Πολύτιμος, σαν τα κρύα τα... Ουότερς

Πολύτιμος, σαν τα κρύα τα... Ουότερς

Πολύτιμος, σαν τα κρύα τα... Ουότερς
Ο Ντομινίκ Ουότερς αποδεικνύεται πολύτιμος για τον Ολυμπιακό και το gazzetta.gr αναλύει λεπτομερώς τον τρόπο παιχνιδιού του και τον τρόπο με τον οποίο βοηθά τους «ερυθρόλευκους».

Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός έχει πάρει ξεκάθαρη θέση με το «καλύτερα πρώτος στο χωριό παρά δεύτερος στην πόλη», αλλά ο Ντομινίκ Ουότερς έχει διαφορετική άποψη για την καριέρα του. Ο Αμερικανός μέχρι και πριν 2 μήνες έπαιζε σε ομάδες οι οποίες υπέγραφαν μαζί του για να σκοράρει 20 πόντους. Έπαιζε σε ομάδες χαμηλότερου βεληνεκούς σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Όταν ήρθε η πρόταση από τους «ερυθρόλευκους» δεν το σκέφτηκε.

Μόνο που έπρεπε να πάρει μία σημαντική απόφαση πριν την αποδεχτεί... να αλλάξει ρόλο.

Ο Ντομινίκ Ουότερς θέλει να εδραιωθεί ως παίκτης επιπέδου Euroleague και ξέρει πως για να το καταφέρει πρέπει να κάνει πολλά πράγματα καλά εκτός από το σκοράρισμα κατ' εξακολούθηση.

ΠΡΩΤΑ ΤΟΝ ΒΟΗΘΗΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σε διάστημα δύο μηνών στο ΣΕΦ ο Αμερικανός το έχει πετύχει, αλλά ένα τεράστιο μερίδιο ευθύνης έχει ο ίδιος ο Ολυμπιακός. Σε μία καλή ομάδα με στιβαρές βάσεις, με αρχές και με κορμό γηγενών παικτών είναι πολύ πιο εύκολο για κάποια προσθήκη μεσούσης της σεζόν να μπορέσει να προσφέρει, παρά αν πάει σε μία ομάδα άναρχη.

Ουσιαστικά ήταν πιο εύκολο για τον Ουότερς να βγάλει το ταλέντο του λόγω της εύρυθμης λειτουργίας της ομάδας.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΟΥΟΤΕΡΣ ΣΤΗΝ EUROLEAGUE

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΣ ΣΤΟ PICK 'N' ROLL

Το μεγαλύτερο προσόν του Ντομινίκ Ουότερς στο παρκέ είναι το pick 'n' roll και η εκτέλεση από μέση απόσταση (5-6 μέτρα).

Στα 9 ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός έχει παίξει 41 φορές pick 'n' roll και τα νούμερα που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη συνεργασία είναι εκπληκτικά!

Από αυτές τις 41 φορές έχει εκτελέσει προσπάθεια τις 22 κι έχει σκοράρει 24 πόντους. Το άριστα είναι ένας πόντος ανά κατοχή κι αυτός έχει κάτι περισσότερο από έναν πόντο.

Στις 19 που έχει δημιουργήσει για συμπαίκτη του ο Ολυμπιακός έχει βρει 25 πόντους (1.33 ανά κατοχή) το οποίο είναι ακόμη καλύτερο! Σε αυτές της δημιουργίας έχει δώσει 8 φορές την μπάλα στον ψηλό με τον οποίο συνεργάστηκε (η ομάδα έχει πάρει 9 πόντους), δέκα φορές πάσαρε σε συμπαίκτη του για στατικό σουτ (η ομάδα πήρε 19 πόντους) και τη μία πάσαρε σε κόψιμο συμπαίκτη του στην πλάτη του αμυντικού (η ομάδα πήρε 2 πόντους).

ΤΟ PICK 'N' ROLL ΤΟΥ ΟΥΟΤΕΡΣ

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΠΟΝΤΟΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

22

24

ΠΑΣΑ

19

25

41

49

ΣΟΥΤ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΝΤΡΙΜΠΛΑ

Αξίζει να αναφέρουμε πως μετά από ντρίμπλα ο Ουότερς έχει «δολοφονικό» ένστικτο ειδικά με σουτ από μέση απόσταση.

Ο Αμερικανός έχει πάρει 25 επιθέσεις μετά από ντρίπλα τις οποίες έχει διαχωρίσει σε τρεις κατηγορίες. Τρεις φορές έκανε διείσδυση μέχρι μέσα, εφτά φορές σούταρε πίσω από τα 6.75 ενώ 15 φορές εκτέλεσε από απόσταση 5-6 μέτρων. Σε αυτή την τελευταία περίπτωση έχει βρει 20 πόντους!

ΑΠΟΣΤΑΣΗ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

3

5-6 ΜΕΤΡΑ

15 (20Π.)

ΤΡΙΠΟΝΤΟ

7