Ηρακλής - Προμηθέας 82-95: Σίφουνας (vid)

bet365

Ο Προμηθέας (8-4) πέρασε άνετα από το Ιβανώφειο, επικρατώντας με 82-95 του απογοητευτικού αμυντικά Ηρακλή (3-8).

Ο Ηρακλής, αν κι είχε σε καλό απόγευμα τους Ντάγκλας (22π, 5α) και Γκάρετ (18π, 10ρ), αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα στα μετόπισθεν κι ο Προμηθέας φρόντισε να χτυπήσει αυτές τις αδυναμίες. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν μεστό παιχνίδι στην επίθεση, σούταραν με 46% από την περίμετρο, μοίρασαν 27 ασίστ και γενικώς είχαν διάρκεια, καθώς σε όλα τα δεκάλεπτα κατάφεραν να πετύχουν μίνιμουμ 21 πόντους.

Όλοι οι παίκτες του Ζούρου έβαλαν το... λιθαράκι τους, άλλοι λιγότερο, άλλοι με περισσότερο, με τον Δημήτρη Αγραβάνη να είναι εντυπωσιακός με 21 πόντους και 9/12 εντός πεδιάς. Το βάθος πάγκου αποδείχθηκε χρήσιμο, τη στιγμή που ο Ηρακλής περιορίστηκε σε ένα ροτέισον 7 παικτών, οι οποίοι πάντως πάλεψαν το ματς όσο μπορούσαν.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Εντυπωσιακή ήταν η εκκίνηση των Πατρινών που προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά (2-12) μόλις στο τέταρτο λεπτό της συνάντησης, με τους Δ. Αγραβάνη και Ρογκαβόπουλο να μπαίνουν ζεστοί στο παρκέ. Ο Ηρακλής ανασυντάχθηκε και προσπάθησε να επανέλθει με αιχμή του δόρατος τον Ντάγκλας (1-18, 9'), βελτιώνοντας αισθητά και την άμυνα του.

Δύο διαδοχικά τρίποντα από Γκίκα και Γκάντι έστειλαν όμως ξανά τον Προμηθέα σε διψήφια επίπεδα (16-28,12'), με τον νεοφερμένο Άντριτς να παίρνει τη σκυτάλη λίγο αργότερα (19-21 στο 14'). Οι Γκάρετ και Ντάγκλας τράβηξαν το κουπί για τους γηπεδούχους (28-33 στο 16'), ανεβάζοντας συνολικά τα επιθετικά ντεσιμπέλ του Γηραιού. Το παιχνίδι μετετράπηκε σε κανονικό ντέρμπι, μέχρι τη στιγμή της διακοπής, 1'54'' πριν το ημίχρονο. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκραντ είχε μόλις ανεβάσει τον δείκτη της διαφοράς στο +9 για τους φιλοξενούμενους. Οι ομάδες επέστρεψαν στο εκκενωμένο Ιβανώφειο μετά από ένα εικοσάλεπτο, το οποίο φάνηκε να επηρεάζει τον ρυθμό των Πατρινών κυρίως. Ο Ηρακλής κατάφερε να κλείσει καλύτερα το πρώτο ημίχρονο στο -3 (41-44), με τον Ντάγκλας να συνεχίζει να προκαλεί φθορές στον αντίπαλο.

Μετά την ανάπαυλα, το παρθενικό τρίποντο του Ντολεζάι με τα χρώματα του Ηρακλή διατήρησε ζεστό το ενδιαφέρον της αναμέτρησης (46-50, 23') κι ένα λεπτό αργότερα ο Γκάρετ ροκάνισε κι άλλο την διαφορά (50-53, 24'). Παρ' όλα αυτά ο Ηρακλής δεν έπαψε να βρίσκεται σε ρόλο κυνηγού, αδυνατώντας να προσπεράσει ή τουλάχιστον να ισοφαρίσει. Κι ο Προμηθέας το εκμεταλλεύτηκε (52-61 στο 26'), δημιουργώντας εκ νέου μια πιο ασφαλή αποστάση για τον ίδιο, έπειτα από κάρφωμα του Χαντ. Η διαφορά δεν έλεγε να πέσει κάτω από τους 6-7 πόντους. Οι παίκτες του Ζούρου ήλεγχαν την κατάσταση (62-71', 30'), έβρισκαν τους απαιτούμενους πόντους στην επίθεση με σχετική άνεση κι ουσιαστικά δεν άφησαν τον Ηρακλή να τους προσεγγίσει επί της ουσίας.

Κι ενώ ο Μέξας θα ευελπιστούσε σε ακόμη μια αντίδραση από τους παίκτες του, οι Πατρινοί μπήκαν στην τελευταία περίοδο με διάθεση να τελειώσουν πρόωρα το ματς. 9'05'' πριν το τέλος, έφτασαν στο +15 με τρίποντο του πολύ θετικού στο ντεμπούτο του, Άντριτς (62-77). Τρία λεπτά αργότερα, ο Γκίκας έστειλε την διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (66-85) κι η κατάσταση πλέον έμοιαζε μη αναστρέψιμη για τους Θεσσαλονικείς. Γιάννης Αγραβάνης και Ντάγκλας συνέχισαν να σκοράρουν, αλλά το χάσμα μεταξύ των δύο ομάδων ήταν πρακτικά αγεφύρωτο (73-89 στο 36'). Ο Προμηθέας πλησίασε τους 100 πόντους, ήταν σε σπουδαία μέρα επιθετικά, με πολλούς διακριθέντες, και κατάφερε να φύγει από το Ιβανώφειο χωρίς βαθμολογικές απώλειες.

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-21, 41-44, 62-71, 82-95.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στην πληθώρα λύσεων του Προμηθέα αλλά την ποιοτική διαφορά του συγκριτικά με τον Ηρακλή των 3.5 ξένων.

O MVP: Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε 21 πόντους με 2/2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε λιγότερα από 23 λεπτά συμμετοχής. Ο Ντολεζάι δεν κατάφερε να τον περιορίσει.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Δεν υπήρχε Γούλριτζ σήμερα για τον Ηρακλή (0/3 σουτ σε 6'38''), εκτός κλίματος αγώνα στα περισσότερα λεπτά του ο Ντολεζάι που είναι καινούργιο πρόσωπο και μπήκε να παίξει με μόλις 2-3 προπονήσεις στα πόδια του.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Γκραντ είχε 15 πόντους και 4 ριμπάουντ κι ο Άντριτς, στο ντεμπούτο του, σε μόλις 14 λεπτά προσέφερε αθόρυβα 9 πόντους, 3 ασίστ και 2 ριμπάουντ.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 14/30 τρίποντα του Προμηθέα τον βοήθησαν να οδηγήσει τον δείκτη του σκορ σε επίπεδα που θα ήταν αδύνατον να ακολουθήσει ο Ηρακλής. Επίσης, οι παίκτες του Ζούρου ολοκλήρωαν το παιχνίδι με 27 ασίστ!

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Η εκκένωση του γηπέδου, περίπου δύο λεπτά πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου, αλλά κι η δεκάλεπτη καθυστέρηση στην έναρξη του ματς.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Οι παίκτες του Προμηθέα κατέθεσαν ποιότητα στο παρκέ κι απ' τη στιγμή που ο Ηρακλής έπαψε να βγάζει ένταση στο παιχνίδι του, το ροζ φύλλο άρχισε να γέρνει όλο και περισσότερο προς τη φιλοξενούμενη πλευρά.

5

3

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BASKET LEAGUE Τελευταία Νέα