Βεργίνης στο Gazzetta: «Ο Μπουρούσης ήταν το... κερασάκι, η Καρδίτσα δεν είναι ''πυροτέχνημα''»

Νίκος Καρφής
Βεργίνης στο Gazzetta: «Ο Μπουρούσης ήταν το... κερασάκι, η Καρδίτσα δεν είναι ''πυροτέχνημα''»

bet365

Ο Δημήτρης Βεργίνης μίλησε στο Gazzetta για την ονειρική σεζόν της Καρδίτσας στην Α2, τη σιγουριά που του προσφέρει και την καθοριστική συμβολή του Γιάννη Μπουρούση. «Η Καρδίτσα ήρθε για να μείνει», υποσχέθηκε.

Η Καρδίτσα... τρελαίνει κόσμο στην Α2 και φιγουράρει στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας 21 νίκες και 1 ήττα σε 22 παιχνίδια (καθάρισε και τον Οίακα Ναυπλίου με το εντυπωσιακό 106-40). Μια... καλοκουρδισμένη μηχανή που πάει... τρένο για την Basket League, αφού δεν γίνεται να χάσει αυτή την ιστορική άνοδο και απλά περιμένει να τσεκάρει το εισιτήριο και μαθηματικά.

Ένας από τους πρωταγωνιστές της φετινής εντυπωσιακής πορείας του συλλόγου είναι και ο Δημήτρης Βεργίνης που στο ξεκίνημα της σεζόν, εμπιστεύτηκε το όραμα και τη δουλειά των ανθρώπων της ομάδας και έγινε ο απόλυτος κουμανταδόρος στην περιφέρεια, αφήνοντας τον Γιάννη Μπουρούση να κάνει το... κομμάτι του στη ρακέτα.

Ο 34χρονος γκαρντ που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα σπουδαίων ομάδων όπως ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ, o Hρακλής και ο Πανιώνιος, μετρά φέτος 10.7 πόντους, 3.1 ασίστ, 2.2 ριμπάουντ, 1.4 κλεψίματα και αποτελεί τη... σιγουριά της ομάδες στις θέσεις των γκαρντ, προσφέροντας πολύτιμες λύσεις με την ποιότητα και την εμπειρία του.

Ο Βεργίνης μίλησε στο Gazzetta και στάθηκε στους λόγους που επέλεξε την Καρδίτσα στο ξεκίνημα της σεζόν, αποθέωσε τον Γιάννη Μπουρούση, ενώ έδειξε σίγουρος πως η ομάδα έχει τα θεμέλια για να συνεχίσει να κάνει σπουδαία πράγματα και στην Basket League τα επόμενα χρόνια.

y

«Η Καρδίτσα ήρθε για να μείνει»

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σε ώθησαν να επιλέξεις την Καρδίτσα στο ξεκίνημα της σεζόν και αν αισθάνεσαι δικαιωμένος από την απόφαση σου;

«Αισθάνομαι απόλυτα δικαιωμένος για την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι. Είναι μια ονειρεμένη σεζόν για όλους στην Καρδίτσα. Για την διοίκηση, για τον κόσμο της ομάδας που έχει συσπειρωθεί πάρα πολύ γύρω από τον σύλλογο, για εμάς τους παίκτες. Είναι μια πολύ όμορφη χρονιά. Η αλήθεια είναι πως έχουμε εξασφαλίσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό την άνοδο μας στην Basket League. Yπάρχει όμως ακόμα δρόμος μέχρι το τέλος της σεζόν και πρέπει να είμαστε σοβαροί για να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την όμορφη χρονιά. Οι λόγοι που με ώθησαν να έρθω στην ομάδα είναι το περιβάλλον το οποίο γνώριζα ότι υπήρχε στην Καρδίτσα. Είναι οικογενειακό περιβάλλον. Πολύ σημαντικός παράγοντας για μένα. Σημαντική είναι και όλη αυτή η προσπάθεια που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια στην Καρδίτσα. Από τον πρόεδρο Χρήστο Δεληγιάννη και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται στην διοίκηση. Βρήκα τις ιδανικές συνθήκες για να έρθω να βοηθήσω την προσπάθεια που κάνει η ομάδα τα τελευταία χρόνια».

Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας της ομάδας, αλλά και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της;

«Αυτό που έχουν καταφέρει η διοίκηση και ο κόουτς, είναι πως έκαναν ένα εξαιρετικό σχεδιασμό ομάδας με πολύ καλούς και έμπειρους παίκτες, όπως και νέα παιδιά, τα οποία τα επόμενα χρόνια θα απασχολήσουν τις εθνικές κατηγορίες. Έχει δημιουργηθεί μια εξαιρετική χημεία στην ομάδα, έξω από το γήπεδο και μέσα σε αυτό . Αυτό φαίνεται και από τα αποτελέσματα που έχουμε, αλλά και από το μπάσκετ που παίζουμε κατά τη διάρκεια της σεζόν»

Η Καρδίτσα έχει εξασφαλίσει σε μεγάλο βαθμό την άνοδο. Ποια τα όνειρα των ανθρώπων του συλλόγου ενόψει και της νέας σεζόν;

«Αν ανεβούμε με το καλό στην Basket League, κάτι που είναι πάρα πολύ πιθανό να γίνει βάση της βαθμολογίας και της απόδοσης μέσα στη σεζόν, η Καρδίτσα είναι μια ομάδα που ήρθε για να μείνει. Δεν θα είναι πυροτέχνημα στην Α1. Θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην πρώτη κατηγορία»

f

«Ο Μπουρούσης συσπείρωσε τον κόσμο της ομάδας, τεράστια προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ»

Πόσο σημαντική είναι η παρουσία του Γιάννη Μπουρούση για την ομάδα;

«Η συμβολή του Γιάννη στην ομάδα είναι τεράστια τόσο εξωαγωνιστικά, όσο και αγωνιστικά. Ο Γιάννης αποφάσισε να παίξει για άλλο έναν χρόνο και να βοηθήσει την ομάδα της πόλης του. Νομίζω πως αυτό συσπείρωσε πάρα πολύ τον κόσμο της Καρδίτσας. Ο Μπουρούσης ήταν το... κερασάκι στην τούρτα σε όλο αυτό το πλάνο που έχει χτιστεί φέτος. Είναι τιμή για μας που είναι στην ομάδα μας, που τον έχουμε κοντά μας σε αυτή τη σεζόν»

Πως ζει ο κόσμος της Καρδίτσας την ιστορική σεζόν και πόσο σας βοηθά όταν παίζετε εντός έδρας:

«Ο κόσμος από την αρχή της σεζόν είναι κοντά στην ομάδα, την αγαπούν. Βλέπουν την όμορφη προσπάθεια της διοίκησης και την υγιή κατάσταση που υπάρχει. Αυτό τα τελευταίο σπανίζει τόσο σε ομάδες της Α2, αλλά και της Α1. Είναι δίπλα μας σε κάθε ματς. Το γήπεδο γεμίζει, όσο φυσικά επιτρέπουν και τα μέτρα. Μακάρι να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί στο τέλος αυτή την όμορφη χρόνια και την άνοδο στην Α1 κατηγορία»

Η ομάδα έχει δύο πολύ έμπειρους παίκτες στις νευραλγικές θέσεις του γκαρντ και του σέντερ, εσένα και τον Μπουρούση. Παίζει μεγάλο ρόλο αυτό για την σωστή οργάνωση και καθοδήγηση της Καρδίτσας κατά τη διάρκεια των ματς;

«Σίγουρα παίζει ρόλο αυτό. Ο Γιάννης είναι μια τεράστια προσωπικότητα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Και εγώ είμαι εδώ και βοηθάω με τον τρόπο μου και τα πολλά νέα παιδιά που έχουμε. Φυσικά και ο Νίκος ο Κακλαμάνος που είναι χρόνια στα παρκέ με μεγάλη πορεία, βοηθά πολύ. Υπάρχει μια ωραία χημεία των έμπειρων και των νέων παιδιών. Έγιναν εξαιρετικές επιλογές από την αρχή της σεζόν και αυτό βγαίνει και στο γήπεδο».

H συμβολή του κόουτς Λιόγα στην πορεία της Καρδίτσας

«Ο κόουτς Λιόγας είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής. Βρίσκεται πολλά χρόνια στην Α2 και στην Α1. Εκ των πιο έμπειρων προπονητών της κατηγορίας. Νομίζω πως και αυτός βοήθησε τα μέγιστα για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα μέχρι στιγμής, τόσο με τις επιλογές που έχει κάνει όσο και με την εμπειρία του ως προπονητής. Οφείλονται πολλά σε εκείνον για την επιτυχημένη πορεία που έχουμε».

r

«Στην Καρδίτσα συνάντησα όμορφες συνθήκες που είχα καιρό να βρω σε μια ομάδα»

Έχεις παίξει σε σπουδαίες ομάδες της Basket League, όπως ο Παναθηναϊκός, ο Άρης, ο ΠΑΟΚ. Ποιο ήταν το κίνητρο σου για να αγωνιστείς σε μια ομάδα της Α2;

«Έπαιζα πολλά χρόνια στην Α1 και μπορεί να υπάρχει δισταγμός σε έναν παίκτη για να πάει σε ομάδα της Α2. Όμως δεν το σκέφτηκα με αυτό τον τρόπο. Είδα τις συνθήκες που υπήρχαν στην ομάδα. Φυσικά κίνητρο μου έδωσε και ο στόχος που είχε όλη η ομάδα από το ξεκίνημα, που δεν ήταν άλλος από την άνοδο. Πολύ μεγάλος λόγος για να σου δώσει κίνητρο»

Ήσασταν εκ των φαβορί για την άνοδο και στο ξεκίνημα της σεζόν. Πόσο δύσκολο ήταν να δικαιώσετε τις προσδοκίες;

«Από την αρχή στόχος μας ήταν η άνοδος στη Basket League, αλλά είπαμε όλοι μαζί πως το πρωτάθλημα έχει δρόμο και θα πρέπει να βλέπουμε ξεχωριστά. Σίγουρα το να είσαι φαβορί έχει έξτρα πίεση σε οποιοδήποτε άθλημα. Καταφέραμε να διαχειριστούμε και αυτή την πίεση. Είχαμε εξαιρετική ψυχολογία κατά τη διάρκεια της σεζόν. Θεωρώ πως ο καθένας έχει βοηθήσει τα μέγιστα. O κάθε παίκτης έβαλε το λιθαράκι του για να πετύχουμε αυτό τον στόχο»

Ο Μπουρούσης δήλωσε πως δεν θα παίξει στην Α1 με την Καρδίτσα, αλλά θα τη βοηθήσει από άλλο πόστο. Εσύ θα συνεχίσεις στα παρκέ με την Καρδίτσα και την επόμενη σεζόν ή είναι ακόμα νωρίς για αυτές τις σκέψεις;

«Eίναι νωρίς ακόμα. Στην Καρδίτσα συνάντησα όμορφες συνθήκες που είχα καιρό να βρω σε μια ομάδα. Περιμένουμε να τελειώσει το πρωτάθλημα. Έχουμε ακόμα 6 δύσκολα ματς και πρέπει να επικεντρωθούμε σε αυτά. Να έρθει η άνοδος και από εκεί και πέρα, είμαστε εδώ για να συζητήσουμε για το τι θα γίνει για την επόμενη σεζόν»

@Photo credits: INTIME
 

Α2 ΜΠΑΣΚΕΤ - ELITE LEAGUE Τελευταία Νέα