Ντόρσεϊ στο Gazzetta: «Θέλω να είμαι ο... κακός» (vids)

Ντόρσεϊ στο Gazzetta: «Θέλω να είμαι ο... κακός» (vids)

Ντόρσεϊ στο Gazzetta: «Θέλω να είμαι ο... κακός» (vids)
Ο Ταιλερ Ντόρσεϊ αποδέχτηκε το ρόλο του. Τον αγκάλιασε. Έγινε ο... κακός και το λάτρεψε, όπως εξήγησε στο Gazzetta. Και αυτό τον οδήγησε σε ένα απίθανο δεύτερο ημίχρονο στο Game 2 των τελικών απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Η είσοδός του στο παρκέ του ΟΑΚΑ ήταν καθυστερημένη. Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ ήταν ανάμεσα στους τελευταίους παίκτες του Ολυμπιακού που βγήκαν από τη φυσούνα για να κάνει προθέρμανση. Τα ντεσιμπελ ανέβηκαν απότομα στη θέα του. Και η κερκίδα του Παναθηναϊκού ενώθηκε για να αποδοκιμάσει τον Αμερικανό με το ελληνικό διαβατήριο.

Το χαμόγελό του προς τους συμπαίκτες του ενώ η κερκίδα τον καλούσε να κάνει κάτι ανάρμοστο, μαρτυρούσε πως δεν τον έμελλε. Είχε αναλάβει το ρόλο του και σχεδόν το απολάμβανε. Φάνηκε να συμβαίνει το ίδιο και όταν ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ... ντύθηκε «κακός». Και εκτέλεσε το ρόλο του με μία εκπληκτική ερμηνεία. Επιπέδου τελικών.

«Εμφανιστήκαμε χαλαροί, ειδικά στην άμυνα. Ο Παναθηναϊκός έβαλε αρκετά σουτ. Στο δεύτερο ημίχρονο ξέραμε ότι έπρεπε να αναδιοργανωθούμε. Ξέρουμε ότι κάθε εκτός έδρας ματς είναι δύσκολο, ειδικά απέναντι σε ομάδες επιπέδου EuroLeague. Παίξαμε δυνατά, ειδικά στην άμυνα και αυτό μας έδωσε ρυθμό στην επίθεση», είπε ο Ντόρσεϊ στο Gazzetta.

Και συνέχισε αναφορικά με τα απανωτά σουτ που έβαλε στο δεύτερο ημίχρονο, εξηγώντας πως για όλα... ευθύνεται η άμυνα: «Όλοι οι μεγάλοι σκόρερ, χρειάζονται ένα-δύο σουτ για να ξεκινήσουν. Εμένα μου έδωσε δύναμη η άμυνα. Έκανα δύο παραπάνω κλεψίματα. Ημουν απογοητευμένος από την εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου, της δικής μου και της ομάδας μου, οπότε θέλαμε ενέργεια».

«Το αγαπώ, ευδοκιμώ μέσα από τέτοιες καταστάσεις»

Ο Ντόρσεϊ περίμενε την αντίδραση της εξέδρας, μετά απ' όσα ακολούθησαν το Game 1. Την κόντρα του με τον Λευτέρη Μποχωρίδη και τη διαπίστωσή του (στο διαδίκτυο) πως η σειρά πρέπει να τελειώσει στα τρία ματς, για να πάει πιο σύντομα διακοπές.

«Πάντα βρίσκω κίνητρο. Αλλά το αγαπώ, ευδοκιμώ μέσα από τέτοιες καταστάσεις. Μερικές φορές αισθάνομαι ότι παίζω καλύτερα εκτός έδρας, παρά εντός. Θέλω να είμαι ο... κακός (σ.σ,: χρησιμοποίησε τη λέξη villain), κάποιες φορές πρέπει να το αποδεχτείς και είναι αυτό που είναι. Υπάρχει μία μεγάλη αντιπαλότητα ανάμεσα στις δύο ομάδες, την οποία πρέπει να σεβαστούμε. Πρέπει να είσαι πάντα έτοιμος για αυτά τα ματς», είπε στο Gazzetta.

«Θα δούμε μόλις τελειώσει η σειρά»

Η χαμογελαστή εικόνα του στο ξεκίνημα, την ώρα που η εξέδρα του Παναθηναϊκού τον αποδοκίμαζε, έμοιαζε διαφορετική από προηγούμενα παραδείγματα. Με τον 26χρονο γκαρντ να δίνει την εξήγηση: «Πρέπει να γελάσεις. Δεν είχα μιλήσει όλη τη χρονιά. Το έκανα μετά τον πρώτο τελικό, αλλά πρέπει να το αποδεχτείς. Ο κόσμος θα πει ό,τι θέλει, εσύ πρέπει να... χαμηλώσεις τον ήχο και να κάνεις τη δουλειά σου, αλλά σου δίνει ενέργεια. Λατρεύω να παίζω σε τέτοια περιβάλλοντα».

Όσο για το μέλλον του; Ο Ντόρσεϊ ήταν ξεκάθαρος: «Θα το δούμε μόλις τελειώσει η σειρά των τελικών. Θα μιλήσω με τον ατζέντη μου και την οικογένειά μου και θα αποφασίσουμε». Υπομονή, λοιπόν, για ένα τουλάχιστον ματς.

@Photo credits: INTIME
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα