Μπαρτζώκας: «Καταπληκτικός παίκτης ο Σλούκας, είμαστε σε δύσκολη περίοδο» (vid)

Μπαρτζώκας: «Καταπληκτικός παίκτης ο Σλούκας, είμαστε σε δύσκολη περίοδο» (vid)
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας σχολίασε την εμφάνιση του Ολυμπιακού στα Λιόσια απέναντι στην ΑΕΚ ενώ αναφέρθηκε στη μεγάλη εμφάνιση του Κώστα Σλούκα απέναντι στην «Ένωση».

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από το -16 και επικράτησε της ΑΕΚ με 80-74 πριν από τη «διαβολοβδομάδα» της EuroLeague, έχοντας ως πρωταγωνιστή τον Κώστα Σλούκα, ο οποίος έκανε μεγάλη εμφάνιση στο β' ημίχρονο, τελειώνοντας το ματς με 23 πόντους και 83% εντός πεδιάς, μοιράζοντας 11 ασίστ και κάνοντας μόλις 1 λάθος σε 31:55.

Μετά από το τέλος του ματς, ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ όπου ρωτήθηκε για την ηγετική εμφάνιση του Σλούκα (σ.σ. «δεν μιλάμε για παίκτες ξεχωριστά, αλλά σήμερα φάνηκε ποιος είναι ο ηγέτης, έτσι;»), επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Κοιτάξτε, αυτά είναι δημοσιογραφικά κόλπα. Ποιος είναι, ποιος δεν είναι... Αν μιλάμε για τον Κώστα Σλούκα, εγώ θα σας πως ότι είναι καταπληκτικός παίκτης, έπαιξε πάρα πολύ καλά στα τελευταία 15' και μας βοήθησε να κερδίσουμε».

Στη συνέχεια, ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου: «Συγχαρητήρια στην ομάδα μας. Κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι κάτω από δύσκολες συνθήκες. Στην ουσία παίζοντας μπάσκετ για περίπου 12-15 λεπτά. Η ΑΕΚ έπαιξε καταπληκτικά, σούταρε πολύ καλά και ο Ράουτινς, αν δεν κάνω λάθος είχε σε κάποιο σημείο του παιχνιδιού 7/8 τρίποντα. Μας έβαλαν πίεση παίρνοντας διαφορά 15-16 πόντων. Έπρεπε να παίξουμε καλά αμυντικά και επιθετικά στα τελευταία 15 λεπτά για να πάρουμε αυτό το παιχνίδι. Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία για εμάς. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο πράγματι... Είναι πάρα πολλές οι απουσίες και στοιχίζουν. Όχι μόνο στο κομμάτι της χημείας της ομάδας αλλά πιο πολύ στην αυτοπεποίθησή της. Μόλις γυρίσουν τα παιδιά, θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά καλές εμφανίσεις. Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ και καλή συνέχεια».

Ο Μπαρτζώκας ρωτήθηκε γιατί χρειάστηκε ο Ολυμπιακός να φτάσει στο -16 για να αρχίσει να παίζει μπάσκετ, τονίζοντας: «Πάντα λέω ότι παίζει και ο αντίπαλος. Κατ' αρχάς, πρέπει να δώσουμε τα εύσημα στην ΑΕΚ, το έκανα ήδη. Έπαιξε καταπληκτικά, σούταρε πολύ καλά, έπαιξε χωρίς πίεση, δεν είχε να χάσει κάτι σε αυτό το ματς. Εμείς αντιθέτως ήμασταν υποτονικοί, βιαζόμασταν να τελειώσουμε το παιχνίδι από νωρίς. Δεν ήταν τέτοιο παιχνίδι. Ήθελε υπομονή. Η ΑΕΚ έχει πολύ έμπειρους περιφερειακούς και είναι μια ιδιαίτερη ομάδα. Τεχνικά, όταν αλλάξαμε στα σκριν, όχι μόνο στα πικ-εν-ρολ αλλά και στα σκριν off ball, εκεί σταματήσαμε το σκορ από τους περιφερειακούς της. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ και ο Σλούκας έπαιξε πάρα πολύ καλά, εκτελώντας και δημιουργώντας στο τελευταίο δεκάλεπτο. Είτε σκόραρε με τρίποντα, είτε δίνοντας ασίστ στους ψηλούς».

@Photo credits: eurokinissi
 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα