Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό

Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό

Gazzetta team
Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό

bet365

Το γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό δεν υπάρχει στα βασικά έργα της Διπλής Ανάπλασης αλλά υπάρχει στην ανακοίνωση ειδική αναφορά για τις επόμενες κινήσεις.

Καθημερινά Novi Specials στοιχήματα & σούπερ ενισχυμένες αποδόσεις! (21+)

Οπως είχε γίνει γνωστό εδώ και μερικές μέρες δεν θα μπορούσε να συμπεριληφθεί το γήπεδο μπάσκετ του Παναθηναϊκού στο σχέδιο της Διπλής Ανάπλασης. Οπότε όλοι περίμεναν να δουν πως θα... χωρούσε αυτό στον Βοτανικό.

Στη μεγάλη και αναλυτική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων μετά την υπογραφή του μνημονίου γίνεται αναφορά και στο γήπεδο μπάσκετ του «τριφυλλιού».

Αυτή έχει να κάνει και με την χρηματοδότηση του έργου αλλά και το που μπορεί να γίνει αυτό.

Πάμε να δούμε τι αναφέρει η ανακοίνωση.

Που θα γίνει το γήπεδο μπάσκετ;

«Σε περιοχή εκτός της έκτασης της Διπλής Ανάπλασης και πιο συγκεκριμένα σε όμορα οικόπεδα ή σε οικόπεδα ακτίνας 300 μέτρων από την έκταση της Διπλής Ανάπλασης, ο Δήμος θα χωροθετήσει -κατόπιν συμφωνίας με την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό- τη δημιουργία Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Εγκαταστάσεις Πολλαπλών Χρήσεων.

Επισημαίνεται ότι ενδεχόμενη ένταξη του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων εντός των ορίων του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης, θα δημιουργούσε πολεοδομικές, νομικές, τεχνικές και άλλες δυσκολίες στην εφαρμογή του Προγράμματος Διπλής Ανάπλασης»

Πως θα χρηματοδοτηθεί το γήπεδο μπάσκετ;

«Η ανέγερση του Κλειστού Γηπέδου Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων θα γίνει με μέριμνα και ευθύνη του Δήμου Αθηναίων και με πόρους που ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει να εξασφαλίσει μέσα από χρηματοδοτικά εργαλεία.

Η χρήση, οι όροι λειτουργίας καθώς και τα οικονομικά ανταλλάγματα που θα λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, θα συμφωνηθούν με τον Ερασιτέχνη Παναθηναϊκό και την ΚΑΕ Παναθηναϊκός της οποίας θα αποτελεί την επίσημη και φυσική έδρα.

Ο ενδεικτικός αρχικός προϋπολογισμός υλοποίησης ανέρχεται στο ποσό των 30 εκ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένης της αξίας της γης».

Πότε θα αρχίσουν οι συζητήσεις για το γήπεδο μπάσκετ;

«Ως προς το Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ και Πολλαπλών Χρήσεων, ο Δήμος Αθηναίων αναλαμβάνει την υποχρέωση, εντός τριάντα ημερών, από την υπογραφή του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας, να προσδιορίσει και να εξειδικεύσει τις ανάγκες της Κ.Α.Ε. ΠΑΟ, σε συνεργασία μαζί της, προκειμένου να ωριμάσει στο συντομότερο δυνατό χρόνο η χωροθέτησή του, καθώς και οι αθλητικές, τεχνικές και λοιπές προδιαγραφές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 

Τελευταία Νέα