ΑΕΚ - Ολυμπιακός 74-80: «Παγοθραυστικό» Σλούκας (vid)

Η ΑΕΚ (6-7) προηγήθηκε με 55-39 στο 28', αλλά ο ηγέτης του Ολυμπιακού (11-1) μετέτρεψε μόνος, με μία απίθανη παράσταση το -16, σε νίκη με 80-74.

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε μία ψυχρολουσία της τάξως του -16 από μία απίθανη ΑΕΚ, στο ρεσιτάλ τριπόντων του Άντι Ράουτινς (23π., με 7/10 τριπ.), και μία απίθανη παράσταση από τον Κώστα Σλούκα (23 πόντοι όλοι στο δεύτερο ημίχρονο και 11 ασίστ) για να φύγει νικητής από το κλειστό των Άνω Λιοσίων με 80-74.

Αμφότερες οι ομάδες είχαν να αντιμετωπισουν σοβαρές απουσίες: Μπράιαν Ανγκόλα, Νίκος Παππάς και Στέφανος Δέδας για την ΑΕΚ, Γιώργος Πρίντεζης, Κώστας Παπανικολάου, Σακιέλ ΜακΚίσικ και Αλέξανδρος Βεζένκοβ για τον Ολυμπιακό.

Το ματς

Στο πρώτο ημιχρονο, η ΑΕΚ έδωσε σεμινάριο στην άμυνα, περιορίζοντας τον Ολυμπιακό στους 27 πόντους (δίχως πόντο οι Σλούκας και Ντόρσεϊ), με κυριότερο πρόβληματα τα 9 λάθη των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα σε 20 αγωνιστικά λεπτά.

Ο Ολυμπιακός (έχοντας πολλά προβλήματα με τα φάουλ στο 1ο ημίχρονο) επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την υπεροπλία του στους ψηλούς, με τον Λιβιό Ζαν Σαρλ να είναι ο κυριότερος εκφραστής των επιθέσεων των «ερυθρολεύκων» (12π. στο πρώτο).

Στον αντίποδα, η ΑΕΚ μολονότι είδε τον Κίνο Κολόμ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα απέναντι στην άμυνα του Ολυμπιακού, χρησιμοποίησε ξανά το ψηλό σχήμα που είχε περάσει τις εξετάσεις απέναντι στον ΠΑΟΚ, με τον Ίαν Χάμερ να δείχνει ότι αποτελεί τον ηγέτη της ΑΕΚ (13π., 3 ριμπ.) και τον Άντι Ράουτινς να δίνει λύσεις για πρώτη φορά με τα κιτρινόμαυρα (8π., με 2/3 τριπ., 1/1 διπ.).

Η ΑΕΚ βρέθηκε πίσω στο σκορ με 9-5, έκανε ένα σερί 9-0 και προηγήθηκε με 14-9, αλλά ο Ολυμπιακός αντέδρασε ισοφαρίζοντας σε 15-15.

Η ομάδα του Σάββα Συμεωνίδη (ο οποίος ανέλαβε να καλύψει το κενό του ασθενή Στέφανου Δέδα) ήταν εκείνη που είχε τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να είναι και κυρίαρχη.

Το ξέσπασμα του Ράουτινς με πέντε σερί πόντους, έφερε την ΑΕΚ στο 28-22, με τον Ολυμπιακό να βρίσκει τρόπο να γυρίσει στο ματς, κυρίως χάρη στον Ζαν Σαρλ.

Πάντως, το πρώτο ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ στο +8 (35-27), με τον Ολυμπιακό να σκοράρει δύο πόντους στα τελευταία 3:35 του δεκαλέπτου.

«Βροχή» τριπόντων!

Το τρίτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ονειρεμένα για την ΑΕΚ. Με τρία τρίποντα από Κολόμ, Ράουτινς και Κουζέλογλου, η διαφορά έφτασε στους 15 πόντους (49-34). Με τον Ράουτινς να είναι απλά στη... ζώνη: Στο τέλος της 3ης περιόδου είχε 7/8 τρίποντα (!) και 23 πόντους, με την ΑΕΚ να ξεφεύγει με διαφορά 16 πόντων, 55-39, αλλά να μην αντέχει να τη διατηρήσει μέχρι το τέλος.

Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με 58-50. Και ενώ η ΑΕΚ προηγήθηκε με 58-43.

Και στο ξεκίνημα της 4ης, ο άποντος στο πρώτο ημίχρονο Σλούκας, με δύο τρίποντα μείωσε σε 58-56. Το σερί των φιλοξενούμενων έφτασε στο 15-0 για την ισοφάριση, 58-58, και ενώ απέμεναν 7:44 για το τέλος.

Και ένα ακόμη τρίποντο του Σλούκα έφερε τον Ολυμπιακό μπροστά στο σκορ (58-61).

Ο απίθανος Κώστας Σλούκας!

Σε εκείνο το σημείο, το προβάδισμα άρχισε να αλλάζει χέρια συνεχώς. Αν στο πρώτο ημίχρονο, το αμυντικό ψεγάδι της ΑΕΚ ήταν ο Ζαν Σαρλ, στο δεύτερο το όνομά του είναι «Κώστας Σλούκας».

Ο Έλληνας γκαρντ «κουβάλησε» το σκορ του Ολυμπιακού, φτάνοντας τους 20 πόντους και ενώ απέμεναν 3:42 για τη λήξη (65-67 το σκορ).

Στο όριο των δυο λεπτών πριν το τέλος, ο Ολυμπιακός με δύο τρίποντα, το ένα του Έισι και το άλλο του Σλούκα, απέκτησε διαφορά 8 πόντων (73-65) αποκτώντας σοβαρό προβάδισμα για τη νίκη.

Ένα ανάποδο λεί απ του Κίνο Κολόμ (11π., τους 10 στο 2ο ημίχρονο) έδωσε ελπίδα στην ΑΕΚ (75-70), ένα λεπτό πριν το τέλος.

Ο Ολυμπιακός διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και έφτασε στη νίκη με 80-74.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην απίθανη εμφάνιση του Ολυμπιακού στα τελευταία 12 λεπτά, όπου έκανε επί μέρους σκορ 41-19!

O MVP: Φυσικά ο Κώστας Σλούκας, με 23 πόντους, 11 ασίστ, με όλους τους πόντους του να έρχονται στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ανδρέας Πετρόπουλος. Εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά δεν βοήθησε στην επίθεση.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Στο πρώτο ημχρονο ήταν ο Λιβιό Ζαν Σαρλ, στο δεύτερο ξεκάθαρα ο Χασάν Μάρτιν με 15 πόντους.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 7/10 τρίποντα του Άντι Ράουτινς. Σε κάποιο σημείο ο Καναδός γκαρντ είχε 7/8!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η υποδοχή του κόσμου στον πρώην παίκτη της ΑΕΚ, Γιαννούλη Λαρεντζάκη.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ: Ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει με 103-78, ντούμπλαρε τις νίκες του.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Κόντρα σε όλα τα προβλήματά της και χωρίς τον Στέφανο Δέδα στον πάγκο, η ΑΕΚ ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Περιόρισε τον Ολυμπιακό για τρία δεκάλεπτα, αλλά δεν άντεξε. Αυτό ηταν το μεγαλύτερο τεστ για την ομάδα του Μπαρτζώκα και το πέρασε με ψυχραιμία, χάρη στον Σλούκα.

Τα δεκάλεπτα: 15-12, 35-27, 58-50, 74-80

74

80

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα