Μπουρούσης: Αν είσαι παιδί της επαρχίας, ο γίγαντας Γιάννης είναι η έμπνευση σου (vid)

Μπουρούσης: Αν είσαι παιδί της επαρχίας, ο γίγαντας Γιάννης είναι η έμπνευση σου (vid)

bet365

O Γιάννης Μπουρούσης οδήγησε στην ιστορική άνοδο την ομάδα της πόλης του, Καρδίτσα και το Gazzetta... υποκλίνεται στον σπουδαίο ψηλό του ελληνικού μπάσκετ που έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα της πλούσιας καριέρας του.

Η Καρδίτσα νίκησε άνετα με 100-66 τον Αμύντα για την 29η αγωνιστική της Α2 Ανδρών και γιόρτασε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ο Γιάννης Μπουρούσης όπως ήταν φυσικό γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο της πόλης του και το χάρηκε με την ψυχή του. Η πόλη του είδε το καμάρι της να ανεβαίνει για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α1 και σε αυτό καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο σπουδαίος σέντερ.

Ο «Μπούρου» σε δηλώσεις του μετά τη γιορτή που στήθηκε για την μεγάλη στιγμή της Καρδίτσας, ανέφερε πως η απόφαση που πήρα στο ξεκίνημα της σεζόν τον δικαίωσε, ενώ πρόσθεσε πως είναι συνειδητοποιημένος που σταματάει.

Το Gazzetta στέκεται στην όμορφη ιστορία που... γέννησε ο Μπουρούσης που γύρισε στην πόλη την οποία γεννήθηκε, μεγάλωσε και έμαθε τα μυστικά του μπάσκετ για να την βοηθήσει να γράψει ιστορία και να βάλει το... κερασάκι στην τούρτα μιας τεράστιας καριέρας

Ένα παιδί από την επαρχία που ανέβασε στα ουράνια την πόλη του

k

Πολλά παιδιά που ξεκινούν ένα άθλημα στην επαρχία, ονειρεύεται πως θα έρθει η στιγμή τους μέσω της σκληρής δουλειάς και θα φτάσουν σε ένα επίπεδο που μπορούν να νιώθουν περήφανα και να κοιτούν πίσω τους όλα τα... εμπόδια που πέρασαν, ξέροντας πως άξιζε τον κόπο και χωρίς να έχουν τις ανέσεις και τις ευκαιρίες των μεγάλων πόλεων. Η ιστορία του Γιάννη Μπουρούση είναι σαν... παραμύθι. Ένας... ρομαντικός του αθλητισμού που ενώ κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του, ήθελε να βάλει και το... κερασάκι στην τούρτα. Και για την Καρδίτσα ο Έλληνας σέντερ ήταν το κερασάκι στην τούρτα αυτής της υπέροχης ομάδας που δημιουργήθηκε στην αρχή της σεζόν και για την οποία είχε μιλήσει στο Gazzetta, άλλος ένας πολύπειρος και ξεχωριστός παίκτης της, ο Δημήτρης Βεργίνης.

Ο «Μπούρου» ξεκίνησε το μπάσκετ στην Καρδίτσα και ρίχνει τους τίτλους τέλους στην καριέρα του στην πόλη του. Στην ομάδα με την οποία αγάπησε το μπάσκετ. Στον σύλλογο που άρχισε να ονειρεύεται πριν πολλά χρόνια χωρίς να ξέρει τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια. Και η συνέχεια ήταν ένα ονειρεμένο ταξίδι για τον Μπουρούση που τώρα που αποσύρθηκε, σίγουρα θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων σέντερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ένα παιδί από την επαρχία με πολλά όνειρα που κατέκτησε την Ευρώπη και αγωνίστηκε σε σπουδαίες ομάδες, ενώ κατέθετε την ψυχή του στο παρκέ, κάθε φορά που αγωνιζοταν με την Εθνική. Ένας γίγαντας πάνω στο παρκέ, πάντα εκεί για την ομάδα του, πάντα εκεί για τους συμπαίκτες του.

Πόσα άραγε παιδιά από την επαρχία που ξεκινούν ένα ομαδικό άθλημα, έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού του πως κάποια στιγμή θα επιστρέψουν στον τόπο τους για να βοηθήσουν σε κάτι σπουδαίο την πρώτη τους ομάδα; Να κάνουν γνωστή την πόλη τους, να συσπειρώσουν τον κόσμο γύρω από την ομάδα. Την πρώτη τους αγάπη στα χρόνια της αθωότητας. Πριν τα συμβόλαια, πριν τη δόξα, πριν τα μεγαλεία που μπορεί να έζησαν στη συνέχεια. Τους ρομαντικούς του αθλητισμού να τους αγαπάτε λίγο περισσότερο. Ο Μπουρούσης τα κατάφερε όλα αυτά και σίγουρα η Καρδίτσα θα τον ευγνωμονεί. Βγήκε μπροστά σαν ηγέτης και την νέα σεζόν θα τη θαυμάσει στην Α1 από ένα άλλο πόστο. Ένας παίκτης που πήρε την απόφαση να γυρίσει στα πάτρια εδάφη για την πόλη του, για την ομάδα του, για την χαρά που ήθελε να δώσει στον κόσμο. Γύρισε εκεί που ξεκίνησαν όλα, δεν ξέχασε τις ρίζες του. Μάγκας, αυθεντικός.

Μια τεράστια καριέρα σαν... παραμύθι

ee

Ο Γιάννης Μπουρούσης έχει παίξει σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Αθήνας, ξεκινώντας από την ΑΕΚ και παίζοντας αρχικά στον Ολυμπιακό και μετά στον Παναθηναϊκό με ενδιάμεσες στάσεις τις Μπαρτσελόνα, Αρμάνι, Ρεάλ και Λαμποράλ Κούτσα πριν πάει στην Κίνα, την Γκραν Κανάρια, το Περιστέρι και την Καρδίτσα. Μια καριέρα γεμάτη διακρίσεις και τίτλους με αποκορύφωμα το χρυσό του Eurobasket του 2005 με την Εθνική και την Euroleague του 2015 με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ένας σπουδαίος ψηλός που πρόσφερε τα μέγιστα όπου και αν έπαιξε, δίνοντας λύσεις με την ποιότητα και την ικανότητα του να απειλεί κοντά όσο και μακριά από το καλάθι. Δύο φορές μέλος της κορυφαίας πεντάδας της Euroleague με Ολυμπιακό και Λαμποράλ Κούτσα, κάτι που μαρτυρά πολλά για την αξία του. Εκ των σημαντικότερων σέντερ στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ και με τεράστια προσφορά στην Εθνική μας ομάδα.

Πανέξυπνος σέντερ που όσο περνούσαν τα χρόνια, τόσο ωρίμαζε το παιχνίδι του και γινόταν καλύτερος. Σαν το... κρασί. Σε κάθε ομάδα που αγωνίστηκε, έβαλε το λιθαράκι του για τις επιτυχίες της. Σε κάθε σταθμό της καριέρας του, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν. Πάντα αυθεντικός, ρομαντικός του αθλήματος. Αφήνει πίσω του μια λαμπρή κληρονομιά για την πόλη της Καρδίτσας με αυτό που πέτυχε, αλλά και για τη θέση του σέντερ στη χώρα μας. Σίγουρα όταν κάποιος στο μέλλον θα σκέφτεται τους κορυφαίους ψηλούς που έχει βγάλει η χώρα, η κουβέντα θα πηγαίνει και στον Μπουρούση.

g

Ηγέτης στην ιστορική χρονιά της Καρδίτσας

Ο Μπουρούσης ήταν καθοριστικός στην άνοδο της ομάδας της πόλης του, κατευθύνοντας υπέροχα την ομάδα εντός παρκέ με τα ηγετικά του χαρακτηριστικά. Η ποιότητα του ξεχείλιζε, προσφέροντας σημαντικές λύσεις στους πρωταθλητές της Α2. Τελείωσε τη σεζόν με 14.5 πόντους, 6.1 ριμπάουντ, 2.3 ασίστ και 1.1 κλεψίματα. Σε έξι ματς μέσα στην ονειρική σεζόν της ομάδας, κατάφερε να μετρήσει 20+ πόντους, όντας ένας πύργος μέσα στη ρακέτα και εξαιρετικός συμπαίκτης.

Η Καρδίτσα δημιουργήθηκε από το ξεκίνημα της σεζόν με μοναδικό στόχο να πρωταγωνιστήσει και στο τέλος του όμορφου ταξιδιού, να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την άνοδο στη Basket League για πρώτο φορά στην ιστορία της. Η ιστορία γράφτηκε με τον Μπουρούση... καπετάνιο σε αυτή την όμορφη περιπλάνηση, η οποία θα μνημονεύεται για πάντα στην πόλη της Καρδίτσας που τώρα κάνει όνειρα καθιέρωσης στην Basket League από την νέα σεζόν. Ένα success story γεμάτο ποιότητα που μένει να δούμε αν θα συνεχίσει την ανοδική του πορεία, με τον Μπουρούση πάντα οδηγό για να συνεισφέρει με όποιο τρόπο, σε μια νέα πρόκληση, σε νέο πόστο, χωρίς αυτή τη φορά την ιδιότητα του παίκτη. Εκπλήρωσε την... αποστολή του, ανεβαίνοντας με την πόλη του στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.

δδ

@Photo credits: INTIME
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα