Ένα πρώτο βήμα από ελληνικά «χέρια»

Ένα πρώτο βήμα από ελληνικά «χέρια»
Ο Αντώνης Καλκαβούρας καταγράφει τα “takeaways” της 6ης «στροφής» στην εφετινή Basket League, στέκεται στα «πράσινα» κέρδη πριν την εβδομάδα που θα κρίνει πολλά στον «εξάστερο» και σχολιάζει την... ζωή στον «πλανήτη» Λαύριο και την αγωνιστική φιλοσοφία του Περιστερίου και του ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή στην αγωνιστική δράση της A1 Κατηγορίας, μετά από μία εβδομάδα διακοπής για το «παράθυρο» των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, συνοδεύτηκε από συναρπαστικά παιχνίδια αλλά και από το πρώτο συμπέρασμα όσον αφορά στην μάχη της παραμονής. Με το ήμισυ του 1ου γύρου να ανήκει ήδη στο παρελθόν και με το Λαύριο να ψάχνει ακόμη την πρώτη του νίκη, για την ώρα, νομίζω ότι δικαίως, η ομάδα-έκπληξη των τελευταίων ετών προβάλλει ως το πρώτο φαβορί για την μία θέση που οδηγεί στην Α2 Κατηγορία.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά, αρχίζοντας από το εύκολο απόγευμα που πέρασε το Σάββατο (18/11), ο Ολυμπιακός (6-0)! Οι «ερυθρόλευκοι» που αυτή τη φορά ξεκούρασαν τον Αϊζέα Κάνααν, διατήρησαν την υψηλή ενέργεια που παρουσιάζουν τις τελευταίες εβδομαδες στο αμυντικό κομμάτι και δεχόμενοι μόλις 9 πόντους στην 2η περίοδο, «ξένοιασαν» με την αντίσταση του Κολοσσού (2-4) από το 1ο μέρος, οπότε και προηγήθηκαν με +26 (51-25).

Μετά το ματς της Νίκαιας, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα συμπλήρωσε μία τριάδα αγώνων με μέσο παθητικό 64,3 πόντους και όταν η διάρκεια και η διάθεση στην άμυνα γίνονται σημείο αναφοράς ακόμη και σε παιχνίδια χωρίς ουσιαστικό κίνδυνο, τότε μπορούμε να μιλάμε για αγωνιστικά σημάδια που τείνουν να γίνουν συνήθειες.

Τι καλύτερο να κρατήσει άραγε ο προπονητής των «νταμπλούχων» από το τελικό 99-64; Πέραν του 70,3% στα δίποντα και του 48% στα τρίποντα, ο επιθετικός ρυθμός που βρήκαν μετά από καιρό ο Άλεκ Πίτερς (21π. & 5ρ. με 3/6 τριπ.) και ο Σακίλ ΜακΚίσικ (14π., 5ασ. & 2κλ. με 5/5 σουτ), λογικό είναι να προκάλεσαν χαμόγελα.

Οι Ροδίτες (Σταρκς 21π., 2ας. & 3κλ. με 8/21 σουτ), δεν θα μπορούσαν να περιμένουν πολλά περισσότερα, ειδικότερα από την στιγμή που η διακοπή δεν συνδυάστηκε με την εύρεση του πολυπόθητου point-guard που αναζητά εδώ και καιρό ο Ηλίας Παπαθεοδώρου.

Η μεγάλη αδυναμία της ομάδας του στον τομέα της δημιουργίας (τελευταία στις ασίστ με μ.ο. 11,0), αποτυπώνεται στον πολύ χαμηλό αριθμό ελεύθερων σουτ (23,2% στα τριπ.) και στο γεγονός ότι στα μισά παιχνίδια που έχει δώσει, κατέγραψε μονοψήφιο αριθμό ασίστ.

4/4 πριν το Κάουνας και το ΣΕΦ!

Κακά τα ψέματα, το άσχημο ξεκίνημα σε μία σεζόν (απώλεια του Super Cup, ήττα από τον Άρη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος και τελευταία θέση στην Euroleague μετά από 8 αγώνες) που δεν έχει σχέση με τις δύο προηγούμενες των εσόδων-εξόδων, αλλά φέρει το στίγμα της χρηματοδότησης από τον ιδιοκτήτη της ΚΑΕ, είναι πιθανό να έχει αποδυναμώσει την εμπιστοσύνη στο δίδυμο Πεδουλάκη-Ράντονιτς.

Η ανάγκη για πειστικά αποτελέσματα και βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, δύο εβδομάδες πριν από το πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για το πρωτάθλημα, είναι κάτι περισσότερο από επιτακτική και περνάει από ένα 3/3 στην (διαβολο)εβδομάδα που μόλις άρχισε και περιλαμβάνει ισάριθμα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ (με Βίρτους Μπολόνια, Βιλερμπάν και ΠΑΟΚ).


Κοινώς, πριν ταξιδέψει για το Κάουνας (01/12), ο Παναθηναϊκός επιβάλλεται να έχει τρέξει συνολικά ένα 4/4 σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετα την βαριά ήττα (107-77) από την Φενερμπαχτσέ.

Η αρχή έγινε στο κλειστό «Γιάννης Μπουρούσης», όπου χωρίς Μπέϊκον και Γκριγκόνις, ο Παναθηναϊκός (4-1) μπορεί να μην έθελξε με την απόδοσή του, μπορεί να υπέπεσε σε 18 λάθη και να δέχθηκε 82 πόντους από την Καρδίτσα (1-4), που πριν το τζάμπολ σκόραρε κατά μ.ο. 67,2, ωστόσο πέραν της αναμενόμενης νίκης (99-82), έφυγε από την Θεσσαλία με τρία σημαντικά κέρδη με ελληνικό ονοματεπώνυμο.

Πέραν των 26 ασίστ και του 61,8% εντός πεδιάς (72,7% διπ. & 45,4% τριπ.), ο Ντέγιαν Ράντονιτς είδε με ικανοποίηση τον κορυφαίο Έλληνα σέντερ να πραγματοποιεί μία εξαιρετική εμφάνιση. Ο Γιώργος Παπαγιάννης, που δεν ξεκίνησε καλά στην Euroleague (μ.ο. 7,4π., 5,8ρ. & 1,1κοψ. με 49% διπ.) αλλά ήταν θετικός στην Πόλη, ήταν «άχαστος» (20π., 4ρ., 3ασ. & 2κοψ. με 10/10 διπ.) τελείωσε το ματς με 30 στο σύστημα αξιολόγησης και έδειξε ότι σιγά-σιγά πλησιάζει στο επιθυμητό επίπεδο απόδοσης.

Πολύ θετικές, όμως, ήταν και οι εντυπώσεις που άφησαν δύο παίκτες που βρίσκονται εκτός του rotation στην Euroleague και στον καλοκαιρινό σχεδιασμό, είχαν κριθεί υπολογίσιμοι. Ο λόγος για τον Γιώργο Καλαϊτζάκη (14π., 4ρ. & 2ασ. με 6/9 σουτ σε 20’32”), ο οποίος έπαιξε για 2η φορά φέτος περισσότερα από 20 λεπτά στο πρωτάθλημα, μετέφερε στην επίθεση την ενέργεια που έβγαλε στην άμυνα κι έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για την αμυντική μεταμόρφωση του «τριφυλλιού».

Ο τρίτος της παρέας ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης (14π., 4ρ. & 3ασ. ) της χαμηλής συμμετοχής στην Ευρώπη και των τριών διαδοχικών DNP-CD απέναντι σε Φενέρ, Μπασκόνια και Παρτίζαν. Ο 28χρονος Θεσσαλονικιός guard εξέπεμψε σήμα ετοιμότητας και διαθεσιμότητας για έναν ρόλο αμυντικού «εξολοθρευτή», που πάντα χρειάζεται σε μία ομάδα που δέχεται 86,1 πόντους και έχει την προτελευταία άμυνα στην Euroleague.

Καλώς ή κακώς, η σεζόν για τον Παναθηναϊκό τώρα αρχίζει και η αμυντική βελτίωση – που είναι θέμα πρώτα επιθυμίας κι έμπνευσης κι εν συνεχεία καθοδήγησης – αποτελεί το νο1 προαπαιτούμενο για την προσπάθεια των «πρασίνων».

Οι νεοφώτιστοι (Μπέϊτμον 22π., 5ασ. & 2κλ.) δεν μπορούν να έμειναν δυσαρεστημένοι από την στιγμή, που χωρίς τον Πρίτζετ, παρουσίασαν μία αξιοπρεπή εικόνα, με σημαντικές βελτιώσεις όπως η παραγωγικότητα.

Στα συν για τον Βαγγέλη Αγγέλου, η βοήθεια των έμπειρων Αθηναίου (13π. & 5ασ.) και Γόντικα (10π., 5ρ., 2ασ. & 3κλ.) που ουσιαστικά δεν είχαν παίξει πολύ έως τώρα, το «ξύπνημα» του Μποχάϊμ (15π., 2ρ. & 2κλ. με 3/4 τριπ.) και φυσικά το γεμάτο γήπεδο. Με έναν ακόμη ξένο, οι Καρδιτσιώτες έχουν τα φόντα να κερδίσουν τον στόχο της παραμονής.

Ο «νόμος» του γρήγορου μπάσκετ

Στο ματς-διαφήμιση του μπάσκετ, που έγινε στο κλειστό «Ανδρέας Παπανδρέου», το Περιστέρι (4-2) πήρε τη νίκη στα σημεία (92-90) επειδή είχε περισσότερες λύσεις από τον Άρη (3-3), ο οποίος παρουσιάστηκε υπέρ το δέον ανταγωνιστικός. Περισσότερο λόγω της εξωπραγματικής εμφάνισης του Βασίλη Τολιόπουλου (38π., 5ρ., 3ασ. & 4κλ. με 4/6 διπ. & 9/15 τριπ.) και λιγότερο επειδή έπαιξε το αμυντικογενές μπάσκετ που μας έχει συνηθίσει και με το οποίο είναι συνήθως αποτελεσματικός.

O ρυθμός του αγώνα ευνόησε τους γηπεδούχους που παίζουν γρήγορα και σε πολλές κατοχές, επιδιώκοντας το παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο. Και στην ζώνη του Καστρίτη, όμως, οι έξτρα πάσες και η εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας από τους κοντούς, έδωσαν πολλές προσπάθειες με καλές προϋποθέσεις κοντά και μακριά από το καλάθι (66,7% διπ. & 41,6% τριπ.), «αχρηστεύοντας» την διάθεση και την προσπάθεια που έκαναν οι Θεσσαλονικείς στην άμυνα.

Με αυτά και με εκείνα, το 59-49 του 24ου λεπτού έμοιαζε φυσιολογική εξέλιξη στο ματς, που λόγω της κακής εικόνας των Γκούντγουιν (έπαιξε μόλις 6’) και Χόρχλερ (ήταν άρρωστος όλη την εβδομάδα), θα τελείωνε πολύ νωρίτερα αν ο Βασίλης Καββαδάς (10π. & 4ρ. με 5/7 σουτ) και ο Μήτρου-Λονγκ (12π., 4ασ. & 2κλ.) δεν αποδεικνύονταν άξιοι συμπαραστάτες του σεληνιασμένου Τολιόπουλου! Μόνο στα δύο τελευταία παιχνίδια (μ.ο. 30,5π., 5,5ρ., 4,0ασ. & 3,5κλ. με 80% διπ. & 13/25 τριπ.) της ομάδας του, ο 26χρονος point-guard έχει ισοφαρίσει και καταρρίψει το ρεκόρ καριέρας του στο σκοράρισμα. Το ρεκόρ καριέρας, όμως, δεν έφτασε για να φύγει η ομάδα νικήτρια, σε ένα γήπεδο από το οποίο έφυγε με πολλά παράπονα!

Το κρεσέντο του βοήθησε τον «πάλαι ποτέ αυτοκράτορα» να τρέξει ένα σερί 5-21 και να πάρει τον έλεγχο (64-70 στο 28’), οι «κυανοκίτρινοι» όμως, δεν πανικοβλήθηκαν και είχαν την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό για τις καθοριστικές αποφάσεις των τελευταίων λεπτών.

Η προσθήκη του Αγραβάνη (14π., 3ρ. & 4ασ.) στο πλευρό του έμπειρου Μπίλαν (13π. & 5ρ.), ο “killer” Ντένμον (23π. & 3ρ. με 12/12 βολ.) και ο έμπειρος Κασελάκης (12π., 4ρ., 5ασ. & 3κλ.), συνθέτουν μία 4άδα παικτών που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα του Βασίλη Σπανουλη. Όταν σταθεροποιηθεί η απόδοση του συνεχώς βελτιωμένου Πουλιανίτη (8π., 4ρ. & 3ασ.) και του καθοριστικού Μωραϊτη (12π., 3ρ. & 4ασ. με 3/4 τριπ.), που βρήκε το χέρι του καθώς προερχόταν από 3/21 τρίποντα στο πρωτάθλημα, τότε η ομάδα η ομάδα της δυτικής όχθης, θα μπορέσει να πατήσει ακόμη πιο σταθερά στα πόδια της και να κοιτάξει ψηλότερα.

Για την ώρα, πάντως, κάλυψε με τον καλύτερο τρόπο το κενό του τραυματία Σιλβέν Φρανσίσκο (μ.ο. 7,8π. & 4,0ασ.) και πήρε μία σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη, λυγίζοντας έναν δυνατό αντίπαλο και επιβάλλοντας το δικό του στυλ παιχνιδιού.

Τρίτη επίθεση με τα λιγότερα λάθη!

Ένα εξίσου συναρπαστικό παιχνίδι με ακόμη μεγαλύτερο σκορ και εξίσου πολλές εναλλαγές στο προβάδισμα έγινε στο κλειστό της Πυλαίας, όπου ο ΠΑΟΚ (4-2) διατήρησε το εντός έδρας αήττητό του (3/3) και πιστοποίησε την συνθήκη που τον θέλει να κερδίζει όταν σκοράρει μίνιμουμ 80 πόντους (μ.ο. 82,5π. συνολικά και 89,0π. εντός). Το τελικό 97-92 επί του Προμηθέα (2-2) αποτελεί την εφετινή πιο πειστική νίκη του «δικεφάλου του Βορρά», όχι μόνο λόγω της ποιότητας του αντιπάλου, αλλά κυρίως γιατί απέδειξε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικός σε υψηλό ρυθμό και με πολλές κατοχές, χωρίς να κάνει λάθη.

Η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη «πουλάει» τις λιγότερες μπάλες μετά τις πρώτες 6 αγωνιστικές (μ.ο. 11,0) στην Basket League και το κέρδος της είναι πολλαπλό από την στιγμή που και οι τρεις ξένοι που τραβούν το «μεγαλύτερο κουπί» στο σκοράρισμα (Ράϊλι 21π. & 2ασ., Φράνκε 18π., 5ρ. & 8ασ. & Χαντς 14π., 10ρ. & 4ασ.), δεν είναι εγωιστές και συνολικά μοιράζουν 10 τελικές πάσες ανά παιχνίδι.

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά (Κουλμπόκα 22π., 4ρ. με 5/9 τριπ., Γιανγκ 21π., 4ρ. & 4ασ.), που στερήθηκε τις υπηρεσίες των Σίμπσον και Κακλαμανάκη, μπήκε στο ματς, επιβάλλοντας τον ρυθμό της, κυριάρχησε στο μεγαλύτερο κομμάτι του 1ου μέρος (13-22 στο 7’) και αντέδρασε με σερί 2-11, όταν οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με +4 στο 29’39” (63-59). Στο 2ο μισό, όμως και ειδικότερα στην 4η περίοδο κατέρρευσε δεχόμενη 30 πόντους και συνολικά 51 στο δεύτερο ημίχρονο.

Η έλλειψη σκληράδας στην άμυνα και η επιμονή τους να κυριαρχήσουν μέσα από την επίθεση και την ποιότητα που έχουν μπροστά, αποτελούν τα σημαντικότερα μειονεκτήματα των Πατρινών, που πάντως, λόγω της διακοπής και της αναβολής δύο παιχνιδιών τους στο πρωτάθλημα, παρουσιάστηκαν με εμφανή έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού (ανέβηκαν στην Θεσσαλονίκη, έχοντας δώσει μόλις 3 αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τις 22/10 και μετά).

Όταν «μιλούν» οι ξένοι

Στα Άνω Λιόσια, η ΑΕΚ (5-1) πήρε το 88% των πόντων της, το 69,2% των ριμπάουντ και το 80% των ασίστ που μοίρασε από τους 6 ξένους της και με την τριάδα Φρέιζερ (22π. & 9ασ. με 4/7 τριπ.), Μίτσελ (21π. & 7ρ. με 10/12 σουτ) και ΜακΓκριφ (20π. & 6ρ. με 7/7 σουτ) να πιάνει εξαιρετική απόδοση, δεν προβληματίστηκε (92-77) διόλου απέναντι στον Ιωνικό Νικαίας (1-5) σε ένα ματς στο οποίο τιμήθηκε η μνήμη του αδικοχαμένου Στέφαν Γέλοβατς.

Με το μεγαλύτερο βάρος έως τώρα, να έχει δοθεί στην άμυνα, το επιθετικό season-high των 92 πόντων, το 61,5% στα δίποντα και τα 10 εύστοχα τρίποντα, δείχνουν ότι η ομάδα του Ηλία Καντζούρη δείχνει να αποκτά περισσότερους αυτοματισμούς και να λύνεται ολοένα και περισσότερο μπροστά. Η προσθήκη του Αϊζέα Μάιλς θα της δώσει μία ακόμη λύση για να ανταπεξέλθει στο βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί μέχρι το τέλος του χρόνου σε Ελλάδα (4 δύσκολα παιχνίδια πρωταθλήματος) και Ευρώπη (ο 2ος γύρος της φάσης των ομίλων στο BCL).

Η απόσβεση της ουσιαστικής ενίσχυσης στην οποία προχώρησε η ομάδα του Κώστα Μέξα στην διάρκεια της διακοπής, δεν ήταν δυνατό να αρχίσει από το πρώτο ματς, έστω κι αν οι «κολώνες» των «κυανόλευκων» (Χόκινς 21π. & 7ρ. με 8/13 σουτ, Μαυροκεφαλίδης 19π. & 2ρ. με 7/10 σου, Μάντζαρης 10π. & 4ασ.) είχαν καλή απόδοση και βοήθησαν τους φιλοξενούμενους να σταθούν αξιοπρεπώς.

Τόσο ο Ντάνιελ Χάμιλτον (6π., 6ρ., 10ασ. & 6λ. με 2/11 σουτ), όσο και ο Τερέλ Παρκς (9π. & 6ρ.) όμως, είναι καλοί κι έμπειροι παίκτες, γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα και είναι θέμα χρόνου να προσδώσουν πράγματα σημαντικά πράγματα στους Νικαιώτες.

Κέρδισε έδαφος ο Απόλλων, προβλημάτισε το Λαύριο

Ο αγώνας της Πάτρας, που αναμενόταν ως ο πλέον ο αμφίρροπος, ήταν και για τις δύο ομάδες κομβικός. Η νικήτρια θα έπαιρνε σημαντική ανάσα, γιατί στην περίπτωση που αυτή ήταν ο Απόλλων (2-4) θα έπαιρνε προβάδισμα δύο νικών, ενώ αν ήταν το Λαύριο (0-6) θα έβαζε στο σακούλι μία εκτός έδρας νίκη απέναντι σε ανταγωνιστή και πέραν του ότι θα τον είχε στην έδρα στον 2ο γύρο, θα «έχτιζε» αυτοπεποίθηση για την δύσκολη συνέχεια.

Τελικά, οι προβλέψεις έπεσαν έξω! Με μεγάλο της «όπλο» την άμυνά της(μ.ο. 73,8π.), που είναι η καλύτερη μετά το group της πρώτης 5άδας στην βαθμολογία, η ομάδα του Νίκου Βετούλα κυριάρχησε πλήρως σε όλους τους τομείς και μετά τα μέσα της 2ης περιόδου, έτρεξε ένα σερί 28-6 και «καθάρισε» το ματς και με μεγάλη διαφορά (71-54).

Συμπερασματικά και μετά τις δύο φυσιολογικές ήττες από Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν, οι Πατρινοί (Γκρίφιν 16π. & 4ρ. με 4/7 τριπ., Καράμπελας 13π., 5ρ. & 8ασ.) παρουσιάζουν σταθερή αγωνιστική βελτίωση και προσήλωση στο αμυντικό κομμάτι (στα 4 τελευταία ματς δέχονται κατά μ.ο. 66,2π. στα 40’) και δικαίως έχουν πάρει μία απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Πέραν των δύο νικών που έχουν ήδη πετύχει, το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξαν με τον Άρη και το Περιστέρι καταδεικνύει ότι η δουλειά που έχει γίνει έως τώρα είναι άκρως πετυχημένη.

Το Λαύριο αντίθετα, συνεχίζει να προβληματίζει και να μην βελτιώνεται. Όχι τόσο γιατί δεν έχει ακόμη «σπάσει το ρόδι» και παραμένει χωρίς νίκη (άλλωστε δεν έχει κάνει ακόμη ήττα εκτός προγράμματος), αλλά γιατί δεν παίζει καθόλου καλό μπάσκετ και μοιραία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις όλων των στατιστικών κατηγοριών (χειρότερη επίθεση με μ.ο. 67,0π. και 11η άμυνα με μ.ο. 85,1π.).

Θεωρητικά πάντα, η ομάδα του Χρήστου Σερέλη, που στηρίζεται σε πολλούς ξένους “rookies” που ακόμη δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος του «πρέπει» προλαβαίνει να διορθώσει τα κακώς κείμενα, ειδικότερα όταν αυτά απέχουν όσο η απόκτηση ενός ή δύο έμπειρων παικτών που μπορούν να αλλάξουν άρδην την εικόνα. Όπως είχε γίνει και πριν από δύο χρόνια με τον Κόζι και τον Έβανς.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Αντώνης Καλκαβούρας
Αντώνης Καλκαβούρας

Στην συγκεκριμένη στήλη θα βρείτε αντικειμενικά καταγεγραμμένη άποψη γύρω από τα μπασκετικά δρώμενα και μπόλικη ανάλυση, ενίοτε σε συνδυασμό και με ρεπορτάζ. Το Gazzetta, άλλωστε, μπορεί να μπήκε στην καθημερινότητα μου στη μέση της έως τώρα δημοσιογραφικής διαδρομής (2008), ωστόσο, εδώ και 13 χρόνια αποτελεί την πιο σύγχρονη και ταχύτερη πλατφόρμα ενημέρωσης και ένα μέσο στο οποίο απολαμβάνω από την πρώτη μέρα να δουλεύω. Και σίγουρα το μόνο από τα πολυάριθμα στα οποία έχω εργαστεί και εργάζομαι (τηλεόραση, ραδιόφωνο, εφημερίδα, περιοδικό), το οποίο εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο, σε τέτοιο βαθμό ώστε να γίνεται ευχάριστη εμμονή για τους αναγνώστες αλλά και για όλους εμάς τους συντελεστές. Να χαιρόμαστε λοιπόν τη νέα του έκδοσή του και να το εξελίσσουμε συνεχώς!