Ολυμπιακός - Γιακίν Ντόγκου 53-55

Ολυμπιακός - Γιακίν Ντόγκου 53-55

Ολυμπιακός - Γιακίν Ντόγκου 53-55
Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο πρώτο του ευρωπαϊκό παιχνίδι από την Γιακίν Ντόγκου με 53-55. Πολύ καλή η Εβίνα Μάλτση με 19 πόντους (5/8τρ.), δικαιολογημένα παράπονα για ένα σφύριγμα στο τέλος οι «ερυθρόλευκες».

Ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα στην ευρωπαϊκή του πρεμιέρα αφού ηττήθηκε από τη Γιακίν Ντόγκου με 53-55. Οι «ερυθρόλευκες» δεν έπαιξαν καλά κυρίως λόγω τους άγχους τους ενώ και με το σκορ ισόπαλο στους 53 πόντους, η Εβίνα Μάλτση ευστόχησε καλάθι και φάουλ όμως οι διαιτητές τη χρέωσαν με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ.

Στο πρώτο ημίχρονο οι παίκτριες της Ελένης Καπογιάννη επηρεάστηκαν αρκετά από το άγχος της πρεμιέρας και έκαναν αρκετά λάθη χάνοντας και εύκολα καλάθια. Η καλή τους άμυνα όμως ήταν εκεί για αν τους προσφέρει λύσεις κι έτσι χάρη κυρίως στις Μάλτση και Τζόνσον πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες στους 30 πόντους.

Στο δεύτερο ημίχρονο το παιχνίδι να είναι απόλυτα ισορροπημένο, καμία εκ των δύο ομάδων δε μπορούσε να ξεφύγει με διαφορά μεγαλύτερη των τεσσάρων πόντων και το προβάδισμα άλλαζε συνεχώς πλευρά. Μπαίνοντας στο τελευταίο δίλεπτο της αναμέτρησης οι φιλοξενούμενες προηγήθηκαν με 52-53 με τη Όλγα Χατζηνικολάου όμως να ευστοχεί εν συνεχεία σε 1/2 βολές και να ισοφαρίζει.

Ο Ολυμπιακός έβγαλε δύο σερί άμυνες, η Μάλτση σκόραρε ωστόσο οι διαιτητές τη χρέωσαν με ανύπαρκτο επιθετικό φάουλ στερώντας από την ελληνική ομάδα το πλεονέκτημα των δύο πόντων. Με 23'' να μένουν η τουρκική ομάδα έκανε επίθεση και κέρδισε φάουλ. Η Χόλινγκσγουορθ με 2/2 βολές έκανε το 53-55 και στα 5΄΄ που απέμεναν η Στέλλα Καλτσίδου αστόχησε σε δύσκολο σουτ και η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε.

Η τουρκική ομάδα ήταν ανώτερη στα ριμπάουντ (25-46), είχε όμως και πολλά περισσότερα λάθη (13-28) τα οποία δεν εκμεταλλεύτηκε ο Ολυμπιακός.

Το παρών στο γήπεδο έδωσε και ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης ο οποίος συνηθίζει να παρακολουθεί ματς της γυναικείας ομάδας από πέρυσι.

Τα δεκάλεπτα: 12-10, 30-30, 41-38, 53-55