσινων» τειχών θέλουν, αρχικά να πάρουν το εισιτήριο για τους τελικούς, και στη συνέχεια να «κυνηγήσουν» τις (όποιες) ελπίδες για το «break» και την διεκδικήση του φετινού τίτλου στην Basket League.

Βέβαια το γεγονός αυτό δεν αναιρεί ότι οι «πράσινοι» έχουν ξεκινήσει ήδη τις διεργασίες για την «επόμενη ημέρα» του συλλόγου και τις υψηλές βλέψεις που θα επιστρέψουν στις τάξεις του Παναθηναϊκού. Μετά το deal με τον Λούκα Βιλντόζα, το «τριφύλλι» έκανε «all in» για τον Φακούντο Καμπάτσο προσφέροντάς του αστρονομικό συμβόλαιο ωστόσο η επιθυμία του Αργεντινού να επιστρέψει στη Ρεάλ Μαδρίτης αποτέλεσε το μεγαλύτερο και ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ελληνική ομάδα προκειμένου να τον κάνει δικό της.

Οι δύσκολες περιπτώσεις των Μάικ Τζέιμς και Μάριο Χεζόνια

Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξετάζονται όλες οι πιθανές περιπτώσεις για εξίσου σημαντική ενίσχυση. Το όνομα του Μάικ Τζέιμς εχει πέσει στο τραπέζι, με τον ίδιο να αφήνει ανοικτό το μέλλον του. Ο Αμερικανός έχει έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τη Μονακό αλλά μετά τον μικρό τελικό του Final Four εκτός του ότι είπε με νόημα για τον Σάσα Ομπράντοβιτς ότι «εκείνος κάνει τις αλλαγές, δεν ξέρω γιατί έπαιξα λίγο» σε ερώτηση για το μέλλον του απάντησε: «Αν με θέλουν στη Μονακό θα παραμείνω».

Αυτό μπορεί να λέει πολλά, μπορεί και τίποτα. Όμως όσο δεσμεύεται με συμβόλαιο και το οποίο ξεπερνάει τα δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως, θεωρείται δύσκολο για τον Παναθηναϊκό να κάνει κάποια κίνηση. Αν ωστόσο αποδεσμευτεί τότε τ' όνομά του αναμένεται να επιστρέψει και πάλι στην κουβέντα για πιθανή επιστροφή του στο ΟΑΚΑ.

Κάτι που ισχύει και με τον Μάριο Χεζόνια, ο οποίος πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης απέναντι στον Ολυμπιακό. Όπως ο Τζέιμς στη Μονακό, έτσι και ο Κροάτης στη Ρεάλ, δεσμεύεται με συμβόλαιο και για τη νέα χρόνια ωστόσο η δική του περίπτωση είναι διαφορετική. Το όνομα του «Super Mario» έχει μπει εδώ και αρκετές ημέρες στην «πράσινη» κουβέντα, με τον ίδιο να έχει ιδιαίτερο «δέσιμο» με τον Παναθηναϊκό. Κάτι που φάνηκε και μετά τον τελικό του Final Four «ποστάροντας» τριφύλλια στο twitter του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χεζόνια έκανε δυνατό «finish» στην Euroleague μετά και τις απουσίες των Μαδριλένων με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθεί αρκετά στο «τέσσερα». Κάτι που δεν είναι υπέρ του Παναθηναϊκού καθώς η Ρεάλ θα επιθυμεί την παραμονή του στην ομάδα. Το σίγουρο είναι ωστόσο ότι ο Κροάτης αποτελεί στόχο των «πρασίνων» για τη νέα προσπάθεια που θέλει να κάνει γνωρίζοντας και την επίδραση που θα έχει στις τάξεις των φιλάθλων.

«Μπάσιμο» για Πάντερ, ανεβαίνει ο Μπομπουά

Από εκεί και πέρα, ο Κέβιν Πάντερ φέρεται να είναι ο εκλεκτός του Εργκίν Αταμάν. Ο Αμερικανός γκαρντ πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν στην Euroleague έχοντας 16.1 πόντους, 2.5 ασίστ, 2.1 ριμπάουντ και 44% στα τρίποντα ανά 27:54 λεπτά συμμετοχής. Στο πρόσωπό του ο Τούρκος προπονητής βλέπει τον παίκτη ο οποίος θα «κουβαλήσει» μεγάλο μέρος του σκοραρίσματος και θα αποτελέσει σημείο αναφοράς της ομάδας. Το «κασέ» του ξεπερνάει το 1.5 εκατομμύριο ευρώ αλλά στον Παναθηναϊκό μοιάζουν διατεθειμένοι να τον ικανοποιήσουν οικονομικά προκειμένου να τον κάνουν δικό τους.

Ένας ακόμη παίκτης με εξαιρετικό σουτ και τον οποίο γνωρίζει καλά ο Αταμάν, δεν είναι άλλος από τον Ροντρίγκ Μπομπουά. Ο Γάλλος γκαρντ μπορεί να έχει κλείσει 35 χρόνια ζωής, μπορεί να έχει βγάλει κάποια μικροπροβλήματα τραυματισμών ωστόσο ο Τουρκος τεχνικός τον θεωρεί... ταμάμ για τον ρόλο στον Παναθηναϊκό. Φέτος αγωνίστηκε σε 30 ματς της Euroleague με 25:15 λεπτά συμμετοχής και έχοντας 10.8 πόντους με 49% στα τρίποντα. Και όπως φαίνεται ο Μπομπουά ολοένα και κερδίζει πόντους.

Φυσικά η «πράσινη» λίστα δεν τελειώνει εδώ καθώς παραμένουν στην εξίσωση ο «Έλληνας» Μήτρου-Λονγκ, όπως επίσης και ο Ελάιζα Μπράιαντ. Παρόλα αυτά οι (όποιες) επίσημες κινήσεις θα γίνουν μετά το τέλος της σεζόν.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα