TOP 16 γεμάτο αλλαγές!

Φάνης Παναγιώτου
TOP 16 γεμάτο αλλαγές!
Η ώρα για το τζάμπολ του καθοριστικού TOP 16 έφτασε και το gazzetta.gr καταγράφει τις αλλαγές που υπήρξαν στα ρόστερ των... μονομάχων της Euroleague.

Η regular season διαφέρει σε τεράστιο βαθμό από το TOP 16. Αυτή δεν είναι αποκλειστικά άποψη των δημοσιογράφων. Το γνωρίζουν πολύ καλά κι οι προπονητές. Και το παραδέχονται. Όπως έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, που εξήγησε το σκεπτικό της απόφασης του Ντάριους Τζόνσον-Όντομ και τόνισε πως η μεταγραφή έγινε για να υπάρχει μία επιπλέον λύση λόγω των τραυματισμών.

Μην ξεχνάτε πως το TOP 16 είναι ένας μαραθώνιος. Ένα πρωτάθλημα 14 αγωνιστικών που καθορίζει το μέλλον των ομάδων στη Euroleague, συνεπώς οι προπονητές χρειάζονται όσες περισσότερες λύσεις γίνονται. Γι' αυτό και είδαμε αρκετές αλλαγές στα ρόστερ.

Ήδη είπαμε για τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» πρόσθεσαν στο ρόστερ τους τον Ντάριους Τζόνσον-Όντομ, ενώ ήδη έχουν αλλάξει τον τραυματία Γιανγκ με τον Σον Τζέιμς...

Συνεχίζοντας στον ίδιο Όμιλο, μεταγραφή έκανε κι η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης εκμεταλλεύτηκαν τον αποκλεισμό της Μπάγερν Μονάχου κι έφεραν πίσω τον KC Ρίβερς! Ο Αμερικανός σκόρερ είχε 10.8 πόντους (43.1% στα τρίποντα) κατά μέσο όρο στην πρώτη φάση.

Όσο για τον Όμιλο του Παναθηναϊκού; Οι «πράσινοι» δεν προχώρησαν σε κάποια μεταγραφή, ωστόσο το ίδιο δεν συνέβη στον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος προχώρησε σε σημαντικές ανακατατάξεις. Συγκεκριμένα, παρελθόν αποτελούν οι Μάρκους Γουίλιαμς και Ράιαν Τόμπσον, με τους Βασίλιε Μίτσιτς και Τάρενς Κίνσεϊ να αποτελούν τους αντικαταστάτες τους.

Αλλαγή παίκτη είχαμε και στην Ουνικάχα Μάλαγα. Η ομάδα της Ανδαλουσίας έχασε με σοβαρό τραυματισμό τον Στέφαν Μάρκοβιτς κι ο παίκτης που κλήθηκε να καλύψει το κενό του είναι ο γνώριμος μας, ΝτεΜάρκους Νέλσον, που ξεκίνησε τη σεζόν στη Μονακό.

Τέλος, η επιστροφή του Φρίλαντ από τον σοβαρό τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε έδειξε την πόρτα της εξόδου της ΤΣΣΚΑ στον Κράβτσοφ, ο οποίος θα συνεχίσει στο Eurocup (και την ACB, φυσικά) με τη φανέλα της Σαραγόσα.